Casa, dulce casa

sâmbătă, 12 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Casa, dulce casa

In cursul acestei seri, delegatia FCM Poli Iasi este asteptata acasa dupa ce aproape timp de doua saptamini cartierul general al gruparii din Copou a fost in regiunea italiana Umbria.
Daca ar fi sa tragem primele concluzii tinind cont de vestile primite din Italia se poate spune ca Poli nu s-a facut deloc de ris. Ba chiar a depasit cu mult asteptarile: doua victorii, doua remize si o infringere in conditiile in care adversari au fost puternice formatii de prima liga din tara (FC Arges, Astra), Macedonia (Vardar Skopje) si Ucraina (Metalurg Zaporoje) precum si o nationala de tineret (chiar daca reprezenta Vietnamul). Dincolo de rezultate, cistigul cel mai important a fost posibilitatea omogenizarii unei formatii schimbata aproape din radacini. De aceea, perspectivele pentru ceea ce a mai ramas din returul diviziei B par a fi incurajatoare, dupa cum a jucat in Italia, Poli neavind cum sa nu-si indeplineasca obiectivul de evitare a retrogradarii.
Reversul medaliei, care a dus si la atitea contestari ale plecarii iesenilor la Norcia, tine de pretul platit pentru ajungerea la acest nivel. In conditiile in care banii la Poli reprezinta o eterna problema, cheltuirea celor aproximativ 18 000 $ (chiar daca din acestia doar 5 000 $ sau maximum 8 000 $ vor greva bugetul clubului, restul fiind trecuti drept sponsorizari) pot fi priviti drept un moft mai ales de cei care tin minte ca in trecut, cind Poli ataca promovarea, nu se gaseau fonduri decit pentru pregatiri pe la Tirgu Neamt. De aceea, riscul asumat de conducere cu aceasta deplasare ramine inca in picioare. Aceasta pentru ca, in cazul aparitiei unui scurtcircuit financiar in timpul campionatului, toata lumea va reprosa cheltuirea banilor cu turneul italian.
Asadar, singura solutie, cel putin pina la sfirsitul campionatului, este gasirea fondurilor necesare pentru sustinerea campaniei de evitare a retrogradarii si incununarea cu succes a acestei curse. (Ovidiu MINEA)

Comentarii