La calendele grecesti!

marți, 28 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 La calendele grecesti!

Ieri, doua ore de discutii cu usile inchise la Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF, au condus doar la o noua aminare in cazul litigiului dintre FCM Poli Iasi si Rapid vizavi de "cazul Pancu". Reamintim ca iesenii au solicitat diferenta pina la 300 000 $ dupa ce bucurestenii au incalcat termenul de plata (1 august) a unei sume de 80 500 $ care stingea orice pretentie a lui Poli fata de cele 25 de procente cuvenite din transferul de 1,2 milioane $ a lui Pancu de la Rapid in Italia. Protocolul amintit a fost semnat din partea iesenilor de Vasile Drutca, Leonida Antohi si Marian Moldovan, negocierile cu Rapidul fiind purtate de avocatul Mihail Vlasov.
La sfirsitul sedintei de ieri, presedintele Consiliului de Administratie al FCM Poli, Romeo Olteanu ne-a declarat: "In mod surprinzator, Rapidul nu a invocat in nici un moment actul de prelungire a termenului de plata de la 1 la 7 august. Intreaga aparare a bucurestenilor s-a bazat pe lipsa din sala a domnului Vlasov, ei spunind ca avocatul iesean ar fi clarificat intreaga derulare a afacerii. Considerindu-se ca este absolut necesara si audierea lui Vlasov, comisia a decis sa amine pentru inca o saptamina judecata acestui caz. Atunci, alaturi de toti ceilalti care am fost prezenti astazi, va fi invitat si domnul Vlasov". In afara de Romeo Olteanu, de la Iasi au mai fost prezenti contabila clubului din Copou, Ecaterina Dumitriu, organizatorul de competitii Tiberiu Stefanescu precum si fostul presedinte, Vasile Drutca, si fostul director tehnic, Leonida Antohi.
La sfirsitul sedintei, corespondentul "Monitorul" din Bucuresti, Cristian Ionescu a incercat sa ia reactii de la partea bucuresteana. Fostul director sportiv al giulestenilor, Paul Cazan, care actualmente este in conducerea clubului Rocar, a refuzat sa dea declaratii iar actualul director rapidist, Grigore Sichitiu a "fentat" presa, iesind pe o alta usa. Doar presedintele giulestenilor, Dinu "Vama" Gheorghe, cel care, alaturi de Cazan, au negociat protocolul cu Poli, a declarat: "Dreptatea e de partea noastra. Vlasov este cheia intregii afaceri".
Cu privire la acest subiect, Mihail Vlasov ne-a declarat: "Dupa ce am salvat o casa de la inundatii acum sint acuzat ca am furat lucrurile din ea. Cam asa patesc eu cu Poli. Daca voi fi chemat, voi merge saptamina viitoare la Bucuresti unde voi spune ce s-a intimplat. Ca iesean imi doresc ca Poli sa cistige acest caz. Nu pot insa sa nu recunosc ca, in aceeasi zi cind s-a semnat protocolul, in momentul in care giulestenii au spus ca vor intirzia maximum o saptamina peste 1 august cu plata banilor, le-am promis ca nu vor avea probleme. Bineinteles, de acest lucru am anuntat pe toata lumea de la Poli. Asta voi spune si nu le ramine decit celor de la FRF sa dea verdictul". (Ovidiu MINEA)

Comentarii