Flash

marți, 22 septembrie 2009, 21:19
7 MIN
 Flash

Revine si Justine

Succesul belgiencei Kim Clijsters, care a cucerit US Open dupa doi ani de absenta din turnee, a stirnit ambitiile celeilalte mari jucatoare din aceasta tara, Justine Henin, care a anuntat ca va participa din nou in turneele profesioniste, dupa ce in mai 2008 si-a anuntat retragerea din activitate, pe cind era lider mondial in clasamentul WTA. "Sint foarte fericita si profund miscata de faptul ca pot sa imi anunt revenirea in circuit intr-un timp atit de scurt. Este suprinzator, deoarece, in mai 2008, am vrut sa pun capat definitiv carierei mele. A urmat o lunga perioada de cautari, iar in ultima vreme am simtit ca s-a reaprins o flacara interioara", a spus Henin, care a precizat ca intentioneaza sa revina in competitii in ianuarie 2010.    Sportiva in virsta de 27 de ani a debutat in circuitul profesionist in 1999 si are in palmares sapte titluri de Grand Slam, dintre care patru cucerite la Roland Garros.

Cristea s-a intors acasa

Mijlocasul Adrian Cristea a revenit, ieri dimineata, in Romania, dupa ce transferul sau la Al-Ahli a esuat, si a declarat ca nu este dezamagit, desi isi daduse acordul scris sa evolueze pentru formatia pregatita de Ioan Andone."M-am plimbat, am stat doua zile pe acolo, am mai si iesit, am fost intr-o minivacanta la Dubai. Nu am timp si nici nu are rost sa fiu dezamagit, ma gindesc doar la prezent si viitor. Am facut vizita medicala acolo, totul era OK, dar am inteles ca nu au mai ajuns la un acord pentru bani. Am vorbit cu domnul Andone, era dezamagit ca transferul a cazut pentru ca ma dorea mult la Al-Ahli. Acum important e sa joc si vreau sa imi recistig locul de titular la Dinamo", a spus Cristea. Internationalul roman sustine ca semnase deja actele de transfer, dar nu stie motivul pentru care nu s-a mai realizat: "S-au semnat actele, am semnat si eu, dar apoi s-a schimbat totul, nu stiu".

 

Al treilea ivorian la Curte

Atacantul ivorian Abdoul Kabore Moustapha a semnat un contract valabil pina la finalul sezonului cu echipa International Curtea de Arges. Fotbalistul in virsta de 19 ani a evoluat ultima oara in tara sa natala, la Club Omnisports de Korhogo, iar de serviciile lui s-a mai interesat si o formatie din campionatul Norvegiei. Kabore este impresariat de Alfred Obrou, cel care ii reprezinta si pe Yssouf Koné sau Kader Keita, iar daca va da satisfactie, atunci va semna prelungirea contractului cu International. El este al treilea jucator ivorian din lotul formatiei pregatite de Stefan Stoica, dupa internationalii Emmanuel Koné si Ousmane Viera.

Galatenii fac foame

Antrenorul echipei Otelul Galati, Dorinel Munteanu, a confirmat, marti, ca jucatorii sai nu si-au mai primit drepturile salariale de aproape trei luni, dar a adaugat ca acest lucru nu ar trebuie sa fie o scuza pentru rezultatele de pina acum. "Nu este o scuza pentru rezultatele din campionat, dar este si acesta este un factor care macina mentalul jucatorilor. Nici eu nu am luat inca vreun salariu, dar probleme de acest gen sint mai peste tot in aceste vremuri. Avem promisiuni ca in aceasta saptamina se va achita o parte din restante. Ma surprinde faptul ca toata responsabilitatea este pe umerii lui Marius Stan, nimeni din oras nu vine sa-l ajute, din partea combinatului sau a autoritatilor", a declarat Munteanu.

Galatasaray nu iarta

Adversara echipei Dinamo din Grupa F a Ligii Europa, Galatasaray, a trecut, in deplasare, de nou-promovata Kasimpasa, scor 3-1, intr-un joc din runda a VI-a a campionatului turc, informeaza site-ul oficial al gruparii din Istanbul. Toate cele trei goluri ale echipei pregatite de Frank Rijkaard au fost marcate de Shabani Nonda (‘61, ‘88, ‘90^3), in timp ce pentru Kasimpasa a punctat Moritz (‘26). La nou-promovata nu au evoluat nici Galiassi, nici Diego Ruiz, jucatori ajunsi in Turcia de la CFR Cluj.  Galatasaray ocupa primul loc in clasament, cu 18 puncte din tot atitea posibile, in timp ce pe locul secund se afla Fenerbahçe, cu aceleasi numar de puncte, dar cele doua formatii sint despartite de golaveraj.

Sparta a remizat in deplasare

Adversara echipei CFR Cluj din Grupa K a Ligii Europa, Sparta Praga, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat luni seara, in deplasare, contra formatiei Brno. Gazdele au deschis scorul prin Dosek (‘64), iar Sparta a obtinut un punct prin golul lui Holenda, din minutul 81.  Dupa opt etape disputate, Sparta este pe locul III, cu 15 puncte, trei mai putin decit liderul Teplice. Sparta va intilni pe CFR Cluj la 22 octombrie, in Grupa K a Ligii Europa.

Campioana prelungirilor

Campioana Angliei, Manchester United, este formatia care beneficiaza de cele mai multe minute de prelungire in cazul in care scorul ii este defavorabil, potrivit unui studiu. Ultimul meci cistigat de United in prelungiri a fost derby-ul cu City, cind Owen a marcat golul de 4-3 in minutul 90^6. Potrivit unei analize a partidelor disputate de echipa pregatita de Sir Alex Ferguson de la inceputul sezonului 2006-2007, United a primit cel putin un minut in plus in cazul in care nu era in avantaj dupa 90 de minute, in comparatie cu meciurile cind conducea. In 48 de intilniri cind United conducea, media prelungirilor a fost de 191,35 de secunde, iar in 12 partide cind echipa era la egalitate sau era condusa, prelungirile au fost in medie de 257,17 secunde. Echipa a fost acuzata la ultima partida ca a marcat cind ceasul arata minutul 95 si 26 de secunde, iar meciul a durat aproape 97 de minute, desi erau dictate doar patru minute de prelungiri. Daca meciul de oprea atunci, scorul ar fi fost egal, 3-3.

Echipa primului tur

Mijlocasul echipei FC Sevilla, Renato, a fost ales de UEFA in echipa ideala dupa prima etapa din faza grupelor competitiei, in urma prestatiei pe care a avut-o in partida cu Unirea Urziceni, scor 2-0. "Renato a fost un om decisiv in partida pe care FC Sevilla a cistigat-o cu Unirea Urziceni, scor 2-0. Primul gol, inscris de Luis Fabiano, a venit dupa o pasa foarte buna de la coechipierul sau brazilian. Tot mijlocasul in virsta de 30 de ani a inchis meciul cu un gol inscris cu 20 de minute inainte de final", se arata pe site-ul UEFA. Echipa ideala dupa prima etapa a grupelor Ligii Campionilor: Buffon (Juventus) – Maicon (Inter), Mangala (Standard), Van Buyten (Bayern), Cissokho (Lyon) – Timosciuk (Bayern), Misimovic (Wolfsburg), Renato (Sevilla), Pirlo (Milan) – Grafite (Wolfsburg), Inzaghi (Milan).

Eto’o da Barça in judecata

Internationalul camerunez Samuel Eto’o reclama fostului sau club, FC Barcelona, suma de 3 milioane de euro, echivalentul a 15% din transferul sau la formatia italiana Internazionale Milano. Atacantul in virsta de 28 de ani se foloseste in demersul sau de un articol din regulamentul Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Spania (AFE), care prevede ca un jucator legitimat la o echipa spaniola are dreptul sa solicite 15 % din transferul sau la un alt club. De cealalta parte, reprezentantii lui FC Barcelona afirma ca nu ii datoreaza bani lui Eto’o, intrucit regulamentul este valabil doar in cazul in care "tranzactia are loc intre doua echipe spaniole", iar apoi procentul care revine jucatorului "trebuie achitat de clubul care cumpara". Potrivit publicatiilor iberice, o intilnire intre cele doua parti, iar mai apoi un eventul proces, va avea loc la un tribunal din Barcelona.

Murray, incert pentru Tokyo

Britanicul Andy Murray s-a accidentat la incheietura miinii stingi in meciul de Cupa Davis cu Polonia, scor 2-3, si nu este sigur daca va fi prezent la turneul de la Tokyo, care va debuta pe 5 octombrie. Britanicul a fost consultat de medici si, conform primului diagnostic, el va trebui sa stea departe de teren timp de doua saptamini. Totusi, saptamina viitoare, Murray va mai efectua un control in urma caruia va hotari daca va juca la turneul de la Tokyo. Andy Murray a cistigat cele doua meciuri ale Marii Britanii, in partida de Cupa Davis pentru promovarea in Grupa Mondiala.

Briatore vrea sa se judece cu FIA

Fostul sef al echipei Rénault, Flavio Briatore, a spus in Gazzetta dello Sport ca este distrus din cauza faptului ca a primit suspendare pe viata din partea FIA, dupa ce i-a cerut lui Nelson Piquet Jr sa provoace un accident in timpul MP al statului Singapore.  Briatore vrea sa dea in judecata FIA la un tribunal din Paris, pentru a demonstra ca este nevinovat si va cere daune pentru ca imaginea sa a fost afectata de acest scandal. Italianul a parasit Rénault saptamina trecuta, alaturi de seful inginerilor, Pat Symonds, care a primit o suspendare de cinci ani. Renault nu a contestat acuzatiile si a primit o sanctiune cu suspendare pentru doi ani, pina la finalul sezonului 2011.  Presa italiana scrie ca Briatore se gindeste sa infiinteze un campionat paralel Formulei 1, el fiind unul dintre cei care sustineau si inainte aceasta idee.

Romario intra in politica

Fostul international brazilian Romario a anuntat, ieri, ca va intra in politica si va candida la urmatoarele alegeri legislative, care vor avea loc la data de 10 octombrie 2010. Romario de Souza Faria, care are 43 de ani si acum antreneaza formatia Club America Rio de Janiero din Liga a II-a, s-a inscris de curind in Partidul Socialist Brazilian, formatiune care il sustine pe actualul presedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.  Pentru ca va deveni politician, Romario trebuie sa aiba grija de imaginea sa si va incerca sa faca uitate scandalurile in care a fost implicat in ultima perioada, cum ar fi cel din luna iulie a anului trecut, cind a fost acuzat de una dintre cele sase foste neveste ca refuza sa ii plateasca pensia alimentara. Un alt fost fotbalist care candideaza este Edmundo, poreclit la vremea sa, "Animalul", care reprezinta Partidul Progresist.

Formula 1 in Coreea

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat, ieri, calendarul Campionatului Mondial de Formula 1, editia 2010, principala noutate constituind-o faptul ca Marele Circ isi va trece o noua destinatie in palmares, Marele Premiu al Coreei de Sud. De asemenea, este de asteptat sa revina in calendar Marele Premiu al Canadei, care nu a avut loc anul acesta, daca organizatorii si Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale F1, vor ajunge la un acord. Anul viitor, vor avea loc 19 curse (18 daca MP Canadei nu va fi confirmat), fata de 17 anul acesta, iar sezonul nu va mai incepe in Australia, ci in Bahrain. Actuala editie a CM se va incheia la Abu Dhabi, iar cea din 2010 in Brazilia. (MEDIAFAX)

Comentarii