Macel sub Timpa

duminică, 08 mai 2005, 23:00
2 MIN
 Macel sub Timpa

CSU Forex: Iglin 10 (3X3), Andrus 19 (2X3), Colesnicov 20 (4X3), Silaghi 9, Morariu 18. Au mai jucat: Ghisoi 13, Gavrila 2 si Lazarescu 2.
UPA: Munteanu, Nanescu 18 (2X3), Nicolae 11 (1X3), Murgoci 24 (2X3), Anghel 2. Au mai jucat: Fl. Moscalu 19 (2X3), Badila 6, Moldovanu, Botez 2 si Geoge 1.
La cita atmosfera s-a facut dupa partida jucata la Iasi miercurea trecuta, era de asteptat ca tensiunea sa fie infernala in cel de-al saselea joc al play-out-ului dintre ieseni si brasoveni. „S-a facut atita tapaj pe reactia tribunei din ultima partida de la Iasi dar noi ce sa mai spunem? Ar trebui sa vorbim cinci saptamini la rind. S-au incitat spectatorii in presa locala si reactia lor a venit firesc, noi fiind tinta rolelor de hirtie din partea spectatorilor.” – ne-a declarat Petre Magurean, directorul tehnic al Universitatii „Petre Andrei”, echipa care simbata a fost egalata la numarul de victorii in lupta pentru un loc in Divizia A. Insa modul in care gazdele au obtinut succesul i-a adus la exasperare pe ieseni, care au acuzat masiv arbitrajul tripletei Stelian Banica – Marius Udrica – Alin Rosu. „Asa «spectacol» n-am vazut in viata mea. Noi am inceput bine, aveam avantaj la pauza dar roadele «muncii» prestate de arbitri s-au vazut curind. Mitica Anghel a fost tinta principala si el a parasit terenul pentru cinci greseli personale la inceputul sfertului trei. Rind pe rind au urmat, in ultimul sfert, Badila, Murgoci, Moscalu, Nicolae si, in ultima secunda, Nanescu. Arbitrii au fost de-a dreptul ridicoli. Spectatorii care au habar de fenomen rideau pe infundate.” – spune antrenorul Paul Paveliuc, care a adaugat ca are totusi si cuvinte de… lauda pentru arbitri, care au stiut sa se „acopere” prin eliminarea in ultimele minute a trei jucatori brasoveni, Andrus, Silaghi si Ghisoi.
Fara sirbul Bogavac (plecat de urgenta acasa din cauza unor probleme serioase de familie), iesenii au fost cei care si-au impus ritmul alert si au detinut controlul pina la pauza. Descoperita in lupta de sub panouri dupa eliminarea lui Anghel, UPA a inceput sa piarda teren si tabela arata 66-58 in min. 28. Pe mina lui Murgoci, Nanescu si Moscalu oaspetii au incercat apoi sa revina, s-a facut 74-70 (’35), insa eliminarile masive nu puteau ramine fara rezultat, UPA terminind partida cu trei jucatori care nu aduna impreuna o repriza in Divizia A: Moldovanu, Botez si Geoge.
Partida decisiva a confruntarii dintre cele doua echipe se va derula simbata, la Iasi. (L.M.)

Comentarii