Joaca de copii

duminică, 03 februarie 2013, 21:40
2 MIN
 Joaca de copii

Intr-o sala mult mai plina si mai galagioasa decat cu o zi mai devreme, jucatorii nostri au securizat fara prea mari emotii victoria deja anuntata. Doar in primul set danezii au putut sa le stea in fata, dupa care balanta s-a inclinat decisiv. Parca in ciuda clasamentului, omul nostru de baza a parut a fi Florin Mergea, care l-a maltratat, pur si simplu, pe Kromann cu retururi de rever absolut nimicitoare. Dealtfel, amatorul danez a parut a fi veriga slaba a adversarilor, desi nici Nielsen nu a prins o zi prea stralucita (ambii danezi si-au pierdut serviciul de cate doua ori). Una peste alta, nu a fost un joc prea reusit al jucatorilor romani, nici unul prea spectaculos, dar obiectivul a fost indeplinit: Romania castiga dupa doar doua zile si se poate gandi la revansa contra Olandei.

Florin Mergea: "Tactica noastra a fost sa jucam mai mult pe Kromann, pe Nielsen il cunosteam. Nu ne-am gandit nici o clipa ca am putea pierde, chiar daca primul set a fost mai echilibrat."

Horia Tecau: "Cred ca s-a vazut dominarea noastra destul de clara azi, am avut o multime de mingi de break. Si eu, si Florin, suntem foarte bucurosi sa putem juca dublu impreuna, dar asta se poate intampla doar in Cupa Davis. Saptamana viitoare, in turneul ATP de la Zagreb s-ar putea sa fim chiar adversari, nu ar fi prima data cand am juca unul impotriva celuilalt"

Frederik Nielsen: "Eu unul am jucat foarte prost, nu-mi amintesc sa mai fi facut vreodata trei duble intr-un game in toata cariera mea. Sunt foarte dezamagit, delegatia noastra astepta ca eu sa castig doua meciuri, dar nu am fost in stare sa iau nici un set! Stiam ca romanii ne sunt superiori si, din pacate, nu am reusit sa ne ridicam nivelul jocului suficient de mult ca sa ii putem invinge"

Thomas Kromann: "Pentru  mine a fost o satisfactie sa particip la acest meci, sa fiu in teren cu Fred si sa joc in atmosfera frumoasa facuta de romani. Presiunea adversarilor s-a dirijat spre mine, dar ma asteptam sa fie asa. Pana la urmatorul meci de Cupa Davis ma reintorc la studiile universitare, studiez Business Administration la Copenhaga. Daca se va mai face apel la mine, ma voi intoarce sa joc din nou pentru Danemarca"

Ultimele doua meciuri de simplu nu au mai contat: Adrian Ungur – Thomas Kromann 6-3, 6-4; Marius Copil – Christoffer Konigsfeldt 6-4, 6-3. Romania va intalni in turul urmator Olanda, meciurile fiind programate intre 5-7 aprilie, la Bucuresti sau Craiova.

Comentarii