Iures dupa pauza

marți, 29 septembrie 2009, 23:05
4 MIN
 Iures dupa pauza

Unirea: Arlauskis – Galamaz, Maftei, Fernandes – Nicu, Apostol, Ricardo, Brandan  – Varga (’90 – Paduretu), Balan (’46 – Frunza) – Bilasco (’64 – Rusescu). Antrenor: Dan Petrescu.

Stuttgart: Lehmann – Celozzi, Delpierre, Tasci, Boka – Hilbert, Khedira, Hitzlsperger, Gebhart – Marica (’64 – Schieber), Pogrebniak.

Arbitri: Laurent Duhamel – Stéphane Duhamel, Christophe Capelli (Franta).

Cartonase galbene: Maftei / Schieber, Gebhart

0-1, min. 5: minge aruncata in careu, Nicu este depasit, Tasci apare din spate si inscrie cu stingul.

1-1, min. 47: Varga, sut in diagonala, dupa o respingere gresita a lui Boka.

Surpriza tactica pregatita de Dan Petrescu a fost utilizarea a trei fundasi centrali intr-un modul cam prafuit ("nu-mi place, dar n-am ce face"), cu o linie de mijloc densa si masivul Bilasco in lupta cu fundasii centrali germani. Dar atunci cind primesti gol in minutul 5, pe o lansare la bataie in careu si o eroare a lui Epaminonda Nicu, ce te faci, Mister?  Schimbare dupa 10 minute? Dan Petrescu a suportat nu numai socul reusitei lui Tasci, dar si blocarea echipei la o deschidere atit de timpurie a scorului. Avind jucatori rapizi pe flancuri, Unirea a incercat sa deschida jocul, dar cei patru fundasi lui Babel erau peste tot. Aritmetic si geometric s-ar putea spune ca restul primei reprize a apartinut echipei gazda, numai ca Unirea nu a aratat ca domina jocul si a crescut o singura data pulsul batrinului Jens Lehmann, atunci cind centrarea lui Varga pentru Balan a fost respinsa de ivorianul Boka in corner. Insa nici germanii nu si-au mai creat ocazii de poarta, rezultind o repriza foarte slaba ca spectacol, cu multe duritati la limita regulamentului, tolerate de arbitrul francez. Cel mai tavalit, Tibi Balan, a fost nevoit sa paraseasca terenul cu citeva secunde inainte de fluierul de pauza.

Dan Petrescu nu a facut decit o singura schimbare la pauza si aceea fortata, dar a dat ordin de atac cu orice pret. Rezultatul acestui iures a fost spectaculosul gol marcat de Dacian Varga, cu un sut la coltul lung, specialitate proprie. Dupa minutul 48, fata jocului se schimba: Unirea prinde curaj, iar Stuttgart nu arata deloc ca ii convine situatia. Echipa ialomiteana a atacat mai mult, iar Pogrebniak (’56) si Marica (’59, ’63) l-au amenintat serios pe Arlauskis. Astfel incit rezultatul meciului devenise imprevizibil si daca Varga a ratat dubla (Boka n-a mai gafat ca la gol), Arlauskis a prins sutul periculos din lateral al lui Gebhart. Ultimul sfert de ora a fost dominat territorial de Unirea Urziceni, care are meritul de a-si fi revenit dupa socul din startul partidei, realizind o repriza a doua foarte buna in fata unei echipe germane de traditie.

  

KO in zece minute

Glasgow Rangers – FC Sevilla 1-4. Novo (’88) / Konko (’55), Adriano (’64), L. Fabiano (’72), Kanouté (’74). Mai mult decit de egalul obtinut pe teren, Unirea Urziceni se poate bucura de rezultatul de la Glasgow. Rangers a rezistat 50 de minute unei echipe net superioare,dar dupa ce a primit gol, s-a deschis, iar rezultatul a fost ca echipa spaniola a inscris inca trei goluri in zece minute. In aceste conditii, meciul de pe "Ibrox Park" este extrem de important pentru echipa lui Dan Petrescu, un rezultat favorabil dind sperante pentru continuarea drumului in Europa. Pe 20 octombrie, in afara meciului Rangers – Unirea se mai disputa partida Stuttgart – Sevilla.

Clasamentul grupei G

1. Sevilla        2          2          0          0          6-1     6

2. Stuttgart     2          0          2          0          2-2     2

3. Unirea        2          0          1          1          1-3     1

4. Rangers     2          0          1          1          2-5     1

Fiorentina a jumulit "cormoranii"

rezultate inregistrate in celelalte grupe

Grupa E: Fiorentina – Liverpool 2-0. Jovetic (’28, ’37). Mutu (F) a jucat pina in min. 82; Debrecen – Lyon 0-4. Kählström (‘4), Pjanic (’13), Govou (’24), Gomis (’51). Clasament: 1. Lyon – 6 p; 2. Fiorentina – 3 p; 3. Liverpool – 3 p; 4. Debrecen – 0 p. Etapa viitoare: Debrecen – Fiorentina, Liverpool – Lyon

Grupa F: Rubin Kazan – Inter 1-1. Dominguez (’11) / Stankovic (’27). La Inter, Chivu a fost integralist, iar Balotelli a fost eliminat in min. 60; Barcelona – Dinamo Kiev 2-0. Messi (’26), P. Rodriguez (’76). Ghioane (K) a intrat in min. 46. Clasament: 1.Barcelona – 4 p; 2.Kiev – 3 p; 3. Inter – 2 p; 4. Rubin – 1 p. Etapa viitoare: Barcelona – Rubin, Inter – Kiev.

Grupa H: Arsenal – Olympiakos 2-0. van Persie (’78), Arsavin (’86); Alkmaar – Standard Liège 1-1. El  Hamdaoui (’48) / Traoré (’90^1). Clasament: 1. Arsenal – 6 p; 2. Olympiakos – 3 p; 3. Standard – 1 p; 4. Alkmaar – 1 p. Etapa  viitoare: Alkmaar – Arsenal, Olympiakos – Standard.

Meciurile de astazi, in Liga Campionilor

Grupa A: Bayern München – Juventus Torino (TVR 1), Girondins Bordeaux – Maccabi Haifa

Grupa B: TSKA Moscova – Besiktas Istanbul (19:30), Manchester United – Wolfsburg

Grupa C: AC Milan – FC Zürich, Real Madrid – Olympique Marseille

Grupa D: Apoel Nikosia – Chelsea, FC Porto – Atletico Madrid.

Cu exceptia partidei de la Moscova, toate meciurile incep la ora 21:45

 

Comentarii