Gaurile din centrul apararii au dus la un nou esec

luni, 31 august 1998, 23:00
2 MIN
 Gaurile din centrul apararii au dus la un nou esec

FCM Poli Iasi continua seria infringerilor din deplasare, simbata iesenii pierzind fara drept de apel la Bucuresti in fata celor de la Rocar. Gazdele au dominat partida de la un capat la altul, succesul lor nefiind pus in pericol de o formatie oaspete care, desi a aratat un salt palpabil fata de primele trei deplasari oficiale nefericite (Alexandria, Fieni, Botosani), nu a pus in cumpana serios soarta meciului.
Jucind cu amenintarea pierderii sponsorului principal, Gigi Netoiu, gazdele au atacat din primul minut, zvirluga Tames, un jucator ce apartine de Dinamo, facind deseori legea, in conditiile in care Puscas isi facea datoria si-l marca pe capitanul G. Stoian, placa turnanta a liniei mediene bucurestene. Din nefericire pentru oaspeti, lipsa unui inchizator in fata apararii a facut ca partea centrala a acestui compartiment sa fie foarte vulnerabila, mai ales ca Rudac a dezamagit total iar Petrache nu a prins o zi prea buna. Doar Cotan a mai incercat sa astupe gaurile, insa Vrajitoarea si Savu au stiut unde sa percuteze. In atare conditii, portarul iesean C. Stoian, ocrotit si de sansa in dese rinduri, a fost silit sa se intrebuinteze serios pentru a limita proportiile scorului. Cu exceptia neatentiei de la primul gol, goal-keeperul celor din Copou a facut un meci mare. Nici pe flancuri iesenii nu au reusit mare lucru, C. Stoica fiind deseori amenintat chiar de Ion Moldovan, iar Tiron nu s-a adaptat cerintelor.
Cum la mijloc coordonatorul Matinca a jucat foarte slab iar Puscas a avut in principal sarcini defensive (de care s-a achitat doar pina la un punct), nici atacul nu a functionat cum trebuie, micutii Stancu, Manole si apoi Dobrea fiind prinsi usor in clestele unei aparari masive si valoroase (Cioaba, Naicu, Mutu), in conditiile in care ei erau cautati cu insistenta numai cu mingi inalte.
Tinind cont de cele prezentate mai sus, a impresionat in mod deosebit jocul lui Botan, care a facut un meci excelent: travaliu, suturi periculoase de la distanta, recuperari in aparare, incercari de spargere a frontului in ofensiva. Toate acestea dau speranta revenirii lui Botan la forma care-l adusese in atentia Rapidului.
Una peste alta, Poli nu a impresionat nici la Bucuresti. Totusi, o usoara ascensiune s-a vazut in jocul echipei si, cum Ion Moldovan a promis ca acest lucru va continua, suporterilor ieseni nu le ramine decit sa spere ca, dupa termenul cerut de acomodare totala a jucatorilor cu noile cerinte, Poli va incepe sa plaseze sprintul care sa o duca macar pe locul 2. (Ovidiu MINEA)

Comentarii