Doua feluri de tango

sâmbătă, 12 iunie 2010, 18:09
2 MIN
 Doua feluri de tango

Argentina: Romero – Guttierez, Demichelis, Samuel, Heinze – Veron (’73 – M. Rodriguez), Mascherano, Di Maria (’84 – Burdisso) – Messi – Tevez, Higuain (’78 – Milito). Antrenor: Diego Maradona.

Nigeria: Enyeama – Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (’73 – Uche) – Kaita, Etuhu, Haruna – Obasi (’59 – Odemwingie), Ayegbeni, Obinna (’51 – Martins). Antrenor: Lars Lågerbäck.

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania).

1-0, min. 7: corner executat de Veron, Heinze propulseaza balonul in plasa cu capul de la 11 m.

Cartonase galbene: Guttierez / Haruna

Daca tangoul a fost inventat in Argentina, baietii zglobii ai lui Maradona, au dansat doua variante ale stravechiul ritm latin. In prima parte, un indracit Disco Tango (conceput acum vreo trei decenii in… Danemarca si cintat in draci prin discoteci) si in final, un languros "Cumparcita" din momentul in care nigerienii dadeau semne de a-si lua nasul la purtare. In primele cinci minute, prim-balerinii Messi si Tevez au dantuit cum au vrut prin apararea nigeriana, dar Leo a ratat de doua ori, iar Carlito odata. Apoi, golul a venit din fosa orchestrei, preferatii lui Maradona, Veron si Heinze facindu-l fericit pe "butoias" dintr-o faza tipic britanica. De la africani n-a iesit in evidenta decit portarul Enyeama, care a visat si noaptea toate posibilele solutii ale lui Messi. Si fotbalistul planetar a aratat doua fete: Messi cel bun, incintind cu pase delicioase, calciie si executii ingenioase din faze fixe, dar si Messi cel rau, incapabil (precum cei mai multi dintre fotbalistii cu har) de a finaliza din pozitii simple (ca in min. 81, cind a incheiat fisiit o combinatie superba cu De Maria). Modificarile din tabara nigeriana a obligat schimbarea tempoului la tango. Martins si Odemwinjie au devenit stapinii flancurilor, iar Uche (introdus fortat in locul lui Taiwo) a ratat preluarea de la sase metri. In final, Argentina s-a transformat in Barcelona, pasind minute in sir pentru a asigura primul succes la Cupa Mondiala pentru Diego Armando.

Comentarii