Asa club, asa presedinte!

joi, 12 mai 2011, 22:18
3 MIN
 Asa club, asa presedinte!

Conferinta de presa organizata ieri de CSMU Politehnica a marcat o premiera in istoria fotbalului iesean a ultimilor ani: presedintele clubului l-a atacat pe antrenorul echipei mari, care se afla linga el! Performerul a fost Mircea Ursu, care si-a motivat decizia de a exclude de la antrenamentele echipei mari pe patru dintre cei mai promitatori juniori ai clubului (Dodan, Ambrosie, Hutanu, Andries) prin faptul ca i-a vazut pe acestia ca fiind "spectatori la un antrenament". Antrenorul Adrian Falub a replicat scurt – "Gresiti, domnule presedinte" – insa a detaliat abia dupa ce Ursu si-a terminat speech-ul, presedintele spunind pe tema amintita: "Juniorii au mari deficiente, ei acumuleaza putin tehnico-tactic. De aceea, vor face individualizare si vor juca la echipa a doua, care a obtinut rezultate rusinoase, dezastruoase in Liga a IV-a". Replica lui Falub a fost: "Astazi (n.r. – ieri), eu mi-am propus sa ma refer doar la meciul cu Turda. Cele spuse de domnul presedinte ma silesc sa fac citeva precizari. Sint vinovat ca i-am chemat de o luna pe cei patru juniori sa faca antrenamente la echipa mare, alaturi de alti juniori pe care i-am titularizat. Peste tot unde am lucrat, am luat 6-7 juniori la echipa mare. Cei care au venit nu au fost spectatori la antrenamente, au lucrat mereu cot la cot cu colegii lor. Exceptie au fost 15-20 de minute la antrenamentele tactice, cind lucrez cu cei 18 care intra in lot pentru meciul oficial pe care-l pregatim. Din punctul meu de vedere, consider ca e important pentru copii sa se pregateasca la echipa mare, sa simta atmosfera acesteia. Daca la Poli se considera ca acesti jucatori se pregatesc mai bine la juniori, nu am nimic impotriva. Eu sint antrenor, nu manager".

Ursu, care a etalat serioase dificultati de exprimare precum si unele erori de limbaj, a lansat si alte idei nastrusnice: "Nu stiu daca-si au rostul aceste conferinte de presa saptaminale! Nu cred ca la Turda se fac conferinte! In ceea ce priveste informatiile pe care mi le cereti despre club, nu cred ca e bine sa dau in fiecare zi raportul. Mai bine lasam sa se stringa cite ceva si le dam o data la 2-3 zile!". Presedintele, care s-a laudat singur ("Eu am rupt gura tirgului atunci cind mi-a fost vremea!"), a anuntat ca, dupa juniorii din propria pepiniera amintiti, urmeaza si alte plecari de la echipa mare: "Ne vom desparti si de altii, de comun acord, fiecare isi va face bagajelul si va pleca. De exemplu, baietii de la Breaza ard gazul degeaba pe aici". Ursu nu a fost insa in stare sa spuna nimic despre primele de joc restante, motivind ca "acest subiect nu a fost discutat", si nici despre data la care vor fi platite salariile pe luna mai: "Salariile pe luna mai vor fi platite in jurul datei de 15 ale acestei luni, o zi sau doua mai devreme sau mai tirziu, nu stiu exact". Nici despre modalitatea prin care CSMU si-a propus sa stinga datoria pe care o are fata de vicepresedintele Comitetului Director, Constantin Anghelache, presedintele nu a reusit sa dea vreun amanunt: "Aceste lucruri se stabilesc la nivelul Comitetului Director, intre colegi. Eu numai dau semnatura, sa plece banii".

Despre meciul cu Ariesul Turda, care este programat miine, de la ora 11:00, in Copou, a vorbit doar Falub. "Mi-as dori o crestere in joc, pentru ca avem nevoie de continuitate in privinta rezultatelor bune. Avramia, Cretu, Muth sau Herghelegiu au nevoie de incredere, incredere care vine cu rezultate bune, cu un ambient bun. Nu ne va fi simplu deoarece Ariesul are in componenta multi jucatori experimentati, veniti de la Divizia A, si a pierdut un singur meci in retur. Motivatia noastra este sa ne facem fericiti pe noi si pe putinii spectatori care au ramas linga noi, in special pe cei care la precedentul meci de acasa au cintat din primul pina in ultimul minut. E important pentru copiii pe care-i avem sa termine cu bine acest sezon, ar fi bine sa terminam in primele patru-cinci echipe" a spus antrenorul care a precizat ca miine nu va putea conta pe Gado, Lukacs, Vlaicu, Badic, Tincu si Elek, toti avind probleme medicale.

Comentarii