Cadou pentru Lucescu

duminică, 30 septembrie 2001, 23:00
2 MIN
 Cadou pentru Lucescu

Presedintele clubului Galatasaray, Mehmet Cansun, a anuntat ca intentioneaza sa-i prelungeasca contractul lui Mircea Lucescu, dupa ce antrenorul roman a raspuns criticilor la adresa sa din aceasta vara ducindu-si echipa pe primul loc in clasament. "Ultimul lucru pe care ni-l dorim este sa-l pierdem pe Lucescu. El a demonstrat ca ramine cel mai important om al echipei, dupa ce in ultimul timp am pierdut numeroase vedete. Trebuie sa marturisesc ca sintem foarte multumiti de performantele obtinute de antrenorul roman cu un lot de jucatori tineri si neexperimentati, asa ca dorim sa-i prelungim contractul cu inca un an", a declarat Mehmet Cansun.
Aceasta declaratie de intentie a presedintelui clubului din Istanbul vin in urma cronicilor extrem de favorabile pe care Lucescu le-a avut in ultimul timp in presa turca. El a fost tinta multor atacuri, mai ales din partea suporterilor, la sfirsitul sezonului trecut, cind Galatasaray a pierdut titlul de campioana in fata eternei sale rivale, Fenerbahce. Au urmat apoi retragerea lui Hagi, plecarea lui Gica Popescu la Lecce si transferul lui Mario Jardel la Sporting Lisabona. De asemenea, Lucescu a trebuit sa se desparta de alti jucatori de mare valoare, precum portarul brazilian Claudio Taffarel, plecat la Parma, si internationalii turci Emre, Okan Buruk si Umit Davala, transferati la Inter si AC Milan.
In ciuda tuturor acestor transferuri efectuate de Galatasaray pentru a putea supravietui gravei crize financiare pe care o traverseaza, Lucescu a reusit sa puna foarte repede pe picioare o noua echipa, care a cistigat cinci din primele sase jocuri disputate in campionat si a debutat excelent in noua editie a Ligii Campionilor, cu victorii in fata lui Lazio si Nantes. Toata lumea considera ca marele merit al lui Lucescu consta in "reconditionarea" unor jucatori considerati terminati, precum Umit Karan si Sergen Yalcin si in transferul unui portar de mare valoare, columbianul Farid Mondragon. De asemenea, nimeni nu poate uita ca Lucescu este cel care a adus la Istanbul Superucupa Europei, dupa o victorie entuziasmanta in fata lui Real Madrid si tot el a calificat Galata in sferturile de finala ale trecutei editii a Ligii Campionilor. In aceste conditii, tinind cont si de repetatele declaratii ale lui Lucescu, care a mentionat ca nu doreste sa plece de la Istanbul, este foarte probabil ca prelungirea contractului tehnicianului roman sa devina o simpla formalitate. (Ion TEODOR)

Comentarii