Drum lung pentru un meci scurt

sâmbătă, 18 martie 2000, 00:00
2 MIN
 Drum lung pentru un meci scurt

Voleibalistele de la Penicilina au trebuit sa strabata tara de la un capat la celalalt pentru a ajunge la Lugoj, unde vor da astazi replica echipei locale Banatul. Este un meci care, teoretic, nu poate ridica mari probleme iesencelor, tinind cont ca Banatul, echipa promovata vara trecuta in primul esalon, ocupa ultimul loc al clasamentului, fara sanse de a fi "detronata" de cineva. Jucatoarele din Lugoj au obtinut in cele 19 etape de pina acum doar doua victorii, ambele pe teren propriu, cu Dinamo (3-2) si Metal 33 Bucuresti (3-1). In rest, au fost invinse acasa de Rapid, Braiconf, CSU Galati, Dacia Pitesti, Unic Piatra Neamt, Universitatea Bacau si RATB, iar in deplasare au pierdut toate meciurile cu 3-0, cu exceptia celui de la Metal 33, unde au reusit "performanta" de a lua un set. De altfel, echipa banateana a are un setaveraj demn de cosmar: 11-55! In aceste conditii, tinind cont ca in meciul tur, Tatiana Popa si colegele sale s-au distrat cu Banatul, careia i-au administrat un 3-0 sec dupa 45 de minute de joc, nu putem crede ca ar putea aparea vreo surpriza, iar Penicilina isi va trece in cont inca doua puncte dupa disputa de astazi. Ramine de vazut cit de scurt va fi meciul… Pentru fetele noastre el nu joaca decit rolul unei pregatiri cu caracter oficial inaintea disputelor mult mai dificile din turneele finale ale grupei 1-8. Echipele probabile:
Banatul: Muresan, Cirescu, Stoianov, Niculescu, Marina, Cerbulescu.
Penicilina: Dochia, T. Popa, Androhovici, Ruxandoiu, Dulcianu, Formagiu.
In etapa de astazi, foarte interesant se anunta meciul Universitatea Bacau – Dinamo, jucatoarele din Soseaua Stefan cel Mare dovedindu-se intr-o vizibila crestere de forma in ultima perioada. In tur, dinamovistele s-au impus cu un sec 3-0. De asemenea, Unic Piatra Neamt va avea o sarcina extrem de grea pe propriul teren, in fata campioanei Rapid, care a cistigat in Giulesti cu 3-0. In rest:
RATB – Universitatea Craiova (in tur 0-3); Metal 33 – Braiconf Braila (0-3); Dacia Pitesti – CSU Galati (3-2). (Ion TEODOR)

Comentarii