De la cimitir, in cantonament

miercuri, 10 martie 2004, 00:00
3 MIN
 De la cimitir, in cantonament

Peste trei zile, la ora 11,00, se va auzi primul fluier al derbiului dintre Poli Unirea Iasi si FC Vaslui, din etapa a XVI-a a diviziei B de fotbal. Desi tensiunea meciului este destul de mare, fotbalistii ieseni au inca puterea de a glumi, starea de buna dispozitie fiind prezenta inaintea sedintei de pregatire programata ieri dimineata, atunci cind capitanul echipei, Dorel Bernard, si cea mai valoroasa achizitie, Alin Savu, au filmat un spot pentru o televiziune locala. Cei doi au spus ca nu concep altceva decit victoria in partida de simbata, optimismul fiind prezent si in rindul coechipierilor.
Veselia sportivilor ieseni s-a mai temperat atunci cind au plecat spre locul de antrenament, stadionul Tineretului, acolo unde vintul puternic mai turna un dram de amar fotbalistilor ce infruntau un frig patrunzator. Sedinta de pregatire a fost mutata din Copou pentru a proteja terenul pe care se va juca, ce este moale, lucru ce-i ingrijoreaza pe ieseni. „Ar trebui sa bata vintul, sa-l zvinte si daca se mai si incalzeste va fi bun” a diagnosticat Bernard, care avea inca vie amintirea starii proaste a gazonului de pe „Emil Alexandrescu”, la primul meci oficial al anului trecut, in Cupa Romaniei, cu Astra Ploiesti.
Dupa absenta de luni, cauzata de decesul soacrei, antrenorul principal al liderului B1, Vasile Simionas a condus ieri antrenamentul elevilor sai, pentru astazi fiind programata tot o singura sedinta de pregatire. Dupa cum a precizat presedintele iesenilor, Marius Stan, conducerea si intregul lot de jucatori vor fi in cursul serii alaturi de Simionas si la inmormintarea mamei sotiei sale. „Initial, am considerat ca era mai bine ca jucatorii sa nu mearga la inmormintare, insa, de comun acord, am luat decizia sa fim cu totii linga Simi, care are nevoie sa simta ca toata lumea e altauri de el” a spus Stan. Dupa funeralii echipa va intra in cantonament, la Casa Corpului Didactic, fotbalistii urmind a preda conducerii telefoanele mobile.
In paralel, masurile organizatorice se intetesc, asigurarea unui cordon important de forte de ordine fiind una dintre preocuparile importante ale iesenilor. Astfel, exista discutii ca la partida sa fie prezenti 100 de jandarmi, 80 de gardieni publici si cite 30 de agenti de la doua firme de paza, numarul fortelor de ordine putind fi suplimentat. S-a stabilit deja modul in care suporterii organizati ai vasluienilor vor intra la meci, autobuzele oaspetilor urmind a fi parcate pe terenul de bitum de linga terenul II. Accesul pe stadion al fanilor trupei lui Porumboiu se va face pe peluza unde se afla tabela de marcaj. (Ovidiu MINEA)
PS: Surse confidentiale din anturajul gruparii vasluiene ne anunta ca intre finantatorul Adrian Porumboiu si presedintele Eugeniu Goicea s-a produs o ruptura iremediabila.
Meciul cu Focsaniul in pericol
Intrucit pe 27 martie stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi va gazdui partida de rugby din Cupa Europeana a Natiunilor dintre selectionatele Romaniei si Georgiei, partida din etapa a treia a returului diviziei B dintre Poli Unirea Iasi si Unirea Focsani trebuie reprogramata. Desi se discuta ca meciul de fotbal sa se joace duminica, fotbalistii liderului B1 au primit cu scepticism aceasta veste. „Daca terenul va fi moale, cum putem juca a doua zi dupa un meci de rugby? Mai bine jucam vineri” a spus capitanul lui Poli, Dorel Bernard. (OM)

Comentarii