Au ajuns la vorba lui Popa

miercuri, 28 noiembrie 2012, 21:59
2 MIN
 Au ajuns la vorba lui Popa

Esecul la scor suferit cu FC Vaslui a spulberat linistea ce se instaurase in Copou dupa cele trei victorii consecutive inregistrate pana la partida din ultima runda a turului. Chiar daca momentul este greu, pentru a avea sanse reale de mentinere in Liga I, CSMS este obligata sa se adune repede si sa ruleze la capacitate maxima, pe doua directii, in perioada urmatoare.

Una dintre acestea este legata de meciurile din retur care, conform site-ului Ligii Profesioniste de Fotbal, se vor disputa in acest an: cu Otelul, la Galati, Dinamo si Rapid, in Copou. Tinand cont de situatiile complicate in care se afla toate cele trei formatii (in ciuda unui reviriment al galatenilor, confirmat si in Cupa), care, cu siguranta, se vor intari serios in iarna, programarea jocurilor avantajeaza Iasul, care are mare nevoie de puncte pentru a ierna aproape de locurile salvatoare. Pentru a-si maximiza sansele in disputele amintite, CSMS are nevoie de liniste, un antrenor inspirat (la Vaslui, Liviu Ciobotariu si-a pierdut luciditatea din partidele precedente, titularizarea lui Mitrea ca fundas stanga, intr-o zona in care gazdele aveau viteza mare, trecerea pe banca de rezerve a lui Semenenko, dupa o evolutie buna a ucraineanului, in jocul cu Ceahlaul ori schimbarile efectuate pe parcursul jocului neiesindu-i tehnicianului iesean), pastrarea luciditatii si calmului (expulzarea experimentatului Jovanovic cu doar cateva zile inainte de finalul anului competitional pare a fi o masura pripita, mai ales ca singurul fundas dreapta de meserie ramas in lot este Mihalachioaie, fotbalist care nu a evoluat niciun minut la CSMS) si un vestiar unit, cu picioarele pe pamant, conectat la importanta finalului de an.

In paralel, CSMS trebuie sa se gandeasca deja la anul viitor. Cum acum nu este timp de analize amanuntite, punctul de plecare pentru pregatirea iernii poate fi considerat una din declaratiile date la sfarsitul jocului de la Vaslui de Liviu Ciobotariu. Acesta a repetat ceea ce tehnicianul care a condus Iasul in prima liga, Ionut Popa, a strigat toata vara: lotul trebuie intarit cu patru jucatori de valoare. De aceea, cat mai sta pe la Iasi, presedintele Florin Prunea trebuie sa renunte la placa pe care o tot pune, care s-a zgariat de mult, cu valoarea lotului actual si sa deschida diferite piste. Jucatori de la un club care are mari probleme, asa cum e CS Severin ori alti fotbalisti care nu-si gasesc locul la echipele la care se afla (Gheorghiu a plecat deja de la Vaslui, dinamovistii Homei, Stratila si Axente sunt doar alte cateva exemple, luate la intamplare) pot fi solutii de analizat intr-o perioada a "reducerilor" de iarna, mai ales ca, din cate se aude, alte echipe, Ceahlaul e doar un exemplu, au inceput "vanatoarea".

Comentarii