Barosanii si novicii

vineri, 25 iulie 2008, 21:15
3 MIN
 Barosanii si novicii

Astazi se vor auzi primele fluiere ale arbitrilor din campionatul intern, un campionat mai putin asteptat ca altele, deoarece – cel putin pe moment – o foarte mare parte a iubitorilor de fotbal nu va avea acces la meciurile din Liga I, din motive pe care nu mai are sens sa le reamintim.

Va fi un campionat mai compact, meciurile nu se vor mai intinde pe durata a trei ore si – lucru pentru care nea Mitica de la Liga trebuie felicitat – nu se vor disputa meciuri la ore dementiale pe calduri la fel de dementiale, asta indiferent de interesele societatilor de televiziune si retransmisie care au pus gabja pe fotbalul nostru cel de toate zilele.

Ca de obicei, despre primele etape se scrie si se vorbeste mai putin, centrele de interes fiind afisarea noilor fete ale echipelor.  Exista cluburi care si-au schimbat radical infatisarea, cum ar fi Rapid, Steaua, FC Vaslui sau Gloria Buzau,  exista altele care au ramas aproximativ la fel (Dinamo, Poli Iasi sau, silita de imprejurari, Universitatea Craiova. 

"Granzii" in curs de inmultire si neofitii aparuti din esalonul secund, au roluri principale in etapa inaugurala si de aceea punctele principale ale etapei pot fi reperate in Trivale (FC Arges – FC Timisoara), sub Timpa (FC Brasov – Unirea Urziceni) sau pe stadionul "Astra" din Ploiesti, acolo unde gazdele, CS Otopeni vor da piept cu campioana en-titre, CFR Cluj. Dintre nou-promovate, se vorbeste mult de Brasovul lui Razvan Lucescu si Dinu "Vama", unii o considera chiar pretendenta la podium, asa ca meciul cu tacuta si temuta echipa din Baragan va fi un test de prima mina.

Sub bagheta sirbului Milorad Jesic, CS Otopeni s-a schimbat mult fata de echipa care a promovat, dar este greu de crezut intr-un rezultat bun al "aviatorilor" chiar in fata temutei echipe din Gruia. Fata de celelalte promovate, FC Arges nu s-a intarit aproape de loc, spre deosebire de adversara din meciul de astazi, FC Timisoara, ce a adus zece jucatori noi, din care doar un singur roman (Dorin Goga). Gaz Metan Medias, sub conducerea aceluiasi antrenor, Cristi Pustai, ramine o enigma, dar poate debuta cu succes in fata Otelului, formatie care a pierdut cel putin trei piese grele: Szekely, Daniel Stan si Jula.

Celelalte patru meciuri, Universitatea Craiova – Poli Iasi, Gloria Buzau – Farul, Rapid – Gloria Bistrita si Pandurii Tirgu Jiu – Dinamo sint, prin ele insele, interesante si echilibrate, in timp ce meciul FC Vaslui – Steaua, un prim derby "european" a fost aminat pentru miercuri, deoarece formatia moldoveana joaca astazi in Cupa UEFA Intertoto.

Programul etapei

Ziua  Ora    Meci  TV    

Astazi 18,00  Brasov – Urziceni     gsp tv

Astazi 18,00  Craiova – Iasi            gsp tv 2

Astazi 19,30  Arges – Timisoara     gsp tv 3

Astazi 21,00  Buzau – Farul           –

Astazi 21,15  Rapid – Bistrita         gsp tv

Miine  18,00  Gaz Metan – Otelul  –

Miine  19,30  Otopeni – CFR Cluj gsp tv 2

Miine  21,15 Pandurii – Dinamo    gsp tv

Miercuri          20,30  Vaslui – Steaua        Antena 1

Comentarii