Final de stagiune

duminică, 21 octombrie 2007, 22:01
2 MIN
 Final de stagiune

Toata spuma Campionatului de Raliuri al Romaniei a fost culeasa la Iasi in ultima etapa a sezonului 2007 si organizatorii se pot felicita pentru ca au fost gazdele unui spectacol de calitate cu suspans dus la extrem.

Ce poate fi mai frustrant decit sa conduci autoritar clasamentul general FIA inca din primavara, dar sa pierzi titlul national la potou, asa cum i s-a intimplat la Iasi lui Bogdan Marisca, pilot care avea nevoie de o minima constanta pentru a ramine in frunte, dar care a fost nevoit sa abandoneze la jumatatea cursei din cauza unei probleme la roata stinga-spate.

Incitant a fost Raliul Iasului – Tester inca din prima zi cind Dan Girtofan, marele contracandidat a lui Marisca la trofeu, s-a instalat in frunte. De fapt pe locul secund, in urma invitatului finlandez Jarkko Miettinen, care nu puncta si, oricum a iesit din cursa dupa ce si-a facut motorul praf in superspeciala de la Iulius Mall.

Dar suspansul a luat cote maxime tirziu in noaptea de vineri dupa ce arbitrii l-au penalizat cu un minut pe "Giri" (pentru ca a intrat mai repede cu un minut in parcul service) si l-au trimis pe locul 14 in clasament dupa trei probe speciale. Se anuntau lupte crincene simbata si asa s-a si intimplat.

Marisca a spus "pas" in PS 7 insa Girtofan mai avea de luptat cu propriul timp, dar si cu cel al adversarilor principali, Daniel Ungur si Marco Tempestini, ambii coechipieri cu Marisca la Motorhome Cluj, decisi sa-l "incurce" pe brasoveanul care cauta minim un loc secund la Iasi pentru a obtine al doilea titlu dupa cel reusit in 2004. Demersul lor s-a lovit insa de prestatia incredibila a lui Girtofan, care a cistigat zece din cele douasprezece "speciale" de simbata, a recuperat constant din timp si nu a putut fi impiedicat sa cistige ultimul raliu al sezonului si implicit titlul national.

In urma lui Girtofan a venit (la sase secunde) Dodo Pitigoi, cu cel mai bun rezultat al sau in acest sezon si Daniel Ungur (la 25 de secunde), care i-a luat fata fostului boxer Mihai Leu cu doua secunde dupa ce oficialii au verificat timpii inregistrati in proba speciala 13.

"Am fost placut surprins de evenimentul organizat aici la Iasi si sper sa aiba continuitate si in anii urmatori. Si altii ar trebui sa ia exemplu cum ar trebui organizat un raliu doar intr-o luna si jumatate. Am trecut de la agonie la extaz, am trait cea mai grea zi din viata mea de pilot. Ne-am dorit foarte mult acest rezultat si in final l-am obtinut. Felicit colegii pentru ca au fortat mereu si nu am avut niciodata senzatia ca se dau la o parte.", a spus Girtofan, fericitul cistigator al titlului national in 2007, care i-a depasit in clasamentul final pe Bogdan Marisca (locul 2), Marco Tempestini (locul 3), Titi Aur (locul 4), Daniel Ungur (locul 5), Mihai Leu (locul 6) si Alexandru Pitigoi (locul 7).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii