Copoul da in clocot

miercuri, 11 ianuarie 2006, 00:00
2 MIN
 Copoul da in clocot

Nebunie ieri, in Copou, noutatile succedindu-se cu repeziciune. Principala e legata de transferul lui Dan Iurisniti, in a carui ecuatie au aparut elemente noi. Astfel, SC Vaslui a acceptat oferta de 35 000 $ facuta de Poli pentru achizitionarea mijlocasului amintit, insa a cerut, in plus, un jucator, principala tinta a trupei finantata de Adrian Porumboiu fiind Marius Pacurar. Iesenii vor studia varianta, urmind a da un raspuns in citeva zile.
In ceea ce priveste plecarile, Poli a anuntat ca a batut palma cu Otelul Galati pentru cedarea lui Tudorel Stanciu in schimbul a 20 000 $, inclusiv TVA. Un alt jucator care a facut parte in tur din lotul Politehnicii, argentinianul Juan Manuel Raponi, pentru care Poli a platit 10 000 $, e dorit si el la Galati, insa situatia lui va fi discutata dupa ce fotbalistul isi va rezolva problemele referitoare la viza de intrare in Romania.
Apropo de Otelul Galati, club condus de fostul presedinte iesean, Marius Stan, pe malurile Dunarii a ajuns si burkinezul Salif Nogo, care a dat pentru prima oara probe in Romania in urma cu doi ani, in Copou, iesenii asigurindu-i atunci biletele de avion si sejurul in tara, la fel ca si altor doi conationali. Interesant este faptul ca, la ora transferului lui Adrian Cristea de la Poli la Dinamo, tranzactie efectuata in vara trecuta, Stan anunta ca, pe linga cei 200 000 $ primiti, Poli va obtine si transferul lui Nogo (estimat de fostul presedinte la 40 000 $), ce va fi rezolvat de Dinamo. Lunile s-au scurs insa si Nogo nu a mai ajuns in Copou, Stan invocind faptul ca bucurestenii nu au mai respectat gentelmen’s agreement-ul de atunci. Acum, insa, africanul a ajuns in Romania si, probabil, va juca la Otelul, Poli raminind astfel cu buza umflata.
Somatie de la Dinamo
O alta veste este legata de o somatie trimisa de Dinamo in legatura cu restantele Iasului vizavi de transferul lui Bogdan Onut. Situatia a fost explicata de presedintele Sorin Boca: „In vara, Poli a platit 20 000 $ ca avans pentru transferul lui Onut, celelalte 4 rate, de cite 5 000 $ fiecare, fiind esalonate lunar. Pentru ca nu am platit pina acum nici una din ratele amintite, la finele anului trecut am primit o decizie din partea FRF prin care eram somati sa achitam primele doua rate, in valoare de 10 000 $, lucru pe care incercam sa il facem pina la finele acestei luni. Ceilalti 10 000 $ ii vom plati luna viitoare, regulamentul permitindu-ne sa intirziem 30 de zile de la data limita de efectuare a platii trecuta in contract. Ultima rata trebuie achitata pina pe 21 ianuarie”.
Altfel, declaratia data de mijlocasul Daniel Rednic intr-un ziar central referitoare la lipsa de intentie in privinta prelungirii contractului cu Poli, ce-i expira in vara, a stirnit minia antrenorului Ionut Popa. „Bine ca a spus din timp intentiile sale. Oricum, pe benzi, daca isi revin Miclea si Arhire, am destule solutii”. Rednic, adus iarna trecuta in Copou din Ungaria, a fost in vara la un pas de a nu fi retinut in lot. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii