Gata de lupta

miercuri, 02 mai 2001, 23:00
3 MIN
 Gata de lupta

Au mai ramas doar doua zile pina la cel mai important eveniment in care va fi angrenat o echipa ieseana in acest an: finala Cupei Romaniei la volei, in care Penicilina va intilni pe Universitatea Bacau. Jocul de simbata dupa-amiaza, care va avea loc in Sala Lucian Grigorescu (fosta Floreasca), din Bucuresti, de la ora 16.00, se anunta extrem de important pentru ambele formatii. Pe de o parte, iesencele doresc sa cistige un trofeu national important dupa o asteptare de mai bine de 25 de ani si sa demonstreze ca orasul nostru ramine inca pe harta sportului romanesc de performanta. In plus, cistigarea Cupei Romaniei le-ar permite antrenorului Nicu Roibescu si jucatoarelor sale sa evolueze la toamna intr-o competitie continentala foarte puternica, Top Teams Cup, ceea ce ar insemna aducerea la Iasi a citorva echipe puternice din Europa si disputarea unor meciuri cum de mult nu s-au mai vazut pe aici. De cealalta parte, bacauancele vor face tot posibilul pentru a cistiga Cupa Romaniei, in incercarea de a salva acest sezon, care se anunta fastuos pentru ele si care risca sa se incheie penibil, dupa ce au pierdut titlul national pe propriul teren, in fata Rapidului. In plus, Universitatea tinteste, de asemenea, un loc in Top Teams Cup si acesta nu-i va fi acordat decit in cazul victoriei din finala de simbata, altfel trebuind sa se multumeasca cu participarea in mai modesta Cupa CEV.
Antrenorul Penicilinei, Nicu Roibescu, crede ca neasteptatul deznodamint al finalei campionatului national, in care Rapid a invins "la mustata" pe Universitatea Bacau, poate avea atit influente faste, cit si nefaste, asupra adversarei noastre de simbata. "E clar ca, dupa pierderea campionatului, bacauancele vor face tot posibilul si vor lupta cu ambitie maxima pentru a se revansa in finala Cupei. Pentru ele, a termina acest sezon fara nici un trofeu ar fi o contraperformanta. Pe de alta parte, nu pot sa nu ma gindesc ca jucatoarele lui Florin Grapa au suferit un soc psihic dupa intilnirile cu Rapid, caci nu e deloc usor sa pierzi un titlu pentru care ai luptat imens, in fata propriilor spectatori. Sper ca ele sa nu-si revina complet pina la finala de simbata si acesta sa fie un atu pentru noi", spune tehnicianul iesean.
Pe de alta parte, Roibescu considera ca bacauancele au timpul necesar pentru a-si reveni din punct de vedere fizic in urma obositoarei serii de cinci meciuri cu Rapid. "E adevarat ca Penicilina a avut o perioada de pauza de doua saptamini si ca va fi mai odihnita la finala de simbata, insa nu trebuie sa uitam ca bacauancele au un alt avantaj: acela de a fi ramas mereu in priza jocurilor cu miza, de a fi intrat in ritmul lor. Oricum, cred ca simbata ambele echipe au sanse de a invinge, iar noi mergem la Bucuresti cu o singura dorinta: aceea de a aduce mult doritul trofeu acasa. Jucatoarele stiu ca pot cistiga acest meci dificil, important este s-o si dovedeasca in teren", spune Roibescu.
Penicilina va efectua astazi ultimul antrenament in sala proprie, dupa care miine va pleca spre Bucuresti in efectiv complet, toate jucatoarele noastre fiind apte de joc. Pentru partida de simbata se pare ca ele vor beneficia si de sprijinul unei cochete galerii iesene, reprezentantii sindicatului de la Fabrica de Antibiotice inchiriind un autobuz pentru a merge la Bucuresti si a-si sustine echipa favorita. (Ion TEODOR)

Comentarii