Ce aproape au fost!

joi, 14 aprilie 2011, 22:09
3 MIN
 Ce aproape au fost!

Energia: Nikolic (7 puncte), Lupusavei (6, 2×3), Troupe (37, 5×3), V. Mocanu (32, 1×3), Bigus (15) apoi Gliga (9, 3×3), Oluic (2) si Stroescu.

Politehnica: Dawson (22, 1×3), McCullough (2), Kabengele (18, 2×3), Nicolae (13, 1×3), Anghel (16, 2×3) apoi Hurjui, Amarghioalei (3, 1×3), Huludet (4) si Marinkovic (22, 6×3).

Dupa ce a facut surpriza in prima zi, echipa ieseana de baschet masculin n-a fost departe sa ia o optiune serioasa in ceea ce priveste transare disputei cu Energia Rovinari. Intilnirea a fost una extrem de echilibrata pe tot parcursul ei insa gazdele s-au desprins in final in conditiile in care americanul Dawson a facut entorsa la mijlocul ultimului sfert, a jucat intr-un picior si n-a mai repetat prestatia din finalul intilnirii precedente. "Din pacate n-am reusit sa rezolvam si al doilea meci iar arbitrii au contributia lor majora la acest rezultat. Chiar si asa, poate reuseam sa invingem daca nu se accidenta Dawson", a spus Costel Moscalu, antrenorul oaspetilor. Fara Louis Darby (accidentat in primul meci), Energia nu avea nevoie sa scape din mina si al doilea meci astfel incit a fortat. Americanul Troupe a inceput tare iar sustinere deplina a avut de la Viorel Mocanu, aflat la cel mai bun meci al sau din acest sezon. Pe acest fond gazdele au reusit sa termine primul sfert in avantaj in fata unui adversar care a avut replica prin Dawson, Kabengele si Nicolae. Pina la pauza lucrurile au evoluat bine pentru Politehnica pentru ca aceeasi trei jucatori au mentinut ritmul in vreme ce de la gazde doar Mocanu a mai avut spor, Troupe fiind retras pe banca pentru ca acumulase trei greseli personale. La umbra celor patru puncte avans oaspetii si-au facut sperante pentru ca lucrurile mergeau relativ bine, singura exceptie fiind McCullough, certat rau cu cosul in acest meci (0/7 la aruncari din actiune in total). Si totusi Energia a revenit din nou mai motivata de la vestiare iar Gliga a dus tabela la 62-58 (’23) dupa doua reusite de la distanta. Anghel, Dawson si polonezul Bigus au punctat si ei, Politehnica a revenit pentru putin insa Mocanu a dus iar scorul la 76-67 (’28). Costel Moscalu avea sa dovedeasca fler cind l-a introdus pe Marinkovic iar sirbul a facut furori si din trei aruncari de la distanta a restabilit egalitatea in finalul de sfert, scor 79-79. Acelasi Marinkovic a continuat sa "rupa" cosul inca de doua ori (avea 6/6 de la distanta pina in min. 33) insa Politehnica nu s-a desprins la mai mult de doua puncte. Bigus a recuperat foarte mult (a terminat cu 15 mingi adunate) alaturi de Mocanu (11 recuperari), cei doi au mai pus puncte pe tabela iar in prim-plan a reaparut si Troupe. Si totusi Politehnica a mai sperat dupa ce Anghel a inscris de la distanta (101-98, cind mai erau 22 de secunde de joc) insa ratarile si lipsa raidurilor purtate de Dawson au impiedicat echipa oaspete sa mai faca o surpriza.

Celelalte rezultate

Play-off : Asesoft Ploiesti – BCM Pitesti 86-77 (scor 2-0), U-Mobitelco Cluj – CSU Sibiu 85-74 (2-0), Gaz Metan Medias – CSM Oradea 85-64 (2-0), Steaua Bucuresti – Mures Tg. Mures 102-97 (2-0)

Play-out: CS Otopeni – CSU Brasov 78-63 (2-0), BC Timisoara – BC Miercurea Ciuc 97-88 (2-0) si CSM Bucuresti – SCM Craiova 111-92 (2-0).

Urmatoarele doua meciuri sint programate pe 18 si 19 aprilie pe terenul echipelor mai slab clasate.

Comentarii