Fotbal pe piine

vineri, 03 august 2001, 23:00
2 MIN
 Fotbal pe piine

Prima etapa a Diviziei A, inceputa ieri cu meciul Sportul Studentesc – Petrolul, nu pare a avea un derby autentic, dar, ca orice runda inaugurala, toate meciurile prezinta un interes, spectatorii si telespectatori, asteptind cu nerabdare sa vada noua fata a celor 18 divizionare A. Iata ce partide sint programate in acest prim week-end fierbinte al fotbalului intern:
Dinamo – Ceahlaul Piatra Neamt. (astazi, 17,00, TVR 1). "Ciinii rosii" se prezinta la start cu un nou antrenor, Ion Marin si cu o serie de achizitii de prima marca, din rindul carora se desprind, in mod deosebit, ex-craioveanul Claudiu Niculescu si Romulus Buia, cel asemuit cu Figo. Nemtenii nu au noutati spectaculoase, dar Ceahlaul a mai incurcat pe Dinamo si in campionatul trecut.
Universitatea Craiova – Gloria Bistrita (astazi, 18,00). Partida se va disputa, totusi, in Banie, datorita armistitiului dintre patronul Netoiu si restul oltenimii, armistitiu cu putine sanse de a se transforma in pace trainica. Din acest motiv, nu credem ca le va fi usor craiovenilor, mai ales ca, in primavara, Bistrita a zburdat pe stadionul "Ion Oblemenco"…
Astra Ploiesti – FC Arges Pitesti (astazi, 21,00). Argesenii au pierdut doua piese grele, pe controversatul Neaga, "incorporat" la Steaua si pe Mara, plecat dupa castele in Spania. Cum Astra nu poate uita startul dezastruos din sezonul trecut, credem ca trupa lui Dobtin va avea o seara de cosmar…
Farul Constanta – FC Brasov ( astazi, 18,00). Sigur ca dobrogenii, nou-promovati, isi doresc o victorie de start, iar sarcina lor poate fi usurata de atmosfera nu prea linistita care domneste in sinul echipei lui Ilie Dumitrescu.
FC National – Otelul Galati (astazi, 20,30, ACASA). Ca de obicei, bancarii promit multe si, tot ca de obicei, realizarea lasa de dorit. Otelul, chiar daca nu mai cunoaste zapezile din vremea lui Simionas, este o echipa extrem de bataioasa pe terenurile bucurestene…
UM Timisoara – Rapid Bucuresti. (miine, 17,00, TVR 1). O fi fost altadata Banatul "fruncea" fotbalului romanesc, dar acum, insolita echipa de pe Bega debuteaza in Divizia A in fata unei grupari care concepe altceva decit "un-doi-trei-patru-cupa-si-campionatu’". Te pui cu Rapiduletul?
FCM Bacau – Steaua Bucuresti (miine, 19,45, ACASA) Inedit: nocturna la Bacau! Inedit: o echipa retrogradata pe teren joaca in sezonul imediat urmator in Divizia A si intilneste in meciul de debut, o echipa campioana, calificata, in turul III preliminar al Ligii Campionilor. La fel de inedit….
Disputata aseara, partida Sportul Studentesc – Petrolul s-a incheiat cu scorul de 3-0 pentru gazde, prin golurile frumoase marcate de debutantul Ionut Mazilu, in min. 80, 83.si 89. (GIN)

Comentarii