Inecarea la mal

luni, 06 iunie 2005, 23:00
2 MIN
 Inecarea la mal

Politehnica: Spiridon (Pralea) – Elisei 3, Dediu 7, Crainiceanu 1, Roua 1, Dimofte 3, Bondar 1 – apoi, Damian, Chike, Mironescu 1.
Mai toti cei prezenti in sala „Lucian Grigorescu” din Bucuresti considerau echipa ieseana ca fiind favorita turneului, dar in teren nu s-a intimplat chiar cum trebuia, fiindca elevii antrenorului Costel Schender au trebuit sa se multumeasca cu o remiza dupa ce au condus tot meciul cu Universitatea Pitesti. Handbalistii de la Politehnica si-au demonstrat superioritatea, mai ales in prima repriza, dar nu si suficienta concentrare de a-si impune punctul de vedere pina la capat. In fata unei echipe pe care o cunosteau bine, apreciind ca o vor invinge, iesenii au fost tot timpul in fata pe tabela de marcaj, fiind egalati cu doua secunde inainte de final. Politehnica a inceput excelent meciul, pe fondul unei aparari agresive si mobile, precum si a interventiilor portarului Spiridon, preluind conducerea chiar din start. Aproape totul in atac a venit de pe flancul sting, cu Elisei precis, cu Craniceanu la cea mai buna prestatie dupa accidentare si, mai ales, cu Dediu aflat intr-o dispozitie formidabila: patrunderi, contraatacuri, aruncari de la 9 metri, tot arsenalul interului iesean, care a marcat de sapte ori in prima repriza si a tras echipa dupa el. In acelasi timp, jocul a suferit pe flancul drept, Dimofte si Bodnar evoluind sub posibilitati.
Nevralgiile au incepul atunci cind antrenorul echipei pitestene, fostul international Titel Raduta, a impus marcaj om la om la Dediu. De aici au aparut inferioritati de lunga durata (cu toate astea, arbitrajul cuplului Pavel-State a fost excelent!), ratari peste ratari, pe fondul schimbarilor de jucatori pe posturi impuse de antrenorul Schender, toate fara efect. In min. 34, Pitestiul s-a apropiat la un singur gol (14-13) si n-a mai lasat Iasul sa se distanteze, datorita si intrarii in mina a veteranului portar Emancipatu, care, parca, si-a hipnotizat adversarii. Cu doua minute inainte de final, in conditiile in care cel de-al doilea portar iesean, Pralea, s-a intrecut si el in interventii bune, iesenii mai puteau spera desprinderea, dar, de la 21-19 totul s-a rupt, cu Pitestiul pe val.
„Ne-am batut singuri, pentru ca acest egal inseamna o infringere, deoarece am condui tot meciul. De vina este mentalitatea jucatorilor, dar si erorile de finalizare si faptul ca am jucat tot meciul fara inter dreapta si fara extreme”, a spus, necajit, antrenorul Costel Schender.
Astazi, este o zi foarte importanta pentru soarta handbalului iesean, Politehnica urmind a intilni formatia Dinamo Brasov, care a dispus, ieri, cu 36-20 (20-10) pe CSM Sebes. In cazul unei victorii sau meci egal, iesenii se pot asigura de un loc in Liga Nationala si in sezonul viitor. (Lucian MINUT)

Comentarii