Ca tiganul la mal

duminică, 04 aprilie 2004, 23:00
3 MIN
 Ca tiganul la mal

Penicilina: Formagiu, T. Popa, Androhovici, Burcea, Oprea, Purice. Au mai jucat Bordeanu, D. Marian.
Poli Tender: Zanfir, Popescu, Dimosna, Bumbacila, Bogendorfer, Baric. Au mai jucat C. Constantin, Viju, Lazar.
Arbitri: T. Corcodel, M. Stoica (Bucuresti).
Asa cum era de asteptat, dupa infringerea suferita miercuri de Penicilina la Timisoara, a fost nevoie ca la Iasi sa se dispute doua meciuri pentru stabilirea ocupantei locului 6 in clasamentul final al Diviziei A la volei feminin. Din pacate, deznodamintul n-a fost unul favorabil echipei noastre, care a cedat cind era mai sigura de victorie!
Primul joc, disputat simbata, a inceput cum nu se poate mai prost pentru gazde. Ambitionate de posibilitatea realizarii unei surprize, banatencele au jucat foarte bine, au speculat greselile la blocaj si preluare ale echipei noastre si au condus pe aproape intreaga perioada a setului intii, pe care si l-au adjudecat cu 25-22. Dindu-si seama ca echipa sa este in pragul dezastrului, antrenorul Penicilinei, Felix Vararu, a stiut sa-si calmeze jucatoarele si, in setul secund, principalele noastre „guri de tun”, Formagiu si Androhovici, au functionat mai bine, iar Oprea le-a secondat cu brio. Desi oaspetele au replicat curajos prin sirboaicele Dimosna si Baric, setul a fost al gazdelor, la 16. A treia parte a meciului a fost realmente la discretia Penicilinei, care a facut numeroase puncte din serviciu, profitind de vizibila cadere psihica a timisorencelor. Se parea ca nu vor fi nici un fel de probleme in setul patru. Dar, desi iesencele au fost in permanenta la cirma jocului, relaxarea din final, cind de la 21-16 s-a ajuns la 21-20 pe tabela de marcaj, putea sa le coste scump. A fost, insa, momentul cind blocajul Penicilinei a functionat eficient, meciul a fost cistigat, iar verdictul a fost aminat pe a doua zi.
Ieri, iesencele s-au considerat prea repede invingatoare si au cazut in propria lor plasa. Poli Tedner a jucat foarte bine in primul set, cind a atacat inteligent si s-a aparat sigur, iar punctele le-au revenit in mod normal.Vazindu-se conduse, fetele lui Vararu s-au concetrat mai mult in setul II, cistigat nu fara emotii, dupa 22-24.
Al treilea set a fost ceva mai simplu pentru gazde, care au profitat de serviciile bune ale lui Androhovici si atacturile surprinzatoare ale lui Oprea, impunindu-se cu 25-20. Se parea ca se va repeta istoria din meciul anterior si timisorencele vor ceda psihic, dar n-a mai fost asa. Profitind de naivitatile echipei noastre la preluare, Poli Tender s-a distantat in setul patru la 18-11. A urmat o revenire de senzatie a iesencelor, care au egalat la 18, insa finalul de set n-a avut acelasi curs pozitiv. Desi a condus cu 22-21, Penicilina a platit din nou tribut (a cita oara?) greselilor elementare la preluare si serviciilor modeste, pierzind la 23. In tie-break am avut un inceput furtunos si – dupa 3-0 si 7-3 – am ajuns sa conducem cu 10-5. Mai credea cineva ca meciul poate fi intors? Da, timisorencele, care au luptat cu o vointa nemaiintilnita si au recuperat minge cu minge terenul pierdut! Serviciile sirboaicei Dimosna au dus scorul la 10-8, apoi a fost 11-8, 12-10 si 13-11. Mai aveam nevoie de doua mingi pentru a cistiga meciul, dar acestea n-au mai venit niciodata, pentru ca Bumbacila a servit ca la carte, iesencele au ratat toate mingile si timisorencele au cistigat cu 15-13! Ironia sortii a facut ca jocul sa fie incheiat de iesence la fel de lamentabil cum fusese intreaga lor evolutie de pina atunci: cu o preluare aiurea a Mihaelei Formagiu, dupa care nu a mai alergat nimeni… In urma acestor rezultate, Penicilina va evolua in turneul pentru evitarea retrogradarii. (Ion TEODOR)

Comentarii