Amatorism in Copou

duminică, 25 iulie 2004, 23:00
4 MIN
 Amatorism in Copou

Putina lume a venit simbata in Copou pentru a asista la ceea ce s-a dorit un show care sa pregateasca revenirea FC Poli in prima liga, cu un meci de old-boys, prezentarea lotului si testul cu FCM Bacau. De la dorinta la putinta este insa drum lung, asa ca manifestarea a avut mai mult accente tragicomice decit spectaculare.
Desi pseudo-show-ul nu a cuprins nici un eveniment deosebit (concerte, demonstratii etc.), intirzierile au fost consistente, instalatia de sonorizare a facut feste, un sir de baloane alb-albastre – care s-au dovedit a fi utile doar pentru copii! – a chinuit o armata de oameni pentru a fi asezat fara rost pe teren, lista ciudateniilor putind continua cu faptul ca jucatorii au iesit pe teren intr-o ordine total aiurea, au fost prezentati ca facind parte din lot fotbalisti la care antrenorul Vasile Simionas anuntase deja ca va renunta (!), galateanul Cernat vorbea la telefonul mobil in timpul prezentarii, capacul fiind pus de focul de artificii ce a salutat infringerea din primul si ultimul test pe teren propriu a Iasului inaintea campionatului (0-1 cu FCM Bacau)!
Lotul lui Poli anuntat simbata
Arcanu, Branet, Dulcianu – portari;
Beceru (Laminorul Roman – achizitionat pentru 21.500$), Miclea (Univesritatea Craiova – imprumutat 1 an pentru 7.000$), Mitruc, Tinel Petre, Ad. Ilie, Ir. Ionescu, Baldovin (FC National – final de contract), Onut, Pereny (ambii, imprumutati gratis timp de 1 an de Dinamo), Sandru (Farul Constanta) – fundasi;
Cernat (Otelul – gratis), Toma (Otelul Galati – gratis), Humelnicu (Dacia Unirea Braila), Fl. Croitoru, Bogdanovic (Ceahlaul – gratis), Cruceru (Sportul Studentesc – imprumut gratis, 1 an), Tupajic (Serbia), Cl. Ionescu (Cimentul Fieni – 15.000$ pentru 50% din drepturi), Cristea, Cr. Ciubotariu (Dinamo – imprumut gratis, 1 an), Arhire (Metalurg Donetk – gratis) – mijlocasi;
Onofras (FC Brasov – final de contract), Bilba, Pacurar, Chiper, Palimaru, Dogaru (ambii, Noua Generatie Iasi).
Nota: S-a renuntat la Humelnicu, Tupajic si Sandru; Ciubotariu si Cruceru sint asteptati astazi; lui Cernat si Chiper, ambii accidentati pe termen lung, li se va propune diminuarea contractului, ei avind sanse mici de a juca in tur; Dogaru si Palimaru vor juca la echipa a doua; Adrian Ilie, desi accidentat, ramine in lotul de baza. (Ovidiu MINEA)
Se anunta vremuri grele
De altfel, esecul cu amarita echipa a Bacaului (ramasa fara vedetele Prunea, Ciobanu, Ciocoiu ori Cursaru) a innourat cel mai tare atmosfera plina de amatorism din Copou, care s-a transmis si la nivelul echipei, a carei formula (macar extinsa!) nu este cunoscuta nici cu mai putin de o saptamina inainte de startul campionatului. Faptul ca multi dintre jucatorii actuali ai Iasului abia au venit la echipa ori ca luni sint asteptati alti doi fotbalisti ce pot fi titulari spune multe despre eterogenitatea existenta, reclamata cu forta si de Simionas: „Datorita lipsurilor, jucatorii care au fost adusi au fost fie de valoare scazuta fie precar pregatiti fizic, care au venit tirziu, dupa ce nu au mai incaput la echipele lor. Nu pot face minuni! Cind am spus ca vom avea un sezon greu, unii s-au suparat pe mine! Sint nemultumit si de modul in care ne-am pregatit, cu meciuri de verificare prost abordate – mai intii cu divizionare A, apoi cu adversari de esalon inferior – si cu lipsa unui turneu puternic. Chiar daca ne va fi foarte greu, vom incerca sa bagam 3 echipe sub noi”.
Urmare aproape fireasca a tabloului prezentat, Poli a stirnit zimbete de multumire oficialului rapidist Paul Cazan, venit sa spioneze adversara de vineri, iesenii neavind nici o ocazie clara in amicalul cu modesta echipa bacauana, care a inscris prin Matei in minutul 48. La ieseni s-au remarcat, partial, siguranta lui Petre, ambitia lui Onofras si citeva ruperi de ritm ale lui Bilba, banderola de capitan primita de Cristea parind a-l incorseta pe internationalul de tineret iesean, criticat parinteste si de Simionas: „Daca vrea sa joace din iarna la Dinamo, trebuie sa evolueze excelent la Poli”.
Echipele:
Poli – Arcanu (’46 Branet) – Baldovin (’27 Sandru), T. Petre, Ir. Ionescu (’75 Onut) – Beceru (’46 Arhire), Fl. Croitoru (’60 Tupajic), Bogdanovic (’46 Cl. Ionescu), Toma (’70 Mitruc) – Onofras (’72 Miclea), Bilba (’64 Pacurar), Cristea.
Bacau – Bogdan (’80 Kaltenbek) – Apostol, D. Goian, Baciu, Ganea – Gheorghiu (’66 Isac), Trofin (’46 Cioran), Lovin (’70 David), Matei (’60 Petcu) – M. Croitoru (’70 Bojescu), Tanasa (’46 Raducan).
In aceste conditii, singurele momente bune ale dupa amiezii de simbata au fost prinse doar de cei aproape 1000 de oameni ce au asistat la spectaculosul meci de deschidere dintre echipele de old-boys ale Politehnicii si Farului Constanta, incheiat cu victoria gazdelor cu 7-6 (4-2), golurile fiind reusite de Ambrosie, Zafiris (3), Dobrea, Kereszy si Starica respectiv veteranul de 62 de ani, Tufan (2), Bacioti (3) si Funda.
La gazde au evoluat: Dohot – Anton, Ursu, D. Munteanu, Florean, Romila, Simionas, Nichita, Ambrosie, Zafiris, Dobrea, apoi Cimpeanu, Manole, Grierosu, G. Munteanu, Cotan, Kereszy, Paveliuc, Starica si D. Ionescu in timp ce oaspetii au contat, printre altii, pe Costas, Gache ori Peniu. (Ovidiu MINEA)

Comentarii