Inapoi la cantoane

Subtitlu

vineri, 25 iunie 2010, 23:21
3 MIN
 Inapoi la cantoane

Elvetia:  Benaglio – Lichsteiner, von Bergen, Grichting, Ziegler – Barnetta, Huggel (’78 – Shaqiri), Inler, Fernandes (’46 – Yakin) – Derdiyok, Nkufo (’69 – Frei). Antrenor: Ottmar Hitzfeld.

Honduras: Valladares – Sabillon, Chavez, Bernardez, Figueroa – Alvarez, W. Palacios,  Nuñes (’66 – Martinez)  – Jerry Palacios (’78 – Welcome), D. Suazo(’87 – Turcios). Antrenor: Reinaldo Rueda.

Arbitru: Hector Baldassi (Argentina)

Cartonase galbene: Fernandes / Thomas, Suazo, Chavez, W. Palacios

Ceea ce i-a speriat foarte mult pe vorbitorii de spaniola din celalalt meci al grupei era spectrul unei victorii la scor a Elvetiei in fata Hondurasului. Cei care au urmarit meciul de Bloemfontein puteau considera aceasta probabilitate drept o gluma buna. Elvetia, o echipa organizata nemteste de Hitzfeld, dar limitata in posibilitati, n-a putut invinge de loc o formatie ambitioasa, care a vrut sa arate cel putin ca nu a ajuns chiar degeaba in Africa de Sud. Prima repriza a frizat penibilul prin fotbalul etalat. Elvetia a jucat cu prudenta exagerata, de parca ar fi avut Argentina in fata, Honduras n-a incercat mai nimic, astfel incit la capitolul posibilitati de deschidere a scorului s-au putut consemna doua lovituri de cap mari si late pe linga poarta, executate de Derdiyok (’17) si Nkufo (’44). Ceea ce a schimbat fata jocului dupa reluare a fost incercarea lui Hitzfeld de a schimba fata jocului prin intarirea atacului. A intrat Hakan Yakin la pauza, apoi seful Frei si Shaqiri, numai lipsea Shakira din atacul helvet. Numai ca obisnuinta este a doua natura, efectul major fiind, pur si simplu, deschiderea oportunitatilor pentru Honduras, care s-a batut laudabil pentru surpriza, Alvarez (’71) si Jerry Palacios (’76) fiind cel mai aproape. Elvetia a atacat stereotip, a obtinut numeroase cornere si lovituri libere dar, de unde nu-i, nici Ottmar Hitzfeld nu poate cere. Cei care au batut Spania nu au putut intepa nici macar odata modesta formatie honduriana si merita cu prisosinta sa mearga cu coada intre picioare la cantoanele lor.

 

Clasamentul grupei H

1. Spania       3          2          0          1          4-2     6

2. Chile          3          2          0          1          3-2     6

3. Elvetia        3          1          1          1          1-1      4

4. Honduras  3          0          1          2          0-3     1

Comentarii