Arde de doua ori!

joi, 28 august 2008, 22:08
4 MIN
 Arde de doua ori!

Politehnica Iasi are astazi o noua zi tensionata. In jurul prinzului, Comisia de Disciplina din cadrul Federatiei Romane de Fotbal va lua o decizie vizavi de memoriul introdus de ieseni cu privire la meciul din etapa a cincea, cu Farul Constanta. Reamintim, partida trebuia sa se dispute simbata trecuta, insa arbitrul Istvan Kovacs a hotarit neinceperea meciului datorita unei defectiuni a instalatiei de nocturna, care s-a remediat in 33 de minute. Bazindu-se pe o prevedere regulamentara care sustine ca in astfel de cazuri perioada de asteptare trebuie sa fie 60 de minute, Poli a cerut reprogramarea partidei, Farul obtinind miercuri o aminare a judecarii cazului.

"Rechinii" au iesit ieri violent la atac, antrenorul Ion Marin atacind declaratiile oficialilor ieseni, care au amenintat cu retragerea din campionat in cazul nesolutionarii pozitive a memoriului lor. "Sa o faca cit mai repede, sa se retraga cit mai repede din campionat. Prin aceste declaratii isi recunosc practic greseala si cersesc mila. Este o presiune pe umerii membrilor Comisiei ca sa nu ia o masura ca sa nu sufere ei. Noi nu vom suferi daca se retrag din campionat. Este problema lor. Sint vinovati de proasta organizare si nu stiu cum sa scape. Daca regulamentele vor fi rastalmacite si se va da un alt verdict decit cel normal, Farul va face apel si  vom merge pina la UEFA. Nu ne bucuram de raul altuia, dar nici nu vrem ca regulamentul sa nu se aplice. Eu am intrat in cabina arbitrilor sin  a observatorilor pentru a intreba daca imi pot trimite jucatorii la dusuri. Mi s-a spus ca  meciul este incheiat si putem face ce vrem. Avocatul nostru studiaza problema si vineri, cind se va reuni Comisia de Disciplina, va avea un punct de vedere. Peste decizia arbitrului nu poate trece insa nici o comisie. Aceasta problema cu Iasul cred ca va fi una de durata, ce nu se va solutiona curind", a spus tehnicianul constantenilor pe gsp.ro.

Replica Politehnicii a venit din partea presedintelui Sorin Boca: "Lipsa de fair-play a Farului continua! In momentul in care toata lumea ne da dreptate, numai ei sustin ca albul e negru. Astept cu incredere solutia Comisiei de Disciplina".

Hopul din jurul prinzului nu e singurul pentru Poli. Seara, Iasul joaca la Cluj, cu campioana Romaniei, CFR. Avind un start neconcludent, lucru care l-a bagat pe antrenorul Ioan Andone in gura galeriei, feroviarii nici nu concep sa rateze victoria in fata Politehnicii, declaratiile tuturor celor care s-au referit la meci din clubul ardelean, de la presedinte sau antrenor la jucatori, fiind pe aceasta linie.

In ciuda tavalugului la care se asteapta sa fie supus, Ionut Popa nu merge dezarmat la Cluj, tehnicianul spunind ca are incredere in elevii sai. Poli a plecat ieri dimineata din Iasi, drumul de peste 8 ore facut cu autocarul solicitind din plin nervii delegatiei. In cursul serii, iesenii s-au antrenat la Cluj, formula de echipa cu care va fi atacat meciul urmind a fi stabilita in aceasta zi, in functie de modul in care se vor simti Miclea si Tanasa. Cei doi, care au avut probleme medicale in aceasta saptamina, au facut deplasarea in Ardeal, ultimul avind sanse chiar de a fi titularizat in eventualitatea in care se va reface.

Clujenii nu vor conta astazi pe Oberman, M. José, Minteuan, toti cu probleme medicale, si Deac, ce a jucat la echipa a doua.

Formatiile probabile

CFR: Hirschfeld – Tony, Cadú, G. Muresan, Pereira – Peralta, Dani, Culio – Semedo, Koné, Dubarbier.

Poli: Plesca – Buta, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Bersnjak, Ilie, Naidin, M. Oprea – Cr. Bratu, Tanasa.

Arbitri: Robert Dumitru (Brasov); Eduard Cringasu (Ploiesti), Ovidiu Maier (Timisoara). Observatori: Viorel Boit (Timisoara), Daniel Prodan (Bucuresti).

 

A sosit Montiel

Presedintele executiv al Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a anuntat, ieri, ca a ajuns la un acord cu gruparea din Serie A, Reggina, pentru imprumutul pentru un sezon al fotbalistului paraguayan José Arnulfo Nuñez Montiel, care a sosit ieri in Iasi si a discutat cu conducerea clubului din Copou.  Montiel este nascut pe 19 august 1988, la Asuncion, evolueaza ca atacant sau mijlocas ofensiv si are 1,75 metri inaltime si 71 de kg. Intre 2004 si 2006, Montiel a jucat la echipa paraguayana de prima liga Olimpia Asuncion, iar in 2006 a venit in Serie A la Udinese, pentru care a evoluat in sezonul 2006/2007. In editia trecuta de campionat, Montiel a jucat tot in prima liga italiana, la Reggina, iar pina in prezent a acumulat opt selectii la nationala sud-americana, fiind prezent si la Campionatul Mondial din Germania 2006, chiar daca avea numai 18 ani.

Comentarii