Joc frumos, tabela urita

luni, 06 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Joc frumos, tabela urita

FCM Poli Iasi a incercat simbata sa sparga seria neagra parcursa in ultimele etape si sa nu piarda la Fieni. Din pacate pentru fotbalisti, eforturile lor facute pe un teren foarte greu nu au fost rasplatite decit de aprecierile facute la adresa placutului joc practicat, nu si de punctele necesare ca aerul, Cimentul cistigind cu 1-0. Poli a jucat cu de acum obisnuitul sistem etalat in deplasare, 5-3-2. Noutatea in defensiva a fost implantarea pe flancul drept a lui Ilie (Gavrilescu s-a simtit foarte rau in noaptea dinaintea partidei), care a jucat foarte bine. La inaltime a fost si trioul central defensiv, Paraschiv – Urdaru – Petrache, cu o mentiune in plus pentru primul, foarte activc si in atac. In schimb pe flancul sting s-a dovedit inca o data ca Ionescu nu este o solutie pentru postul de fundas, tinarul jucator fiind deseori depasit, faza unicului gol fiind, de asemenea, initiata pe partea lui. Si cum pe partea sa, la mijlocul terenului, in ciuda unui salt vizibil fata de meciurile trecute, Caunei nu a reusit nici el sa-l ajute prea mult pe jucatorul ce a cochetat cu Dinamo, Popescu a reusit sa initieze multe actiuni periculoase. Nici pe flancul drept al liniei mediene, acolo unde au actionat Ancuta si apoi Chiper lucrurile nu au stat prea bine, jocul foarte generos al primului (retras din virf) avind nevoie si de o mai mare ordine care va fi probabil capatata odata cu prinderea de rutina.
In avanposturi Dobrea s-a zbatut foarte mult insa a fost usor anihilat el jucind iarasi intr-o pozitie prea centrala, care nu-i convine. Mai ales ca Matinca (care a confirmat revirimentul) a fost folosit si el atacant, Dobrea nu a avut iarasi materie prima la dispozitie.
In ciuda evolutiei care poate primi destule aprecieri pozitive, faptul ca a pierdut a condus-o pe Poli pe locul 16 fiecare pas trebuind de acum inainte sa fie facut cu foarte mare atentie, mai ales pe teren propriu acolo unde iesenii vor fi vizitati in urmatoarele doua meciuri de nucile tari numite Sportul Studentesc si Midia Navodari. (Ovidiu MINEA)

Comentarii