Iesenii nu si-au gasit pasii la Nationalele de dans sportiv

miercuri, 14 ianuarie 1998, 00:00
2 MIN
 Iesenii nu si-au gasit pasii la Nationalele de dans sportiv

La sfirsitul saptaminii trecute, la Sala Polivalenta din Bucuresti, s-au desfasurat Campionatele Nationale de dans sportiv, pentru perechi de dansatori cu virste cuprinse intre 12-35 de ani. Sigur ca la un concurs de asemenea anvergura si-au facut simtita prezenta peste 400 de perechi, la toate categoriile de virsta, de la 42 cluburi din tara. Desi din Iasi au participat cinci cluburi (Nikons, Magic, Vogue, Elegance si Reflex), rezultatele n-au fost deosebite. Cea mai importanta clasare a obtinut-o perechea Giorgiana Niculita – Razvan Manole (Nikons), care a ajuns pina in semifinalele categoriei 14-15 ani. Desi cotata foarte bine, perechea antrenata de Lenuta Pantalon "nu a avut loc" in finala de sase, terminind concursul pe locul VII in clasamentul final, din 63 de perechi participante. Tot de la Scoala de dans sportiv "Nikons" au participat si doua perechi la categoria 12-13 ani, care au ocupat locurile 17 (Amira Niculita – Ionut Gavrila) si 30 (Ioana Filaret – Andrei Baciu) din cele 64 de perechi inscrise in concurs. La categoria de virsta peste 19 ani, perechea Liliana Haman – Sebastian Anton ("Vogue" – antrenor Cristina Nour) s-a clasat pe pozitia a 26-a. Concursul a fost dominat la majoritatea categoriilor de virsta de perechi de la cluburi din Capitala.
In ansamblu se poate aprecia ca organizarea concursului n-a fost una deosebita. "Avind in vedere ca au fost angrenate in concurs 64 de perechi la categoria 12-13 ani, regulamentul impunea organizarea de optimi de finale, dar concursul a fost comprimat, ajungind sa danseze cite 15 perechi in acelasi timp. Probleme au creat si ringul de dans, suprafata folosita fiind dificila si prost imbinata, ceea ce a generat impiedicari, accidente si bilbiieli. Arbitrajul a fost international, compus, ca de fiecare data, din reprezentanti din Moldova, Ucraina, Bulgaria si Macedonia" , ne-a declarat Mariana Niculita , directoarea Scolii de dans sportiv "Nikons".
Din programul viitor al scolii, d-na M. Niculita a confirmat prezenta la Openul International de la Bucuresti, din perioada 7-8 martie, precum si organizarea la Iasi a celei de-a doua editii a Cupei "Nikons", pe 11-12 aprilie. La aceasta ultima actiune, organizatorii intentioneaza sa-l invite ca prezentator pe apreciatul Octavian Ursulescu, cel care in principiu s-a aratat incintat de venirea la Iasi. (Lucian MINUT)

Comentarii