Arta baterii apei in piua

vineri, 25 iunie 1999, 23:00
2 MIN
 Arta baterii apei in piua

De fapt a fost un fel de act secund al piesei caragialesti derulata saptamina trecuta la Primarie, singura deosebire fiind lipsa acuzelor, doar Adrian Girlea cerind demisia lui Vasile Drutca. Acesta a prezentat ca la o sedinta PCR un raport de activitate in care a gresit pina si locul pe care Poli l-a ocupat la sfirsitul sezonului, in timp ce sumele seci prezentind situatia actuala a clubului au fost prezentate de contabila in citeva clipe. Concret, la ora actuala Poli are datorii de peste 2 miliarde de lei (!!!) defalcate astfel: peste 1 miliard catre persoane fizice, 237, 6 milioane de lei catre diferiti furnizori, 377,1 milioane lei obligatii la bugetul de stat si aproape 372 de milioane catre angajati. In afara acestor bani, FCM Poli a mai cheltuit in sezonul trecut inca 2,4 miliarde de lei, deznodamintul fiind stiut: locul 5 in Divizia B si posibilitatea ca in august foarte multi jucatori sa devina liberi de contract.
Cam atit s-a aflat concret. In rest, confuzii de nume repetate facute de prorectorul Badea, puneri la respect ale lui Adrian Girlea de catre Romeo Olteanu, cifre astronomice propuse de directorul tehnic Leonida Antohi pentru bugetul unui club de Divizia B (350 de milioane de lei lunar), haz de necaz, etc. Ba s-a mai aflat ceva – in afara remarcii lui C. Craciun ca daca primarul vrea, Poli va putea defila chiar in prima liga – ca fotbalul, care si asa nu avea asigurate nici macar salariile angajatilor, a ajuns ca din taxa pentru sport sa mai primeasca doar jumatate din suma. Si asta la mai putin de un an de cind primarul Constantin Simirad spunea ca banii se vor duce numai spre gruparea din Copou.
La ora actuala situatia a ramas urmatoarea: Adunarea Generala a clubului s-a dizolvat, deci nu se stie cine are dreptul (sau obligatia) sa traseze linia viitoare a clubului; prorectorul Badea a spus ca trei investitori (patronii de la Iulius, Polirom si discoteca Rosu si Negru) pot apare ca viitori sponsori la club in timp ce Gheorghe Plesu a declarat iarasi ca in scurt timp poate prezenta planul unei societati pe actiuni in care el sa atraga 5 investitori care sa suplimenteze bugetul clubului cu 150 de milioane de lei lunar; salariile sint blocate la Bankcoop. Cam putin pentru un club care luni reia pregatirile iar, la stadion, modalitatile de plata a telefonului si gazului reprezinta inca enigme.
In ritmul acesta, Divizia C sau chiar destramarea echipei se apropie! (Ovidiu MINEA)

Comentarii