Flash

marți, 29 septembrie 2009, 23:12
6 MIN
 Flash

Vinzarea Rapidului este aproape

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca a discutat astazi cu Lutz Stache, unul dintre investitorii germani interesati sa cumpere clubul giulestean, mentionind ca cel mai probabil vinzarea se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie. "Vinzarea Rapidului se va face pe un leu, asa cum am promis, cumparatorul urmind sa preia datoriile de aproximativ 10 milioane de euro, care s-au produs in anul 2008, din cauza managementului prost", a spus Copos. Oficialul rapidist a mentionat ca iI va ceda lui Stache 90% din actiunile pe care le detine la SC FC Rapid SA.  "Lutz Stache este un om serios, pasionat de fotbal, puternic financiar, care vrea sa faca multe pentru Rapid. Cred ca este persoana cea mai potrivita pentru a cumpara Rapidul. imi doream foarte mult ca acest club sa ajunga pe mina unui om puternic, asa cum este domnul Stache", a mai spus Copos.

Sfaturile lui Dorinel catre Bergodi

Avocatul lui Cristiano Bergodi, Bogdan Tohaneanu, a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca Dorinel Munteanu l-a sfatuit pe clientul sau sa nu accepte o eventuala negociere in ceea ce priveste clauza de reziliere, asa cum a procedat el cind a fost demis de la gruparea din Ghencea. "Dorinel a vorbit cu clientul meu si i-a spus asa: «Cristiano, nu fi fraier, asa cum am fost eu cind am plecat si am acceptat bani mai putini fata de clauza pe care o aveam, doar pentru ca era vorba de Steaua si am zis sa nu fac atmosfera. Mergi pina la capat si nu accepta niciun ban in minus»", a povestit Bogdan Tohaneanu. Contactat de NewsIn pentru a confirma informatia conform careia in momentul demiterii de la Steaua a primit doar 70.000 de euro in loc de 250.000, atit cit era clauza de reziliere prevazuta in contract, Dorinel Munteanu a precizat: "Nu mai are rost sa vorbim despre ce a fost atunci, oricum am primit mai putin decit trebuia. Bergodi stie foarte bine ce are de facut. Oricum, contractele sint facute pentru a fi respectate".

Alt dosar Penescu

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, intr-un nou dosar, in care este acuzat de dare de mita, alaturi de un fost inspector de munca din cadrul ITM Arges, acuzat de luare de mita,. Potrivit comunicatului, in rechizitoriul procurorilor s-a retinut faptul ca, pe 14 noiembrie 2006, Cornel Penescu, in calitate de actionar la SC PIC S.A., i-a promis inspectorului inspector de munca la I.T.M. Arges, Anghelina Florian, suma de o mie de lei, pentru ca acesta sa faca un control superficial la sediul S.C. PIC S.A., sa nu constate adevaratele incalcari ale Codului Muncii si, implicit, sa nu aplice sanctiuni contraventionale. Suma de bani promisa a fost remisa efectiv la data de 15 noiembrie 2006, arata procurorii anticoruptie. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges.

Suspendari dictate de LPF

Fundasul dinamovist Cosmin Moti, a fost suspendat, ieri,  de Comisia de Disciplina a LPF, in urma eliminarii de la finalul meciului de la Medias, si astfel fundasul nu va evolua in partida din etapa viitoare, cu Pandurii Tirgu Jiu. Moti a primit pe linga suspendare si o penalitate de 740 de lei. Cosmin Moti a fost eliminat de Istvan Kovacs dupa finalul meciului de simbata cu Gaz Metan Medias pentru proteste, dupa ce in drum spre vestiare jucatorul dinamovist i-a reprosat centralului maniera de arbitraj. Aceeasi sanctiune au primit-o si jucatorii Constantin Grecu (Pandurii Tirgu Jiu), Ousmane Viera (International Curtea de Arges ) si Gabriel Muresan (CFR Cluj). Comisia de Disciplina a LPF i-a suspendat doua meciuri si le-a aplicat o penalitate de 900 lei urmatorilor jucatori: Ionut Badescu (Ceahlaul Piatra Neamt) si Ioan Mera (FC Timisoara).

  

Al-Hilal, clubul secolului

Al-Hilal Riad, grupare la care este legitimat internationalul roman Mirel Radoi, a fost declarat clubul secolului XX din Asia de Federatia Internationala de Statistica a Fotbalului (IFFHS), ca urmare a rezultelor obtinute pe plan continental. Al-Hilal a acumulat 65,50 de puncte in clasamentul IFFHS, in timp ce urmatoarea clasata, gruparea japoneza Yokohama Marinos, are doar 42,25 de puncte. Pe locul III se afla echipa iraniana Esteghlal Teheran, cu 41,5 puncte. Fondata in anul 1957, formatia din capitala Arabiei Saudite, care in trecut a fost pregatita de Anghel Iordanescu (1999-2000), Ilie Balaci (2002-2003) si Cosmin Olaroiu (2007-2009), a cistigat in istoria sa de doua ori Liga Campionilor si tot de atitea ori Supercupa Asiei si Cupa Cupelor.

Salariul lui Alonso, la Ferrari

Pilotul spaniol Fernando Alonso, care urmeaza sa semneze un contract cu echipa italiana Ferrari, va incasa un salariu anual de 25 de milioane de euro. Primii trei ani intre cele doua parti sint garantati, urmind ca intelegerea sa aiba o optiune referitoare la prelungirea pe inca trei ani a contractului. Scuderia il va plati in fiecare an pe Alonso cu aproximativ 25 de milioane de euro. Pilotul va avea mai multe intilniri cu oficialii Ferrari pentru a stabili detaliile legate de urmatorul sezon, iar acesta vrea sa colaboreze cu unii ingineri alaturi de care a mai lucrat. Potrivit presei spaniole, Fernando Alonso poate sa fi prezentat oficial joi, in Japonia. Inlocuitorul sau la Rénault poate sa fie Robert Kubica. Spaniolul in virsta de 28 de ani are in palmares doua titluri de campion mondial, ambele cu Rénault. El a mai concurat pentru Minardi si McLaren.

Wenger se zgirceste

Antrenorul echipei Arsenal Londra, Arsène Wenger, a afirmat ca prefera sa nu ofere sume mari de bani pe transferuri, desi clubul a anuntat luni un profit record. Gruparea engleza a inregistrat un profit de aproximativ 35 de milioane de lire sterline, iar venituri cu 40% mai mult decit in urma cu un an, pina la 313,3 milioane de lire. "Sigur ca sint incurajat de aceste cifre. Sint mindru ca lucrez la un club cu o situatie financiara foarte buna. Nu m-as fi simtit bine daca pierdeam bani la finalul sezonului", a spus Wenger. " Daca dupa decembrie avem nevoie de transferuri, o vom face. in cazul in care cumperi un jucator care primeste 15 milioane de lire sterline, nu se poate ca restul sa ramina la doua milioane. Trebuie sa te gindesti la consecinte in cazul in care cumperi un fotbalist foarte scump", a explicat tehnicianul.

A murit un suporter

Suporterul francez al lui Toulouse, Brice Taton, grav ranit la 17 septembrie, la Belgrad, inainte de meciul Partizan-Toulouse, din Liga Europa, a murit ieri dimineata, au anuntat oficialii spitalului unde barbatul a fost internat aproape doua saptamini. Taton a suferit traumatisme foarte puternice ale creierului, iar functiile vitale s-au oprit in cele din urma, a declarat purtatorul de cuvint al spitalului, Drago Jovanovic.  Suporterul in virsta de 28 de ani a fost grav ranit in timpul unor incidente violente care au avut loc in centrul orasului Belgrad, cu citeva ore inainte de meciul dintre Partizan si Toulouse. Formatia franceza a cistigat meciul cu 3-2. Fanii lui Partizan i-au atacat pe francezi cu mai multe fumigene, bite de baseball si lanturi de bicicleta.

Prins fara permis

Fundasul Souleymane Diawara (Marseille), a petrecut aproape toata noaptea de luni spre marti intr-o sectie de politie, fiind retinut dupa un control rutier. Fotbalistul a fost oprit la un control rutier de rutina, in jurul orei locale 22:30, iar politistii au descoperit ca acesta nu avea permisul de conducere asupra lui. Diawara a fost transportat intr-o sectie de politie, unde a fost tinut pina la ora 3 dimineata. Jucatorul s-a alaturat la ora locala 9:30 lotului lui Olympique Marseille, care a plecat spre Madrid, und astazi disputa partida cu Real Madrid, din grupa C a Ligii Campionilor. Souleymane Diawara trebuie sa se prezinte in scurt timp la tribunal, unde poate primi o amenda de 4.500 de euro, doi ani de inchisoare sau trei ani de suspendare a permisului, plus confiscarea vehiculului.

Massa a revenit pe pista

Brazilianul Felipe Massa, pilotul echipei de Formula 1 Ferrari, a revenit pe pista, la doua luni dupa gravul accident suferit in timpul Marelui Premiu al Ungariei.
Evenimentul a avut loc luni, pe un circuit din Sao Paulo, unde Massa a efectuat cinci tururi de pista la volanul unui kart, antrenamentul fiind intrerupt de o ploaie puternica. Potrivit administratorului circuitului, Massa a utilizat un kart de culoare rosie, ca si bolidul sau Ferrari, purtind o casca in culorile galben si verde, asemanatoare cu cea pe care o utilizeaza in cursele din Marele Circ. Felipe Massa, 28 ani, a fost la un pas sa-si piarda viata pe circuitul Hungaroring, in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei, desfasurate pe 25 iulie. Brazilianul a fost lovit in casca de un arc desprins din monopostul compatriotului sau Ruben Barrichello (Brawn GP) si a pierdut controlul bolidului Ferrari, lovindu-se de un zid de protectie de pe marginea pistei, la viteza de 200 km/h. (AGERPRES)

Comentarii