Cind intram in normal?

marți, 07 decembrie 2010, 23:46
3 MIN
 Cind intram in normal?

Multe lucruri ciudate se intimpla in fotbalul local! In cele ce urmeaza, amintim doar doua dintre ele. Pe vremea cind FC Politehnica traia, clubul a fost condus de oameni strins legati de primarul Nichita – Sorin Boca si, apoi, Cristi Starica – chiar si atunci cind pachetul majoritar al societatii pe actiuni trecuse dinspre Palatul Roznovanu la societatea Mobilis. Acum, cind Primaria duce greul finantarii CSMU Politehnica, prin Fundatia Sportului Iesean, presedintia societatii non-profit in cadrul careia functioneaza clubul i-a fost oferita lui Ionut Negoita, un om de afaceri care nu a investit un leu in fotbalul iesean! Negoita doar a imprumutat clubul, cu o suma modica, circa 200 000 de lei conform aprecierilor sale, in vreme ce FSI a virat in conturile CSMU 760 000 lei, a cheltuit peste 100 000 de lei cu intretinerea stadionului si mai pregateste inca 700 000 lei pentru achitarea salariilor angajatilor gruparii iesene pe lunile noiembrie si decembrie si pentru achitarea impozitelor.

Coincidenta sau nu, in anul in care cei care au dat cei mai multi bani nu au condus s-au inregistrat rezultate catastrofale. FC Politehnica, a retrogradat in Liga a II-a iar apoi s-a dezintegrat, iar CSMU si-a diminuat extrem de mult sansele de promovare in elita, dupa ce Negoita l-a demis pe antrenorul Ionut Popa intr-un moment excelent al echipei. Cea mai importanta decizie luata in Copou de omul de afaceri amintit a generat nu numai scaderea calitatii jocului formatiei iesene, ci si departarea acesteia de la trei la sapte puncte de promovare. Iar decalajul fata de locul doi, promovabil, era si mai mare, irecuperabil practic, zece puncte, daca Poli nu cistiga la "masa verde" partida pierduta la Craiova, cu Gaz Metan CFR.

Primul pas pentru trasarea strategiei CSMU Politehnica pentru 2011 va avea loc astazi, cind Gheorghe Nichita si Ionut Negoita urmeaza sa se intilneasca in Capitala, punctul principal al discutiilor urmind a fi oportunitatea continuarii colaborarii dintre parti. Indiferent de hotarirea care se va lua, cert este ca, asa cum se intimpla in orice activitate, cel care asigura finantarea trebuie sa conduca si sa-si asume responsabilitatea actiunilor sale. Drept urmare, daca Negoita vrea sa construiasca, asa cum a spus cind a venit la Iasi, trebuie sa iasa in evidenta, in afara unui management performant, prin investitii serioase si nu prin declaratii si decizii pentru care ar trebui sa-i plateasca drepturi de autor lui Gigi Becali. Daca omul de afaceri amintit nu mai vrea sa ramina linga CSMU, Nichita are citeva variante la dispozitie pentru a nu lasa Iasul fara fotbal: fie gaseste un investitor sau un grup de investitori care sa sustina clubul, fie isi asuma public finantarea echipei, asa cum se intimpla si in alte orase din Romania, fie prepara un mixaj din cele doua directii.

Indiferent de varianta pe care se va merge, intrarea pe un fagas normal la virful clubului este prima conditie pentru ca iesenii sa mai spere ca, in viitor, vor mai vedea fotbal de calitate in Copou.

Sichitiu: "Avem drept de promovare!"

Presedintele CSMU Politehnica, Grigore Sichitiu, a anuntat ieri ca echipa ieseana are drept de promovare in Liga I. "Si inainte de campionat si pe parcursul turului, am tot fost atacati de alte echipe, care au sustinut ca nu avem dreptul sa promovam. Astazi (n.r. – ieri) am discutat personal cu reprezentanti ai Departamentului de Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, care mi-au confirmat ca avem drept de promovare. Daca ne clasam pe unul dintre primele doua locuri ale seriei, in sezonul viitor vom activa in Liga I" a declarat seful executivului iesean.

Comentarii