Centrul de Copii si Juniori a fost zguduit din temelii

vineri, 18 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Centrul de Copii si Juniori a fost zguduit din temelii

Dupa cum v-am informat in numarul de ieri, miercuri seara a avut loc o sedinta a Consiliului de Administratie a FCM Poli Iasi. Cele doua subiecte de pe ordinea de zi au fost bilantul financiar al turneului de la Norcia si analiza activitatii Centrului de Copii si Juniori.
Conducerea clubului a prezentat raportul defalcat al cheltuielilor facute in expeditia italiana. Astfel, cheltuielile de cazare si masa la Arquanta au fost de 12 500 $, transportul a valorat 3 800 $, cazarile si mesele de la Arad 13 milioane de lei iar vizele si asigurarea medicala aproximativ 14 milioane de lei. In total 16 300 $ si circa 27 de milioane de lei, din sponsorizari intrind 13 200 $. Deci bugetul clubului a fost "afectat", in afara diurnelor de 50 $ platite fiecarui fotbalist, cu 3 100 $ si 27 de milioane de lei, integrindu-se astfel in cota maxima stabilita de Consiliul de Administratie.
Mult mai incinse au fost discutiile referitoare la activitatea Centrului de Copii si Juniori. Ca urmare a neregulilor aparute la turneele finale de la Resita si Iasi (care au fost relatate pe larg de Monitorul) ale Cupei Sperantelor – Memorialul Gheorghe Ola masurile adoptate de CA au fost: retragerea calitatii de director al Centrului pentru Dumitru Romila, acesta urmind a pierde si bonusul salarial de 500 000 de lei avut fata de ceilalti antrenori care activeaza la acest nivel al clubului si renuntarea la serviciile lui Nicu Ursache, care are posibilitatea sa se pensioneze. Activitatea juniorilor lui Poli va fi coordonata pe viitor de vicepresedintele Emil Lupulescu, pentru cele 10 grupe care vor lucra in viitor urmind a se asigura 5 salarii de 1,9 milioane de lei. Cum nu s-a ajuns la nici un consens in ceea ce priveste propunerea renuntarii la serviciile vreunuia din cei 6 antrenori (Dumitru Romila, Mihai Danila, Adrian Kereszy, Marian Moldovan, Dan Cananau, Nucu Antohi) ramasi dupa renuntarea la Nicu Ursache s-a hotarit ca unul din cele cinci salarii sa fie impartit intre doi antrenori care vor raspunde doar de o grupa, ceilalti tehnicieni urmind a avea in subordine doua grupe pentru a incasa drepturile banesti intregi. Cei doi antrenori care vor avea cite o grupa (si jumatate de salariu) vor fi alesi dintre Cananau si Antohi, care sint angajati cu carte de munca la alte unitati, ei fiind doar colaboratori ai clubului, in calcule intrind si Moldovan care antreneaza o echipa de divizia D.
Cei 6 antrenori, care s-au intilnit ieri la prinz, au termen pina astazi se decida care vor fi cei doi care vor lucra cu jumatate de norma. In caz contrar, conducerea clubului va decide astazi numele celor doi.
Tot la capitolul renuntari se numara si cea referitoare la consilierul presedintelui, Constantin Helesteanu, acesta urmind a se ocupa in continuare de activitatea "satelitului" din C, CFR Citadin. Oficial, aceasta masura a fost motivata de revenirea la club a vicepresedintelui Emil Lupulescu care va prelua si sarcinile lui Helesteanu. (Ovidiu MINEA)

Comentarii