Liga pamintenilor

miercuri, 07 martie 2007, 00:09
2 MIN
 Liga pamintenilor

Mult-asteptatul meci Liverpool – Barcelona nu a fost un spectacol de zile mari: a cistigat Barça, dar s-au calificat "cormoranii" datorita acelui 2-1 din tur, mai bun decit scorul cu care au invins "extraterestrii" pe "Anfield Road". Insa tonul la cintec s-a dat de pe banca engleza, Rafael Benitez gindind perfect acest meci. Atit de bine s-au blindat cei de la Liverpool la mijlocul terenului, incit se parea ca Barcelona are intentia sa pastreze rezultatul. Astfel incit, o prima repriza dominata steril de Barça, a oferit doar mari ocazii, pe contraatac, la poarta lui Valdes, o bara a lui Kuyt si un lob prin surprindere al lui Sissoko, care a nimerit transversala. In repriza a doua, Barcelona a reusit sa mai iuteasca jocul, au avut si catalanii o bara, prin Ronaldinho, inscriind in minutul 75, prin Gudjohnsen, care, primind o pasa la limita ofsaidului de la Xavi, a driblat portarul si a marcat nestingherit. Era insa prea tirziu pentru a ingenunchea si a doua oara o echipa care a stiut perfect sa blocheze vedetele din Catalunya, Ronaldinho sau Messi, Eto’o fiind un anonim atit cit a jucat.
Au mai fost doua surprize: eliminarea francezilor de la Olympique Lyon, care dupa 0-0 la Roma, a pierdut cu 0-2 pe teren propriu, in fata unui Totti (un gol cu capul si o pasa decisiva) de zile mari, Cristi Chivu fiind integralist; dar si iesirea din cursa a Interului (0-0 la Valencia, dupa 2-2 din tur). N-a lipsit mult sa fie eliminata si Chelsea, condusa timp de 47 de minute de Porto pe teren propriu, dar salvatorul lui Mourinho s-a numit Michael Ballack!
Rezultate, marcatori: Barcelona – Liverpool 0-1. Gudjohnsen (’75); Valencia – Inter 0-0;  Lyon – Roma 0-2. Totti (’22), Mancini (’44); Chelsea – Porto 2-1. Robben (’48), Ballack (’79) / Quaresma (’15).

Comentarii