Doua zile pina la derby

miercuri, 23 septembrie 1998, 23:00
3 MIN
 Doua zile pina la derby

In Iasi pulsul meciului de simbata cu Brasovul se simte din ce in ce mai pregnant, in aproape toate mediile vorbindu-se numai despre marele derby. De aceea, la prima vedere, poate sa para paradoxal ca in Copou meciul este privit ca oricare altul, asa cum am mai spus programul si ritmul antrenamentelor, primele de joc, ziua intrarii in cantonament – joi – chiar si "pulsul" fotbalistilor nefiind diferit de cel dinaintea altor meciuri. Lucrul acesta il satisface insa pe antrenorul Ion Moldovan care nu doreste ca elevii sai sa fie marcati psihic de importanta partidei. Singurul sentiment care domneste in tabara lui Poli este nerabdarea de a-si masura fortele cu stegarii.
Dar iata citeva declaratii ale fotbalistilor ieseni, luate la cald dupa antrenamentul de ieri: Cristi Puscas: "Trebuie si putem sa batem, doar nu au patru picioare! Pronostic: 1 solist" ; Adi Cotan: "Dintotdeauna am fost optimist si sint la fel si inaintea acestui meci pe care il astept de cind a inceput campionatu,l pentru a vedea cit de tari sint brasovenii. "; Catalin Abalasei: "Cu limpezimea din meciul de la Navodari avem prima sansa." Mihai Botan: " Abia astept sa vina simbata. Trebuie sa ne mobilizam si nu are cum sa nu iasa bine."
Optimismul ponderat este nota dominanta a conducerii tehnice, antrenorul principal Ion Moldovan si preparatorul fizic Fane Cioaca fiind totusi ieri usor nemultumiti de modul cum decurg lucrurile. Paul Costas, antrenorul care se ocupa de pregatirea portarilor, ne-a spus ca indiferent ce portar va apara acesta nu va gafa. "Am incredere in toti, indiferent daca ii cheama Cimpeanu, Stoian sau Chirila." Si maseurul Mihai Tarita este convins ca iesenii vor face o figura frumoasa simbata: "Tonusul muscular al baietilor este bun si am incredere ca vor face o partida mare" a spus cel cunoscut de toata lumea ca "nea Michael".
Conducerea ieseana este constienta de faptul ca Brasovul porneste ca favorita, tinind cont de parcursul de pina acum, insa derbiul este privit si ca un moment de clarificare a potentialului echipei. "Acum vom vedea daca egalul cu Moinestiul a fost un accident si daca avem forta necesara indeplinirii obiectivului propus. Eu am incredere ca, in ciuda faptului ca prin prisma rezultatelor de pina acum brasovenii au prima sansa, baietii se vor mobiliza exemplar, asa cum au stiut sa o faca si pina acum inaintea meciurilor importante, si vor demonstra faptul ca valoarea lor le da dreptul la promovare. Chiar daca mi-e putin teama, nici nu vreau sa ma gindesc ca nu vom bate pentru ca asta ar insemna practic compromiterea obiectivului " a spus Gheorghe Nichita, presedintele Consiliului de Administratie al FCM Poli.
Din nefericire pentru ieseni, problemele legate de starea de sanatate a jucatorilor persista. Fundasul de marcaj Paraschiv este in continuare accidentat portarul Cimpeanu nu este inca in plenitudinea fortelor iar Manole si Stoica se antreneaza separat, avind mici sanse de a fi recuperati pina la ora meciului.
Surpriza care putea fi furnizata de Poli prin reintoarcerea lui Vasile Matinca nu se va produce el venind accidentat din periplul sau prin strainatate. Totusi, mijlocasul amintit declara ca este pe cale de a deveni "stranier": "In proportie de 75% voi semna cu Hapoel Tel Aviv urmind a completa astfel legiunea romana din prima liga israeliana acolo unde joaca Ilie Stan, Necula si Ungur. O intindere care a recidivat in Israel in timpul unui meci a facut insa ca transferul meu sa se amine. Oricum, dupa aproximativ doua saptamini, cind sper ca voi fi apt de joc, sint din nou asteptat cu impresarul Sica Puscoci in Tara Sfinta acolo unde am inteles ca s-a interesat de mine si Hapoel Ierusalem." (Ovidiu MINEA)

Comentarii