Iar remize

joi, 24 aprilie 2008, 22:55
2 MIN
 Iar remize

Ca si in Liga Campionilor, prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA a avut parte de doua meciuri incheiate la egalitate, care da sperante oaspetilor pentru calificarea in finala de la Manchester.

Glasgow Rangers – Fiorentina 0-0. Partida a fost doar interesanta, nu si frumoasa, pentru ca, desi juca pe teren propriu, echipa scotiana s-a aparat cu indirjire, antrenorul Walter Smith organizindu-si meterezele pe trei rinduri. In aceste conditii, jocul "violei" a avut de suferit, la fel ca si Adrian Mutu, care, totusi, a fost la originea celei mai mari ocazii a Fiorentinei, cind a dat o pasa maiastra pentru Santana, argentinianul ratind copilareste. Mutu a jucat tot timpul meciului, fiind bine strunit de aparatorii scotieni, putinele sale ocazii de a suta decisiv din lovitura libera fiind irosite.

Bayern Munchen – Zenit St. Petersburg 1-1. Ribery (’18) / Lucio (’60 – autogol). In schimb, meciul de pe "Allianz Arena" a fost excelent, cu multe faze de poarta, dominat mai tot timpul de germanii, rusii raspunzind prin contraatacuri taioase. Scorul a fost deschis de Frank Ribéry, in urma unui penalty obtinut usor de Klose la un contact cu… neamtul Zenitului, Rickstein. Francezul a tras slab, portarul Malafeev a respins in fata, tot Ribéry reusind sa inscrie. Zenit a egalat printr-un autogol aproape copie la indigo de cel al lui Riise din meciul Liverpool – Chelsea, Lucio trimitind cu capul in poarta neinspiratului Kahn, in urma centrarii lui Ziriaev. De altfel, legendarul goal-keeper a fost inlocuit, aceasta fiind ultima sa aparitie ca jucator activ. Germanii si-au reluat ostilitatile, dar in lipsa providentialului Luca Toni cel mai periculos jucator pentru poarta lui Malafeev fiind nefericitul Lucio. Pe final, rusii si-au aratat coltii in doua rinduri, dar scorul nu s-a mai modificat.

Meciurile retur se vor desfasura exact peste o saptamina.   

Comentarii