Culisele taifunului

marți, 05 august 2008, 13:58
3 MIN
 Culisele taifunului

Politehnica Iasi incerca ieri seara, cind a fost programat singurul antrenament al zilei, sa uite de startul ratat in Liga I si sa pregateasca in liniste partida cu Steaua, de vineri. Pina si antrenorul Ionut Popa, care a fost foarte furios la sedinta de analiza a esecului cu FC Vaslui, derulata luni seara, incerca sa se concentreze exclusiv pe partidele urmatoare: "Trebuie sa mergem mai departe. Sa invatam din greseli, insa sa si uitam meciurile care au trecut. Daca stam sa ne gindim doar la ele, nu ne vom putea concentra asupra partidelor viitoare. Daca echipa isi va reveni, cred ca putem sa nu pierdem cu Steaua".

Apropo de "taifunul" produs de Popa luni seara in vestiar, "Ziarul de Iasi" a discutat cu mai multi martori ai evenimentului si a aflat cum au decurs lucrurile. Antrenorul a fost foc si para, certind pe un ton ridicat pe aproape toti jucatorii timp de aproape o ora! Principalii vizati au fost Bilba, caruia tehnicianul i-a reprosat lipsa de daruire pe care o etaleaza dupa prelungirea contractului, Branet, care a inceput slab sezonul, si Ilie, suspectat ca duce o viata extrasportiva agitata. De critici nu au scapat nici macar rezervele (!), Kalai primind un perdaf serios datorita unor comentarii. Speech-ul antrenorului, care a urlat de citeva ori si a izbit violent cu pumnul in masa, a avut ca leit-motiv expresia: "Nu-mi place sa fiu umilit din cauza voastra!". Fata de alte sedinte de acest gen, de aceasta data nici un jucator nu a emis alte pareri fata de ale tehnicianului. Cei mai socati de tonul discutiei au fost cei trei straini veniti in aceasta vara, Viveiros, Ignatov si Lamine, care au simtit pentru prima data impulsivitatea antrenorului, medicul Marius Pralea traducindu-le spusele lui Popa. In ceea ce priveste varianta ca Popa sa fi trecut si la pedepse corporale, supozitie vehiculata in mai multe ziare aparute de ieri, aceasta a fost dezmintita de mai multi fotbalisti, unul dintre ei spunind: "Nu a batut nea Popica pe nimeni. Stim ca mai altoia jucatorii in tinerete, insa, de cind lucrez cu el la Poli, nu am vazut decit cite o palma dupa ceafa data mai tare unor jucatori tineri, mai in gluma mai in serios. Cind este foarte suparat pe echipa tipa foarte tare, da cu pumnul in masa si suteaza in scaune, nu bate jucatorii".

 

Vesti proaste, vesti bune

Tot luni seara, Poli a aflat o noua veste proasta, examenul RMN facut de Bogdan Onut la Bucuresti reliefind faptul ca accidentarea pe care jucatorul a suferit-o in timpul meciului de la Craiova este destul de serioasa. Astfel, dupa ce a ratat disputa cu Vasluiul, capitanul de echipa al Iasului nu va putea intra pe teren nici cu Steaua, el primind interdictia de a se antrena in aceasta saptamina. In schimb, Buta, ca si Ignatov, a revenit la antrenamente, prezenta lor pe teren depinzind de modul in care vor reveni la potentialul maxim, iar ivorianului Lamine i-a sosit cartea verde.

 

Comentarii