Cind rezultatul primeaza…

duminică, 19 octombrie 1997, 23:00
3 MIN
 Cind rezultatul primeaza…

Poli Moldrom: Sestopal 23 (2X3), Moscalu 14, Mirisevschi 8 (1X3), Doros 6, Popa 6 (2X3), Anghel 4, Murgoci 4. Antrenori: D. Petricevic si P. Magurean.
"U" Sanex: Boian 18 (1X3), Pintea 13, Morna 8, Szilagy 6, Geomolean 5, Trif 4. Antrenor: Gh. Roman.
Au arbitrat: A. Cutov (Tulcea) si S. Dabija (Bucuresti).
Observator FRB: Gh. Valeriu (Bucuresti).
Dupa succesul inregistrat cu Dinamo, Politehnica Moldrom a reusit si cea de-a patra victorie consecutiva. Insa, daca cu echipa bucuresteana s-a reusit un meci foarte bun, de aceasta data iesenii au cistigat in urma unui joc foarte incilcit. In afara lui Sestopal, aproape toti ceilalti jucatori gazda au evoluat sters. Dupa ce lui Costel Moscalu i-a reusit aproape totul cu Dinamo, de aceasta data el n-a mai avut aceeasi prestatie. In ansamblu, se poate spune ca a fost o partida aprig disputata, in care ambele echipe s-au aparat bine, ratarile din situatii clare exasperind insa bancile tehnice.
Iesenii incep mai bine, si Moscalu face 4-2 pe tabela, dar Pintea intoarce rezultatul, scor 5-6 (‘4). Capitanul gazdelor rateaza doua aruncari, apoi tot el incearca sa preia initiativa pe trei atacuri consecutive, insa fara nici un efect. Gazdele mai conduc o data cu 9-8 (‘8), dupa un cos de trei puncte realizat de Mirisevschi, pentru ca apoi oaspetii sa aiba patru puncte avans (15-19, min. 13). Va fi introdus Dan Popa, care puncteaza prin doua cosuri de la distanta, Mirisevschi si Sestopal rateaza incredibil de sub panou, dar elevii antrenorilor Petricevic si Magurean reusesc desprinderea. Finalul de repriza apartine conducatorului de joc iesean, Sasa Sestopal reusind doua aruncari la limita timpului, la ultima (de trei puncte) tabela anuntind pauza cind mingea era inca in aer. In partea a doua, cosurile marcate de Boian si Szilagy refac din handicap, si oaspetii vor sta o perioada in coasta iesenilor. Dupa 36-33 (’25), se refac cele noua puncte: 50-41(’31), dupa ce Sasa fura o minge si o fructifica pe contraatac. Urmeaza o noua serie neagra pentru gazde, astfel ca Universitatea vine pina la 50-49 (’34). Tribunele freamata, dar clujenii nu mai au forta, avind in vedere eliminarile pentru cinci greseli ale lui Boian si Geomolean. Rezultatul final este insa stabilit de cosurile lui Murgoci, si tresarirea de orgoliu a capitanului Costel Moscalu.
Declaratii dupa meci:
Dragan Petricevic (antrenor Poli Moldrom): "Ma asteptam la un astfel de joc, in care clujenii au venit plini de ambitie, ei reusind una dintre cele mai bune partide din campionat. Noi am avut o evolutie mult mai slaba ca in meciul cu Dinamo, pentru ca atunci am jucat ca o echipa, in timp ce acum am evoluat mai mult individual. S-a confirmat insa faptul ca o echipa mai buna cistiga si atunci cind joaca mai prost. Am avertizat baietii si ei se pare ca nu au inteles, asa ca voi trece la fapte. Cred totusi ca jucatorii nu au inca mentalitate de invingatori, dupa patru victorii consecutive. Remarc din nou prestatia superba a publicului spectator."
Gheorghe Roman (antrenor "U" Sanex): "Nu a fost un meci frumos, asta si din cauza multiplelor greseli tehnice. Cred ca noi daca eram mai inteligenti reuseam sa cistigam. De la gazde remarc pe Sestopal, dar si pe Moscalu, care si-a asumat raspunderea in citeva situatii mai grele pentru echipa sa. Practic noi nu mai putem spera la intrarea in grupa valorica 1-8." (Lucian MINUT)

Comentarii