Derby pe podium

sâmbătă, 26 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Derby pe podium

"Finalurile de set ne-au mincat meciul". Asa suna titlul din "Monitorul" dupa partida disputata intre Dacia si Penicilina in turul campionatului, cind pitestencele se impusesera cu 3-1 fara a straluci. Echipa noastra chiar cistigase atunci primul set, jucase de la egal la egal cu gazdele, dar cedase in urmatoarele trei pe final, pierzind o data la 21 si de doua ori la 23. Antrenorul Nicu Roibescu marturisea atunci ca asteapta cu nerabdare meciul retur, pentru a se revansa dupa acest insucces nemeritat. Astazi a venit ziua revansei, iar voleibalistele iesene au un motiv in plus pentru a-si dori victoria in fata Daciei: in cazul in care va trece de pitestence, Penicilina va depasi echipa argeseana in clasament si va urca pe treapta a doua a podiumului. Este, de ce sa nu recunoastem, un obiectiv indraznet pentru echipa noastra, dar pe deplin reaalizabil si in acest caz mai mare arfi satisfactia jucatoarelor pregatte de Ncu Robescu si Aurelia Ichim in cazul unei victorii.
Dacia vine la Iasi cu intentia declarata de a cistiga si a-si mentine pozitia a doua in clasament, chiar daca voleibalistele pitestence nu s-au mai impus pe terenul Penicilinei din vremuri imemoriale. Cum, insa, conditiile financiare asigurate echipei de principalul sponsor, uzina de automobile din Pitesti, sint foarte ridicate si obiectivele ei sint pe masura, asa incit o clasare in afara podiumului la sfirsitul campionatului arfi considerata nesatisfacatoare si ar putea inchide "robinetul" cu bani de la Dacia. E doar unul dintrre motivele pentru care antrenorul Constatin Rizon isi va ambitiona jucatoarele sa dea tot ce au mai bun, un altul, de natura sentimentala, fiind eterna rivalitate dintre aceste echipe, care se bat de multi ani pentru titlul de "campioana a provinciei" in voleiul feminin romanesc. Chiar daca nu mai are vedetele din urma cu citiva ani, Colda, Butnaru si Marinescu, Dacia se bazeaza azi pe experienta ridicatoarei Malaxia, a tragatorelor Schiopu si Paraschiv, preum si pe intuitia lui Cirstoiu, o excelenta jucatoare de linia a doua. Ramine de vazut doar daca iesencele vor gasi ac de cojocul lor… Echipele probabile:
Penicilina: Dochia, Formagiu, T. Popa, Ruxandoiu, Dulcianu, Androhovici.
Dacia: Malaxia, Schiopu, Paraschiv, Tatomir, Mella, Cirstoiu.
Daca meciul de la Iasi este, indiscutabil, derbiul rundei, interesante se anunta si partidele Universitatea Craiova – CSU Galati (in tur 2-3) si Dinamo – Braiconf Braila (0-3). In rest: Rapid –
Banatul Lugoj (3-0); RATB – Metal 33 (3-1); Universitatea Bacau – Unic Piatra Neamt (3-0). (Ion TEODOR)

Comentarii