Care prietenie?

sâmbătă, 27 martie 1999, 00:00
3 MIN
 Care prietenie?

Inaintea inceperii campionatului, teoreticienii "cooperativizarii" plasau drept contrabalans fata de satelitii FC Brasovului pe Laminorul Roman, Gloria Buzau si Petrolul Moinesti care urmau sa "joace" cartile pentru preconizata principala contracandidata a celor de sub Timpa, FCM Poli Iasi. Ca de obicei insa drumul de la teorie la practica a fost foarte intortocheat si iesenii au ramas doar cu atuul distantei geografice, care nu a contat deloc in lupta pentru puncte.
In ceea ce priveste pe Laminorul, echipa ajutata serios in ultimii ani de ieseni incepind de la promovarea in C obtinuta in urma unui meci in Copou si continuind cu cedarea gratuita, in continuare, a unor jucatori ca Petrache si apoi Caunei, Dragoi (care este si acum in lotul romascan) sau Huluba, reintoarcerea "serviciilor" a fost inteleasa intr-un mod aparte. Astfel, in tur elevii lui Ion Radu s-au agatat de orice minge, Poli invingind foarte, foarte greu in timp ce in etapa a doua a returului, la Roman, Rocar, principala adversara a lui Poli in cursa actuala pentru locul doi, a invins fara nici o emotie. Tinind cont si de ultimele evenimente, astazi nu are cum sa fie un meci in familie desi trei puncte le-ar prinde excelent iesenilor in perspectiva derbiului de saptamina viitoare cu Rocar.
Misiunea lui Poli in acest meci este mult ingreunata si de starea existenta in lotul iesean. Astfel, nu mai putin de 7 (!!!) jucatori pe care Poli a contat in primele etape nu vor figura nici in primii 16. Cotan, Urdaru si Manole sint accidentati, Colceag este deja cu un picior la Lokeren iar Puscas, Stancu si Tiron au fost "disponibilizati" de club. In plus, Serban continua sa fie accidentat. In astfel de conditii, daca in primii 11 se vor mai gasi jucatori cu experienta, banca de rezerve a oaspetilor va fi una a tineretului cu Gheban, Chiper, Sandu si Onofras. Ca o noutate in dispunerea echipei este foarte posibil ca pe postul de fundas stinga sa apara Cojocaru. Ca stire de ultima ora, clubul iesean nu a reusit sa dea de urma portarului Chirila, astfel incit Colceag a fost rugat sa mearga cu echipa la Roman urmind ca plecarea spre Bucuresti sa o faca simbata, imediat dupa meciul de la Roman. Tinind cont de toate acestea si de faptul ca, in conditii normale, gazdele de astazi joaca (atunci cind vor…) destul de tare la Roman, favorita partidei ramine Laminorul.
Poli a plecat ieri la Tirgu Frumos unde a innoptat, iesenii urmind a ajunge la Roman in dimineata partidei.
Inaintea etapei de astazi, Laminorul ocupa locul 7 cu 32 de puncte (+2 la adevar) iar Poli, care a acumulat pina acum 37 de puncte (+4 in clasamentul adevarului) pozitia a treia.
In tur, Poli a invins cu 2-0.
Formatiile probabile: Laminorul – Coserariu – Codreanu, Dinu, Ghinea – Neculai, Cozma, Susanu, Zaharia, Cimpanu – Tiganus, Luca.
Poli – Cimpeanu – Gavrilescu, Petrache, Paraschiv, Cojocaru – Botan, Ilie, Matinca, Bordeanu – Decu, Ionescu.
Arbitrii partidei sint bucurestenii I. Udrica, T. Constantinescu, I. Purcaru. Observator FRF: L. Maierean (Brasov).
Celelalte meciuri ale etapei: Chindia Tirgoviste – Sportul Studentesc (0-1); Rocar Bucuresti – Precizia Sacele (1-4); Metrom Brasov – Petrolul Moinesti (2-3); Nitramonia Fagaras – Gloria Buzau (1-0); Rulmentul Alexandria – Dunarea Galati (1-2);
Tractorul Brasov – Poiana Cimpina (0-2); Dacia Braila – FC Brasov (0-3); Cimentul Fieni – Midia Navodari (2-5). (Ovidiu MINEA)

Comentarii