Liderul a spulberat "domnisoarele"

luni, 23 februarie 1998, 00:00
3 MIN
 Liderul a spulberat "domnisoarele"

Poli Mecon: Ciocoiu 6 (1 din 7 m), Timofte 6, Halauca 5, Pascutoiu 5, Budeanu 3, Bocan 2, Massari 1, Chirila 1, Pralea, Agrigoroaie, Adam. Antrenori: C. Schender si T. Daian.
HC Portul: Racovitan 9, Baiceanu 9, Marin 7 (4 din 7 m), Murtaza 6, Haisi 5, Nanu 4, Moise, Vasile. Antrenori: M. Fagarasanu si I. Craciun.
Au arbitrat: V. Ciucan si N. Stoian (ambii din Bucuresti).
Observator FRH: R. Iamandi (Buzau).
Desi se parea ca victoria cu Ambro Suceava le-a consolidat psihicul, handbalistii de la Politehnica Mecon Iasi au primit simbata o lectie severa in fata propriilor suporteri. Chiar daca studentii au avut de infruntat liderul clasamentului, HC Portul Constanta, asta nu justifica in nici un fel diferenta neta inregistrata la final. Practicind unul din cele mai slabe jocuri din acest campionat, iesenii au dezamagit pe cei 400-500 de spectatori care si-au gasit un refugiu in partida de handbal, in lipsa altei atractii sportive in oras. Aceasta partida a intarit si mai mult convingerea ca Iasul n-are decit o echipa de mijlocul clasamentului, pentru ca cele trei victorii obtinute in deplasare, la codasele seriei, au fost "compensate" de infringeri pe propriul teren la trei din primele patru clasate.
Elevii antrenorilor C. Schender si T. Daian n-au etalat decit in putine momente o idee clara de joc, care a condus la citeva goluri "gindite", in rest ei pacatuind la capitolul gafe, pase gresite si ratari incredibile. Daca iesenii n-au inscris decit de doua ori prin aruncari de la 9 m, constantenii au dominat la acest capitol. Avind in internationalul de tineret Baiceanu (1.96 m) si Racovitan (2.06 m) doi jucatori cu alura de baschetbalisti, ambii cei mai buni marcatori de pe teren, HC Portul Constanta a condus pe tabela din primul pina in ultimul minut. Chiar daca Agrigoroaie, inlocuitorul apaticului Pralea, a respins in prima repriza citeva mingi foarte grele, chiar daca Timofte a mai facut cite ceva pe extrema stinga si Halauca a marcat de cinci ori, oaspetii au obtinut un avans de cinci goluri cu care au plecat la vestiar. In partea a doua, Pascutoiu iese mai mult in evidenta, dar Halauca, Massari, Chirila si mai ales Adam, dezamagesc complet. Antrenorii iesenii incearca sa joace cu Timofte conducator si Bocan extrema dreapta, dar, dupa o scurta perioada fericita, constantenii revin la cirma jocului, care, printr-o aparare agresiva, au sufocat pur si simplu atacul gazdelor. Practic nu sint prea multe de spus, constantenii lasind o impresie excelenta la Iasi, asta si datorita "eforturilor" depuse de gazde.
Ca element de culoare, ar mai fi de precizat faptul ca antrenorii oaspetilor si-au condus echipa din tribuna, datorita faptului ca nu aveau asupra lor carnetele de antrenori. Conform declaratiilor date de "impricinati", cei doi au avut de efectuat o suspendare de trei luni, care a expirat, perioada in care legitimatiile s-au "ratacit" la sediul federatiei de specialitate.
Declaratii dupa meci:
M. Fagarasanu (antrenor HC Portul): "Ne-a fost frica de acest meci, avind in vedere replica pe care iesenii ne-au dat-o la Constanta. Hotariti sa ne pastram pozitia, ne-am pregatit cu foarte multa seriozitate. Iasul s-a dezumflat repede, in timp ce noua ne-a iesit pasienta."
C. Schender (antrenor Poli Mecon): "Oaspetii s-au dovedit o echipa mai matura, mai motivata din punct de vedere a pozitiei din clasament. Noi ne-am aparat ca domnisoarele, in timp ce in atac s-au facut greseli din prea multa bunavointa. A fost cel mai prost joc pe care l-am facut pina acum si constat ca trebuie sa lucram foarte mult la capitolul omogenizare a echipei. Remarc negativ randamentul slab la jucatorii cu experienta si accesele de vedetism." (Lucian MINUT)

Comentarii