Helesteanu porneste de la zero

joi, 05 septembrie 2002, 23:00
2 MIN
 Helesteanu porneste de la zero

Privit ca mare favorit la intrarea pe lista FIFA dupa excelentul sezon de anul trecut, arbitrul Anton Helesteanu a fost retinut de la delegari timp de trei etape, dupa prestatia avuta in partida Poli AEK Timisoara – FC Arges. Interesant este faptul ca desi antrenorul pitestenilor, Florin Halagian, a acuzat vehement arbitrajul ieseanului, motivele suspendarii lui Helesteanu sint legate de decizii care au defavorizat Timisoara! Arbitrul iesean, caruia i s-a imputat neacordarea unui penalty la un fault asupra timisoreanului Buia si neeliminarea lui Halagian, a comentat astfel decizia luata de Comisia Centrala de Arbitri: "Daca s-a considerat ca am gresit, mi se pare normal sa fiu sanctionat, insa am reparatia morala ca nu am fost penalizat datorita acordarii penaltiului din care Poli a cistigat, asa cum s-a spus in prima instanta. Acela a fost 11 metri pentru ca a fost o tragere de tricou pe care, desi discreta, am vazut-o. Reiese astfel ca nu am viciat rezultatul, sanctiune pe care nu am avut-o niciodata in cariera!"
In privinta lucrurilor ce i se reproseaza, Toni a spus: " Domnul Halagian nu a parasit spatiul tehnic si nici nu am auzit ca ar fi spus cuvinte triviale, in infernul care era pe stadion. La Buia in schimb a fost penalty! Am avut ghinionul unei faze grele, un fundas timisorean degajind peste 50 de metri balonul, din preajma careului lui pina in apropierea celui pitestean. Desi am sprintat cit am putut, Buia a preluat mingea si a si cazut in careu, distanta fata de faza raminind mare. Nici unghiul nu m-a ajutat, asa ca nu puteam da penalty doar pe presupuneri" .
Desi dimensiunea suspendarii este mult mai mare fata de alte gafe mai grave ale altor arbitri, Helesteanu a spus ca nu va face apel la decizia luata de Comisia Centrala de Arbitri. "Personal nu-mi fac niciodata iluzii, ca sa nu am deziluzii. Nu-mi ramine decit sa o iau iarasi de la zero si sa nu-i dezamagesc pe cei care au incredere in mine" . (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii