Flash

marți, 03 noiembrie 2009, 22:34
6 MIN
 Flash

Craiova – CFR in sferturile Cupei

Detinatoarea Cupei Romaniei, CFR Cluj, va evolua impotriva Universitatii Craiova, in deplasare, in sferturile de finala ale competitiei, in timp ce Dinamo se va deplasa la Ploiesti pentru jocul cu Astra, conform tragerii la sorti care a avut loc, ieri, la Casa Fotbalului. Celelalte doua partide din sferturile Cupei Romaniei sint FC Vaslui – International Curtea de Arges si FC Brasov – Gloria Bistrita. Partidele din sferturile de finala ale Cupei Romaniei se vor disputa la 17 si 18 noiembrie, intr-o singura mansa, pe terenul primei extrase din urna. Cele opt formatii care au participat la tragerea la sorti au fost repartizate in doua urne: in prima au fost incluse Dinamo, CFR Cluj si FC Vaslui, iar in cea de-a doua celelalte cinci echipe. S-au imperecheat echipe din prima urna cu cea de-a doua, iar cele ramase in urna a doua au fost cuplate intre ele.

 

Hanescu si Tecau, victorie mare

In cadrul turneului de peste 2 milioane de euro de la Valencia, perechea romana Victor Hanescu / Horia Tecau a obtinut o victorie de prestigiu invingind cu 6-3, 3-6, 11-9 cuplul favorit al turneului, Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski. In turul secund, cei doi vor juca impotriva unui alt cuplu puternic, dar sud-american, Pablo Cuevas / Juan Monaco (Uruguay / Argentina). Tot astazi, la simplu, Hanescu va debuta impotriva sirbului Janko Tipsarevic.

Returul, aminat cu o saptamina

Comitetul Executiv al FRF a hotarit, ieri, sa amine returul Ligii I cu o saptamina, deoarece echipa nationala ar putea efectua in perioada 17-24 decembrie un turneu in Asia si ar putea da peste cap programul jucatorilor din campionatul intern.  Astfel, oficialii vor ca jucatorii sa beneficieze de o vacanta, iar mai apoi sa fie pregatiti pentru partea a doua a campionatului. Etapa a XVIII-a se va disputa pe 20 februarie, desi initial era programata pe 13 februarie, iar restul rundelor vor fi programate ulterior, ca urmare a acestei decizii. Comitetul Executiv a acceptat solicitarea selectionerului Razvan Lucescu pentru ca in lunile aprilie si mai, sa fie organizat cite un cantonament centralizat de cite doua zile pentru jucatorii care sint susceptibili de a fi selectionati pentru meciuri.

Vin rugbistii fijieni

La 28 noiembrie, pe stadionul "Arcul de Triumf", se va desfasura meciul test dintre primele echipe nationale ale Romaniei si statului Fiji, in scopul comemorarii centenarului rugbiului romanesc. "Sint foarte incintat de faptul ca publicul iubitor de rugby va avea ocazia sa ii vada pe viu pe cei care la editia trecuta a Cupei Mondiale au reusit sa treaca de faza grupelor, incintind asistenta", a spus Alin Petrache, presedintele FR de rugby. Meciul se va transmite direct de TVR 2. (AGERPRES)

Rulmentul, preluata de Primarie

Primaria Brasov va prelua formatia de handbal feminin Rulmentul in maximum doua saptamini, dupa ce patronul Teodor Florescu a anuntat ca nu isi mai permite sa o finanteze, Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a avut deja primele discutii cu Teodor Florescu, si au ajuns la un acord in acest sens. Astfel, Florescu s-a angajat sa plateasca datoriile clubului, dupa care va ramine un simplu sponsor. Rulmentul se confrunta in acest moment cu mari probleme financiare si are in lot doar pe sapte jucatoare, dintre care una este accidentata.

Schimbare de antrenor la Otelul

Gabriela Artene si-a prezentat, ieri, demisia din functia de antrenor principal al formatiei feminine de handbal Otelul Galati, iar locul sau a fost luat de directorul sportiv Dinu Cojocaru. Artene a decis sa renunte la functie dupa esecul din campionat cu Cetate Deva, scor 23-34, in urma caruia echipa a ajuns pe locul X in clasament, dupa sase etape, dar si pentru ca Otelul a fost eliminata din Cupa EHF.  In lotul acesteia, la Otelul a fost numit antrenor principal Dinu Cojocaru, cel care pina acum a ocupat functia de director sportiv, si care in cariera sa a mai pregatit Oltchim Rimnicu Vilcea, Cetate Deva si nationala Romaniei.

Stuttgart cauta atacant

Formatia VfB Stuttgart, adversara Unirii Urziceni din Liga Campionilor, vrea sa achizitioneze un atacant in perioada de transferuri, a anuntat, ieri, presedintele gruparii, Erwin Staudt. Echipa germana l-a vindut pe atacantul Mario Gomez la Bayern München in aceasta vara, iar oficialul clubului spune ca transferul unui jucator ofensiv este unul dintre obiectivele iernii. "Avind in vedere situatia actuala, cred ca este o chestiune cruciala", a spus Staudt intr-un interviu. Presa germana scrie ca pe lista de transferuri se afla Kevin Kuranyi, de la Schalke 04, care mai are contract pina in vara. Atacantul brazilian Vagner Love, care este legitimat la SSKA Moscova, dar a fost imprumutat la Palmeiras, este si el unul dintre atacantii doriti la VfB Stuttgart, alaturi de mijlocasul ofensiv Milan Jovanovic (Standard Liège). Stuttgart ii are in atac pe Ciprian Marica, Cacau, Pavel Pogrebniak, Alessandro Riedle si Julian Schieber.

Beckham se intoarce la Milan

Fotbalistul englez al formatiei Los Angeles Galaxy, David Beckham, va reveni sub forma de imprumut la AC Milan, in perioada ianuarie-iunie 2010, asa cum a fost cazul si in 2009, a anuntat clubul lombard.Beckham, in virsta de 34 de ani, vrea sa evolueze la un mare club european pentru a-si consolida sansele de a juca la Cupa Mondiala cu nationala Angliei. In perioada ianuarie -iunie 2009, fosta vedeta de la Manchester United si Real Madrid a participat la 20 de meciuri cu AC Milan, 18 in campionat (doua goluri) si doua in Cupa UEFA. Profesionalismul, angajamentul si atitudinea sa in teren au fost unanim laudate de oficialii si tifosi milanezi. "Sintem foarte fericiti sa-l revedem pe David Beckham in tricoul «rossonero» dupa splendida experienta din sezonul trecut. Sintem siguri ca acest lucru il va ajuta sa participe la Cupa Mondiala din 2010 si apoi sa continue la Los Angeles Galaxy, club caruia ii multumim pentru disponiblitatea aratata", a declarat vicepresedintele de la AC Milan, Adriano Galliani. (MEDIAFAX)

Haas are gripa porcina

Jucatorul german de tenis Tommy Haas, numarul 17 mondial, a anuntat ieri ca s-a imbolnavit de gripa porcina, dar spera ca in scurt timp sa reia antrenamentele, deoarece este aproape vindecat. "Totul a inceput saptamina trecuta, in timpul turneului din Stockholm. Ma durea in git, avem frisoane si noaptea am avut febra", a spus jucatorul in virsta de 31 de ani. "Timp de trei zile nu am putut sa ies din camera de hotel. Am fost consultat de medicul meu din München si rezultatul a fost pozitiv. A fost un soc pentru mine", a adaugat acesta, care a mai spus ca spera sa reinceapa antrenamentele, deoarece nu mai prezinta simptomele bolii. "Atunci cind esti intr-o forma fizica buna, cum sint eu acum, te vindeci relativ rapid de aceasta gripa", a spus Haas.

Maradona si drama lui Caceres

Selectionerul Argentinei, Diego Maradona, l-a vizitat la spital pe fostul fotbalist argentinian Fernando Caceres, care se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost ranit grav, la sfirsitul saptaminii trecute, de mai multi delincventi, care incercau sa-i fure masina.  Fotbalistul a fost impuscat de mai multe ori, unul dintre gloante patrunzindu-i in ochiul drept. "Caceres este in miinile lui Dumnezeu", a spus Maradona, referindu-se la starea fostului jucator al echipelor River Plate si Boca Juniors, cu care a fost coechipier in reprezentativa Argentinei la Cupa Mondiala din 1994. Caceres a si evoluat, de altfel, ca titular in echipa Argentinei cu ocazia meciului pierdut in fata selectionatei Romaniei (scor 2-3), pe 3 iulie 1994 la Los Angeles, in optimile de finala ale Mondialului gazduit de Statele Unite. Antrenorul nationalei "albiceleste" a acuzat, totodata, faptul ca autoritatile argentiniene nu iau nicio masura pentru sporirea securitatii cetatenilor. "Sa iesi pe strada este foarte periculos. in realitate, nimeni nu face nimic’, a mai precizat Maradona. (AGERPRES)

Prokop a demisionat

Antrenorul echipei feminine de handbal austriece Hypo Niederosterreich, Gunnar Prokop, care a impins o jucatoare de la formatia Metz, pentru a impiedica un ultim contra-atac susceptibil sa aduca victoria adversarelor intr-un meci din Liga campionilor, a demisionat.  "Am demisionat deja din functiile mele de antrenor. Voi incerca, mai intii, sa abordez aceasta situatie cu un psiholog", a aratat Prokop, intr-un comunicat postat pe site-ul clubului vienez, unul dintre cele mai prestigioase din handbalul feminin. In momentul in care echipa sa era la egalitate cu HC Metz, cu citeva secunde inainte de sfirsitul meciului Gunnar Prokop a intrat pe teren si a busculat o jucatoare de la Metz, pentru a impiedica un ultim contra-atac, prin care echipa franceza ar fi putut obtine victoria. Federatia europeana de handbal (EHF) a anuntat ca l-a suspendat din toate functiile din comitetul pentru cluburi feminine, intentionind sa ia si alte masuri impotriva lui Gunnar Prokop. (AGERPRES)

Comentarii