Ca si cum ai juca impotriva echipei nationale

sâmbătă, 07 noiembrie 1998, 00:00
3 MIN
 Ca si cum ai juca impotriva echipei nationale

Soarta a vrut ca fetele de la Penicilina sa intilneasca intr-o singura saptamina cele mai puternice echipe din Divizia A de volei si principalele candidate la titlu ale acestui sezon, Universitatea Bacau si Rapid. Daca simbata trecuta, jucind pe teren propriu, elevele antrenorilor Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au dat un adevarat recital, invingind cu un sfidator 3-0 pe bacauance, astazi ele au in fata un meci infinit mai greu, pentru ca joaca pe terenul rapidistelor, iar acestea nu au suferit inca nici o infringere de la inceputul campionatului. Ar fi fost si greu, daca tinem cont ce trupa puternica au la dispozitie Valerian Luka si Costinel Stan, antrenorul principal, respectiv directorul tehnic al echipei din Grant. Desi le-a pierdut in aceasta vara pe Anca Popescu (plecata in Germania), Ana Maria Dragan, Cornelia Colda (in Croatia) si le-a cedat pe Ramona Zamfir, Felicia Nicolau si Madalina Dumitrescu la Metal 33, Rapid a reusit sa transfere o ridicatoare iugoslava, Mira Golubovic si alte citeva jucatoare de valoare din campionatul intern, ca Loredana Dragoste, Mariana Velicu, Alida Cioroianu, Monica Mocanu, Cecilia Pop si Luminita Trimbitas. Acestea, alaturi de experimentatele internationale Xenia Ivanov, Mirela Corjeutan, Daniela Barbuica si Diana Marc, alcatuiesc – fara doar si poate – cel mai valoros lot din campionatul nostru si ar trebui sa ne amagim cu iluzii pentru a ne gindi la o victorie a iesencelor in sala Rapid. Pentru a ne putea face o imagine cu privire la posibilitatile celor doua echipe, ar trebui sa amintim ca la inceputul acestei saptamini Penicilina a avut la antrenamente o jucatoare ucraineanca de 28 de ani, Irina Bazan, o valoare incontestabila, dar pe care nu-si poate permite sa o achizitioneze in momentul de fata. Ar fi fost primul transfer la echipa ieseana in acest an…
Ceea ce probabil isi doresc astazi antrenorii echipei Penicilina este ca Tatiana Popa si colegele sale sa repete prestatia buna din etapa trecuta, sa se bata de la egal la egal cu cea care va fi probabil viitoarea campioana si sa se intoarca macar cu un set de la Bucuresti. Istoria mai apropiata sau mai indepartata ne arata ca acest lucru nu este imposibil. In urma cu doi ani, tot intr-o zi de noiembrie, Penicilina producea marea supriza a campionatului, invingind cu 3-2 (17-15 in tie-break) pe Rapid chiar in propriul fief. In aceasta primavara, in turneul play-off de la Bacau, iesencele le-au intrecut din nou pe rapidiste, deschizind drumul catre titlu contracandidatelor acestora, dar istoria nu se repeta cind vrem noi. Rapid va fi acum, mai mult ca sigur, setoasa de razbunare si nu va accepta ca iesencele sa-si treaca o noua surpriza in palmares, chiar daca aceasta ar fi un frumos cadou pentru Mihaela Formagiu, care duminica isi sarbatoreste ziua onomastica. Echipele probabile de inceput:
Rapid: Ivanov, Corjeutan, Marc, Barbuica, Golubovic, Cioroianu.
Penicilina: Ruxandoiu, A. Popa, Formagiu, T. Popa, Dochia, Cotoranu.
Celelalte meciuri ale etapei: RATB – Dinamo; "U" Bacau – Romradiatoare Brasov; Metal 33 – "U" Cluj; "U" Craiova – Braiconf; Unic Piatra Neamt – Dacia Pitesti. (Ion TEODOR)

Comentarii