Solutie ciudata in cazul clanurilor tiganesti Drosu si Dura: Justitia-i oarba de-a binelea!

joi, 03 septembrie 2009, 19:20
2 MIN
 Solutie ciudata in cazul clanurilor tiganesti Drosu si Dura: Justitia-i oarba de-a binelea!

In editia de ieri a cotidianului nostru, am prezentat pe larg rafuiala sangeroasa dintre doua renumite clanuri de tigani din Barlad (Dura si Drosu), soldata cu mai multe victime, pe langa faptul ca locuitorii unei strazi intregi au fost terorizati de scenele de violenta. Politistii si jandarmii au reusit sa identifice nu mai putin de 40 de indivizi care au participat la acest scandal. Noua dintre ei au fost actori principali ai bataliei, facandu-se raspunzatori de comiterea mai multor infractiuni: distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, violare de domiciliu, lovire si port fara drept de arma alba. Marti dupa-amiaza, cei noua indivizi au fost retinuti pentru 24 de ore, apoi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad cu propunerea de arestare preventiva. Audierile de la Parchet s-au intins atat de mult, incat miercuri dupa-amiaza, la implinirea celor 24 de ore de la retinere, nu erau finalizate. Prin urmare, toti cei noua agresori au fost eliberati, fiind convocati din nou la Parchet ieri, de la ora 11. Dintre acestia, procurorii au stabilit ca doar patru "merita" sa fie prezentati judecatorului cu propunerea de arestare preventiva. Explicatia oferita a fost ca doar acestia au antecedente penale.

Masura a starnit nemultumiri in randul politistilor. Oamenii legii spun ca au destule dovezi in cazul tuturor celor noua indivizi care se fac vinovati de acest scandal si nu inteleg de ce procurorii au ales sa procedeze in aceasta maniera. Ei se tem, pe buna dreptate, ca exista un mare risc, cum ar fi ca restul de cinci sa dispara pana ce instanta va da un verdict. De altfel, n-ar fi pentru prima data cand indivizi cercetati penal, profitand de "bunavointa" justitiei, s-au evaporat cu mult inainte de a plati pentru faptele lor. Unii dintre politistii mai pesimisti se asteptau chiar ca instanta sa decida arestarea preventiva doar pentru doi dintre cei patru indivizi propusi.

Inclusiv membrii clanului Drosu (care au incasat-o din greu de la clanul Dura) au devenit extrem de nervosi in momentul in care au vazut cum decurg lucrurile. Reactia blanda a justitiei ar putea duce la o agravare a situatiei si la un nou val de violente intre cele doua clanuri de romi. Este de neinteles cum intelege justitia romana sa cantareasca o asemenea situatie. Cand doua clanuri de romi ajung sa se lupte ca in Vestul Salbatic fara ca statul sa intervina ferm, este normal sa-ti pui intrebarea daca in Romania mai exista justitie cu adevarat.

Reamintim ca, marti dupa-amiaza, locuinta unor membri ai clanului Drosu a fost luata cu asalt de peste 20 de indivizi din clanul Dura, totul lasandu-se cu o bataie generala, din care n-au lipsit batele, rangile, cutitele si pietrele. Casa a fost distrusa, iar trei dintre membrii familiei Drosu au ajuns la spital. Tensiunile dintre cele doua clanuri dureaza din toamna lui 2008, cand Marius Dura, in varsta de 35 de ani, a fost omorat intr-o discoteca din oras de catre Sorin Cretu, 16 ani, fiul Elenei Drosu.

 

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Comentarii