Bravo Rapid! Pardon Steaua!

joi, 09 martie 2006, 23:11
4 MIN
 Bravo Rapid! Pardon Steaua!

Rapid – SV Hamburg 2-0 (1-0)
Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, R. Stancu, E. Dica (’13 – Negru), Karamian (’20 – I. Stancu) – Burdujan (’72 – V. Moldovan), Niculae, Buga. Antrenor: Razvan Lucescu.
Hamburg: Wächter – Mahdavikia, Boulahrouz, van Buyten, Demel – Wicky, De Jong, Trochowski (’46 – Klingbeil), van der Vaart – Takahara (’72 – Laas), Barbarez (’46 – Kucukovic). Antrenor: Thomas Doll.
Arbitri: Kyros Vassaras – Panagiotis Mavropoulos, Simeon Tsolakidis (Grecia).
Cartonase galbene: E. Dica, Maftei / Wicky, De Jong 2.
Cartonas rosu: De Jong (’67) / Maftei (’90^2)
1-0, min. 45^2: Daniel Niculae, sut de la 30 metri, la coltul sting, portarul german s-a dus pe minge dar n-a reusit sa intervina.
2-0, min. 88: Buga, executie surpriza cu calciiul, dupa o cursa urmata de centrare a lui Niculae.
Potcoava din Giulesti, plina ochi, a asteptat cu emotie o noua victorie de rasunet a Rapidului. Din pacate, prima repriza nu anticipa deloc asa ceva. Hamburg a dovedit ca este, intr-adevar, cea mai ermetica formatie din Bundesliga, giulestenii inaintind cu greu spre poarta lui Wächter. Apoi ghinionul s-a prabusit peste echipa lui Razvan Lucescu, antrenorul roman fiind obligat la doua schimbari pina in min. 20: Emil Dica s-a resimtit in urma unui fault, iar Karamian a alunecat si a facut intindere. Cit despre formatia germana, nu si-a manifestat prea multe veleitati ofensive (desi era recomandata cu rezultate excelente in deplasare), mizind pe 0-0. A iesit o prima repriza incrincenata, cu doar doua ocazii de poarta, apartinind lui Daniel Niculae si Ionut Stancu. Din fericire, o accelerare in jocul Rapidului spre finalul reprizei se incheie cu un euro-gol al lui Daniel Niculae, venit exact inainte de pauza, gol care l-a umplut de naduf pe portarul german, sigur in interventii pina atunci.
Scorul de la pauza nu putea conveni echipei hanseatice. Antrenorul Doll a facut doua schimbari (avea si de unde!) a caror efect a fost eliberarea de sarcinile defensive a imprevizibilului Mahdavikia. Si persanul, alaturi de cei doi olandezi de la mijloc, au supus apararea giulesteana si pe portarul Coman la eforturi mari. Rapidul a reusit sa echilibreze jocul, dar eliminarea lui De Jong a buimacit pentru o perioada – formatia noastra. Finalul apartine, insa Rapidului care nu poate obtine majorarea scorului printr-o lovitura de cap (Maftei), ci printr-o executie magistrala a unuia dintre cei mai slabi jucatori de pina atunci, Mugurel Buga. Pacat, insa, de eliminarea lui Maftei, pentru doua faulturi inutile: absenta sa va cintari foarte greu in returul de la Hamburg.
Steaua – Betis Sevilla 0-0
Steaua: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita (’87 – Cristocea), Radoi, Paraschiv (’75 – Lovin), Bostina (’70 – Oprita) – Dica, Iacob. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Betis: Doblas – Melli, Juanito, Rivas, Luis Fernandez -Varela (’85 – Dani), Rivera, Capi, Joaquin (’89 – Tardelli) – Edu, Robert (’78 – Arzu). Antrenor: Lorenzo Serra-Ferrer.
Arbitri: Iuri Baskakov – Aleksei Monahov, Tihon Kalughin (Rusia)
Cartonase galbene: Goian / Rivas, Varela, Fernandez, Doblas, Tardelli.
Meciul de pe stadionul „Lia Manoliu” a fost cumplit de greu pentru Steaua, echipa Betis Sevilla obtinind o remiza alba pe care si-a dorit-o, dar ar fi putut pleca si cu toate punctele, daca ar fi fructificat cele 3-4 ocazii avute de-a lungul partidei. Rezultatul, nesatisfacator pentru campioana Romaniei, are o explicatie simpla: antrenorul spaniol Serra-Ferrer a citit perfect jocul Stelei, in timp ce Olaroiu nu a gasit nici o solutie de a surprinde banca tehnica adversa. Fata de obisnuitul joc al Stelei pe teren propriu, Serra-Ferrer a replicat cu cucerirea initiativei la mijlocul terenului, un marcaj grupat si extrem de strins si actiuni de contraatac, purtate prin periculosii Joaquin si Edu. Faptul ca toate schimbarile (in conditiile in care rezultatul de pe tabela convenea adversarului) au fost facute post pe post, spune multe despre lipsa de idei de pe banca tehnica a Stelei. Cu toate acestea, gazdele ar fi putut inscrie intr-o prima repriza, in care au abundat fazele gen „cascadorii risului”. Cel mai des a iesit la rampa portarul spaniol de rezerva Doblas, dar Nicolita n-a putut fructifica cadoul primit in min. 28 decit printr-un luft. Cea mai mare ocazie pina la pauza a apartinut lui Dica (’37), care, singur in careu, a trimis cu capul peste poarta de la 8 metri.
Daca a aparut ceva nou dupa pauza, n-a fost o schimbare in jocul Stelei, ci o siguranta sporita in joc a echipei din Andalucia. Pe masura scurgerii timpului, Betis se arata tot mai stapina pe ea. Cit despre Steaua, fara presingul obisnuit, a abundat in mingi lungi, care nu puteau surprinde o aparare si o linie de mijloc foarte aglomerate. Sutul lui Nicolita peste poarta (’52), finalizarea defectuoasa a lui Paraschiv (’59), cea a lui Dica, dupa ce Iacob s-a luptat ca un buldozer prin apararea stelista (’71) si, in fine, sutul naprasnic al lui Radoi (’73) – singura faza in care portarul spaniol a fost la inaltime – au fost ocaziile care au dat sperante spectatorilor in aceasta repriza. Din pacate, Steaua n-a reusit sa inscrie si asteapta un retur infernal la Sevilla, unde se poate califica obtinind chiar si o remiza, in afara de 0-0. Cu conditia ca si Cosmin Olaroiu sa reuseasca sa-si surprinda adversarul!

Comentarii