Circa 1200 locuri ramase neocupate in urma admiterii la Universitatea Stefan cel Mare Suceava

duminică, 26 iulie 2009, 19:24
4 MIN
 Circa 1200 locuri ramase neocupate in urma admiterii la Universitatea Stefan cel Mare Suceava

Ieri au fost afisate rezultatele admiterii la toate cele noua facultati din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava. Locurile cele mai ravnite, cele fara taxa, au fost ocupate de candidati ce au avut medii foarte mari, intre 9,81 si 9,00, la specializarile unde a existat concurenta. In cazul specializarilor unde abia s-au ocupat locurile scoase la concurs, au fost admisi si candidatii cu medii putin peste 5,00.

Cea mai mare ultima medie de admitere la fara taxa este 9,81 la specializarea Stiinte Politice, urmatoarea este media 9,61 la Relatii Internationale si Studii Europene, ambele din cadrul Facultatii de Istorie si Geografie. La toate celelalte specializari din cadrul acestei facultati ultimele medii de admitere au fost foarte mari, intre 9,45 si 8,97 – Geografia Mediului-9,19 ultimul loc fara taxa, Geografie 9,45 si Istorie 9,15. La cursurile licenta ID a fost admisi candidatii cu medii peste 7,60, cu exceptia specializarii Istorie, unde au ramas 17 locuri neocupate, astfel ca au fost admisi si candidati cu medii peste 5,77. 

Facultatea de Inginerie Alimentara are candidati admisi cu medii foarte mari, atat pe locurile fara taxa cat si pe cele cu taxa. Astfel, la specializarea Ingineria Produselor Alimentare si Controlul si expertiza produselor alimentare ultima medie la fara taxa a fost 9,14, iar ultimul loc cu taxa a fost ocupat de un candidat cu media de admitere 8,52. La cea de-a doua specializare a facultatii, Inginerie si Management in alimentatie publica si agroturism, ultimul candidat admis la fara taxa a avut media 9,38, iar cel de la cu taxa cu media 8,91.

Cei mai multi respinsi, la Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica

Asa cum era de asteptat, avand in vedere concurenta acerba, cei mai multi candidati ramasi fara locul vizat au fost la Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica. Aici au fost cele mai multe dosare depuse, si anume 5.286, din totalul de 8.759 optiuni exprimate de candidati. Mediile celor admisi au fost destul de mari, insa ultimele medii de admitere sunt greu de apreciat, avand in vedere faptul ca facultatea a trecut pe lista candidatilor admisi un numar mult mai mare de candidati decat locurile ofertate. Astfel, apar ca admisi 113 candidati cu medii intre 9,71 si 7,01 la specializarea Finante Banci, desi sunt doar 100 locuri scoase la concurs. La specializarea Drept, unde s-a inregistrat o concurenta de noua candidati/loc, au fost declarati admisi 109 candidati pe cele 50 locuri ofertate, avand medii intre 9,86 si 6,41. Aceeasi situatie este valabila si pentru celelalte specializari, mediile candidatilor fiind cuprinse intre 9,86 si 6,02. In urma inmatricularii o mare parte din locuri se vor elibera, pentru ca sunt foarte multe cazuri in care un singur candidat a optat pentru mai multe specializari, drept urmare prin retragerea unora se face loc pentru altii, care nu s-au incadrat in numarul locurilor scoase la concurs de conducerea facultatii. Astfel, peste 4.400 candidati sunt respinsi, pentru ca facultatea are alocate doar 850 locuri la cele 11 specializari exstente.

Cu exceptia a trei specializari, Facultatea de Litere si-a asigurat studentii pentru anul universitar viitor

La Facultatea de Silvicultura au fost scoase la concurs 51 locuri fara taxa, ultimul candidat admis avand media 8,47, iar pentru cele 50 locuri cu taxa au fost admisi candidati cu medii peste 7,93. In ceea ce priveste studiile de licenta la ID, ultima medie admisa a fost 7,02. Facultatea de Stiinte ale Educatiei, cu o oferta de 51 locuri fara taxa – ultima medie de admitere fiind 8,36 – si alte 120 locuri cu taxa, nu a reusit sa stranga numarul de candidati necesari, astfel ca, pentru sesiunea din toamna, candidatii vor avea la dispozitie 51 locuri. In urma sustinerii probelor de aptitudini, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport au fost declarati admisi candidati cu medii intre 9,39 si 5,03, printre care se numara si trei campioni nationali. 

Cu exceptia a trei specializari din cele noua existente, Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii s-a ales in urma acestei admiteri cu studenti calitativi, daca ne luam dupa mediile candidatilor admisi. Drept urmare, la specializarea Romana-Spaniola ultima medie de admitere la fara taxa a fost 9,49, iar la cu taxa au fost admisi candidati cu medii peste 8,94. La Specializarile Franceza-Engleza/Germana, Engleza-Germana/Romana si Romana-Franceza/Germana ultimele medii de admitere la fara taxa au fost 9,34, 9,43, respectiv 9,26, iar ultimii candidati declarati admisi au avut medii peste 9,09. La Comunicare si Relatii publice s-a intrat la fara taxa cu medii peste 9,11 si la cu taxa ultimul candidat admis are media 8,07. Cele trei exceptii sunt specializarile Ucraineana-Engleza/Franceza/Romana – la care s-au inscris doar sase candidati pe cele 15 locuri ofertate -, Limbi moderne aplicate, pentru care s-au inscris doar 18 candidati pe cele 21 locuri si Studii Americane, unde au ramas noua locuri pentru sesiunea din toamna.   

Ultimele medii de admitere pe locurile fara taxa la specializarile din cadrul Facultatii de Inginerie Electrica sunt cuprinse intre 8,49 si 9,25, pe cand locurile cu taxa au fost ocupate de candidati ce au avut medii peste 8,22.

Cele mai mici medii de admitere sunt la Facultatea de Inginerie Mecanica, unde au fost admisi la fara taxa candidati cu medii intre 6,91 si 8,31, iar ceilalti candidati inscrisi au fost declarati admisi pe locurile fara taxa in ideea ca in urma inmatricularii se vor elibera destul de multe locuri.

Pentru sesiunea din toamna, peste 1.000 locuri la master si 125 la licenta

In urma acestei sesiuni de admitere au ramas si locuri neocupate, in special la master, pentru ca foarte multi absolventi inca nu si-au sustinut lucrarea de licenta. In acest caz, se asteapta ca in toamna sa se completeze cele 1.067 locuri ramase libere la master.

In ceea ce priveste numarul de locuri neocupate la licenta, zi, cele mai multe sunt la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, unde au ramas 51 locuri cu taxa pentru sesiunea din septembrie. La Facultatea de Istorie au ramas 36 de locuri – 23 la Asistenta Sociala, sapte la Stiinte Politice si sase la Biblioteconomie – iar la Facutatea de Litere alte 21 locuri, din care trei la Limbi moderne aplicate si cate noua la Studii americane si Ucraineana-Romana/Engleza/Franceza. 

Incepand de azi si pana pe 31 iulie candidatii declarati admisi trebuie sa se inmatriculeze, altfel vor pierde locul obtinut.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Comentarii