Abalasei, clop de paie

miercuri, 24 februarie 1999, 00:00
2 MIN
 Abalasei, clop de paie

Luni, in Copou, in virtejul aparut ca urmare a "inspectiei" lui Ilie Dumitrescu, aparitia lui Adrian Dobrea era sa treaca neobservata. Totusi, l-am chestionat pe "vitezistul" iesean, care nu a intrat in vederile antrenorului Mihai Romila pentru returul campionatului, cu privire la situatia lui. " Am venit pentru acceptul de a juca pina in vara la Foresta Falticeni. Nu am semnat inca pentru ei, dar daca promisiunile se vor adeveri, acest lucru se va intimpla in aceasta saptamina. Prima impresie pe care am lasat-o este favorabila, neavind nici probleme de adaptare. Sper sa fac treaba buna si acolo pentru ca eu simt ca mai pot sa spun ceva in fotbalul romanesc" . Dobrea a reusit sa vorbeasca cu presedintele Vasile Drutca si sa primeasca semnaturile necesare trecerii lui la Falticeni.
Cealalta piesa grea la care FCM Poli a renuntat neasteptat de usor, Catalin Abalasei, se afla de o saptamina la Baia Mare. Inainte de plecarea spre Maramures, Abalasei ne-a declarat in legatura cu scurta sa aventura onesteana: "Lumea a fost multumita de mine si au vrut sa ma cumpere definitiv de la Poli. Oferta de 4 000 $ sau un schimb cu Goiceanu a fost insa considerata neconvenabila de Poli. Cum nici in tratativele directe ale onestenilor cu mine lucrurile nu au stat asa cum ma asteptam, am preferat sa merg pe varianta FC Maramures, acolo unde domnul Nunweiller, cu care ma cunosc mai demult, mi-a spus ca are mare nevoie de mine" . Abalasei a ajuns inca de saptamina trecuta la echipa patronata de Heinrich Schorsch si a si jucat mai multe meciuri amicale – cu Universitatea la Cluj Napoca (1-2), cu Armatura Zalau, acasa (1-1) si la Satu Mare cu Olimpia (0-4) – in toate fiind titular. In legatura cu intentiile clubului baimarean fata de fotbalistul iesean i-am cerut parerea presedintelui divizionarei B, Iustin Balasz. Acesta ne-a declarat: "Este un baiat civilizat, de mare caracter si care nu are pretentii deosebite. Sta la cantonament alaturi de ceilalti coechiperi. In meciurile de pregatire domnul Nunweiller l-a folosit atit ca fundas dreapta cit si ca inchizator, dind randament deosebit in prima postura. Este un jucator pe care ne bazam si pe care intentionam sa-l transferam definitiv. Am inteles insa ca sint ceva probleme cu mutarea lui Baia Mare, sotia (n.r. – Beatrice Abalasei, handbalista la CSM Iasi XXI si profesoara de educatie fizica la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi) avind un serviciu la care nu poate sa renunte. Oricum, pina in vara va juca aproape sigur la noi, urmind ca apoi sa vedem ce putem face cu privire la viitor".
Reamintim ca ambii jucatori au primit acceptul de la FCM Poli sa plece din Copou pina in vara fara pretentii materiale din partea iesenilor. (Ovidiu MINEA)

Comentarii