A treia infringere

vineri, 08 august 2008, 22:48
4 MIN
 A treia infringere

Poli: Branet – I. Stancu, Ciobanu, L. Munteanu, Pecnik – Bratu (’77 – M. Oprea), Naidin, Ilie, Bersnjak (’71 – Lamine), Miclea (’62 – Viveiros) – Tanasa. Antrenor: Ionut Popa

Steaua: Zapata – Golanski, Goian, Ghionea, Nesu – Radoi, Lovin – Szekely (’83 – Tiago), D. Moreno, Nicolita (’75 –  Neaga) – Arthuro (’64 – B. Stancu). Antrenor: Marius Lacatus.

Cartonase galbene: Bratu, Bersnjak, Ilie – Goian.

Arbitri: Augustus Constantin (Rm. Vilcea); Eduard Dumitrescu (Pitesti), Marcel Savaniu (Sibiu).

0-1, min. 50: Pecnik reia stupid, in proprie poarta, o centrare venita de pe dreapta, de la Radoi;

0-2, min. 89: B. Stancu e angajat in adincime de Neaga, trece si de Branet, si inscrie.

Pe 08.08.08, la ora 8 a inceput meciul Poli – Steaua. Daca eram in China, unde cifra 8 simbolizeaza norocul, Poli trebuia sa fie mingiiata de sansa. In Romania, lucrurile se traduc insa altfel si duelul de aseara s-a decis, practic, dupa un autogol, reusita lui Stancu nemaifacind decit sa anuleze semnificatia prelungirilor.

Ce s-a intimplat insa pina in minutul 50? A curs o repriza in care, pe fondul unui joc modest al Stelei, Poli nu a fost cu nimic mai prejos decit echipa ca bate la usa Ligii Campionilor. Iasul a inceput mai bine, dindu-i frisoane lui Zapata la suturile lui Stancu (‘5), Naidin (’19) si Tanasa (’20), replica "militarilor" venind in a doua parte a primului act la sutul lui Arthuro (’36), lovitura libera executata de Radoi (’43) si actiunea lui Moreno (’45). Autogolul lui Pecnik avea insa sa fringa jocul si sa ofere o repriza secunda hida, in care incercarile gazdelor de a reveni in joc au fost palide, ele aparind doar dupa lovituri libere (Stancu – min. 65 si Naidin – min. 73). Desi avea la dispozitie culoare largi, mai ales dupa ce Poli a trecut la "4-4-2", odata cu intrarea lui Lamine, Steaua a avut ocazii doar pe final, Goian (’85) si Neaga (’87) anuntind reusita lui Stancu.

Astfel, Steaua s-a eliberat de complexul Poli, iar la Iasi incep deja grijile.

Poale-n briu pentru Becali

^ Oficialii stelisti au fost primiti la tribuna oficiala cu placinte "poale-n briu". Gigi Becali, flancat de mai multe garzi de corp, intre care si Catalin Zmarandescu, a mincat in mod original, preferind mai mult brinza, pe care o scobea din interiorul placintelor! Patronul Stelei s-a intretinut inainte de meci cu Gheorghe Nichita, caruia i-a spus: "Trebuie sa fii foarte fericit ca esti primarul unui oras cu oameni destepti cum e Iasul. Iar la fotbal ai avut noroc de «nebunul» asta de Popa, ca te tine de-atitia ani in divizie". Pe parcursul partidei, Becali a fost ironizat de mai multi spectatori, care-l intrebau de "valize" si "butoane". La final, patronul bucurestenilor a spus: "N-am avut nici o emotie desi Iasul a jucat dur. Sint multumit de rezultat si partial de jocul nostru". ^ Organizatorii au anuntat ca au vindut toate cele 7000 de bilete. ^ La meci au fost prezenti si un ministru, Cristian Adomnitei, si doi impresari, Florin Manea si Florin Iacob. Ultimul a venit impreuna cu un atacant de gabarit, Lazar Popovic, care va da probe timp de o saptamina la Poli. ^ Tot in tribune au stat si Rada si Ochirosii, care nu au prins nici banca de rezerve a oaspetilor. ^ Inainte de joc, un parasutist a aterizat pe teren, cu o minge de fotbal in brate. ^ Bilba si Sfirlea nu au prins nici banca de rezerve a gadzelor! ^ Ionut Popa s-a tinut de cuvint si nu a mai imbracat camasa albastra pe care a purtat-o in trecut, la cele doua victorii pe care le-a repurtat in fata Stelei. ^ In minutul 36 partida s-a intrerupt pentru cinci minute datorita unei defectiuni a instalatiei de iluminat nocturn. ^ Mijlocasul stelist Janos Szekely s-a accidentat foarte grav in urma unei intrari (la minge!) a lui Oprea, cazind intr-o pozitie foarte incomoda. Sint temeri ca noua achizitie a Stelei ar putea rata meciul cu Galatasaray.

 

Popa a desfiintat arbitrajul

Prestatia brigazii de arbitri a fost una pro-Steaua. Nu numai la deciziile "mici", din cursul jocului, ci si la citeva faze importante. Printre ele, avertizarea lui Bersnjak pentru o simulare inexistenta, plecarea lui Dayro Moreno din ofsaid in minutul 45, cind stelistul a scapat singur cu Branet, si, mai ales, penaltiul ce putea fi acordat gazdelor in minutul 65, cind Nesu l-a atacat imprudent pe Pecnik in careu. Aceste lucruri au fost punctate la sfirsit si de Ionut Popa: "Nu mai rezist. La Craiova nu am primit 11 metri la 0-0, cu Vasluiul am luat golul doi dupa un fault inexistent, azi iarasi nu primim 11 metri la atacul lui Nesu. Nu mai vorbesc de 3-4 ofsaiduri clare, de scutirea oaspetilor de galbene la atacuri asupra portarului sau lovirea mingii dupa fluierul arbitrului ori de faptul ca s-au dat doar trei minute de prelungire, adica tot atit cit a stat Szekely pe gazon. Sintem chiar asa uriti sau rai? Baietii mi-au spus la final sa facem ceva ca nu mai pot juca. Am face memoriu, dar cine ne baga noua in seama memoriile?"

 

Antrenorii au cuvintul

Ionut Popa: "Prima repriza a fost exceptionala. Cind esti ajutat insa, nu ai cum sa nu cistigi! Am riscat pe final, trecind la 4-4-2, insa s-a dovedit ca echipa nu se poate exprima in acest mod, in ciuda «specialistilor» de pe forumuri. Mi-a placut mult publicul, dar si galeria. La pauza imi scanda numele iar la final mi-a cerut sa plec. Inseamna ca are fantezie!"

Marius Lacatus: "Sint bucuros de rezultat, chiar daca avem in continuare momente de alternanta. Ma asteptam sa vina golul, dupa aspectul jocului. Rezultatul ne da linistea necesara pregatirii meciului cu Galata".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii