Mai ai de lucru, Razvan!

miercuri, 09 septembrie 2009, 23:14
5 MIN
 Mai ai de lucru, Razvan!

Romania: Coman – Sapunaru, Radoi, Chivu, Rat – Roman, Codrea (’70 – Lazar), Ghioane, Cristea (’85 – Surdu) – Marica (’79 – Mazilu), Bucur. Selectioner: Razvan Lucescu.

Austria: Payer – Schiemer, Dragovic, Ortlechner, Scharner, Fuchs – Hölzl, Pehlivan, Baumgartlinger, Jantscher (’61- Trimmell) -Beischler (’73 – Wallner)  – Hoffer (’46 – Meierhofer). Selectioner: Dietmar Constantini.

Arbitri: Martin Atkinson – Phillip Sharp, David Richardson (Anglia).

Cartonase galbene: Chivu, Bucur / Scharner, Fuchs, Pehlivan

1-0, min. 55: Cristea a executat o lovitura libera de pe partea dreapta, si atacantul liliputan Gigel Bucur a inscris cu capul, la coltul scurt.

1-1, min. 82 : corner executat de pe stinga de Fuchs, Schiemer, scapat din marcaj, a impins balonul in poarta, pe linga Coman.

Atunci cind Romania reusea, chiar si cu noroc, o remiza in fata Frantei pe "Stade de France", atacurile violente asupra selectionerului erau rautati de condamnat. Nici rezultatul din "Ghencea" nu schimba prea mult impresia, insa atunci cind nu reusesti sa invingi, pe teren propriu, o echipa necoapta ca Austria si – mai mult – termini meciul in corzi, trebuie de acceptat ca Razvan Lucescu  mai are mult de lucru cu aceasta formula de echipa inca nerodata in intilniri cu miza. La cum a inceput, jocul parea o joaca pentru tricolori. In ciuda terenului gen aratura din Ghencea, romanii au asaltat poarta lui Payer, fundasii Sapunaru si Radoi fiind primii cu sanse de a se inscrie pe lista marcatorilor. Insa la fel de repede, juna echipa a Austriei s-a trezit si a inceput sa aplice presingul avansat la mijlocul terenului, ba chiar sa ameninte poarta romana, constienta ca singura sansa de a se mentine in lupta pentru calificare este victoria la Bucuresti. Cit despre jocul tricolorilor, s-a stins tot atit de brusc pe cum s-a aprins, echipa Romaniei aratind nu numai imprecizie la constructie, dar si vulnerabilitate in aparare. Si daca jocul a mers, tiris-grapis spre careul austriac, datorita paselor inteligente ale lui Ghioane si a inspiratiei lui Roman si Bucur, veriga cea mai slaba in prima repriza a fost tocmai rodatul Marica, cel care a ratat trei mari sanse de gol. Mai intii, in min. 19, la o pasa pe culoar furnizata de Bucur, Ciprian Marica a incercat sa-l umileasca pe Payer cu un lob, dar portarul austriac l-a blocat, apoi o noua incursiune a golgeterului de pe Bega s-a soldat cu o centrare in careu, Cristea i-a lasat mingea lui Marica si "shogunul" a luftat ca un diletant (’30), el neajungind nici la centrarea lui Cristea din min. 34. De partea cealalta, austriecii au mizat pe fazele fixe (si au avut destule lovituri libere in preajma careului pe tot parcursul intregii partide!), dar singurul moment periculos al lor pina la pauza a fost incursiunea lui Beichler din min. 8, blocata in extremis de Chivu.

Insa la inceputul partii secunde, austriecii au provocat frisoane in tribune: Radoi a pierdut o minge la 40 metri, nou-intratul Maierhofer a patruns in careu, singur, Coman a incercat sa-i fure mingea, dar nu a reusit decit sa-i inchida unghiul, sutul inaltului atacant nimerind plasa laterala. A fost semnalul care i-a electrizat pe Adrian Cristea si Gigel Bucur, inspiratia celor doi aducind mult-asteptata deschidere a scorului. Dupa acest gol, insa, echipa tricolora a redevenit cea cenusie din prima repriza. Razvan Lucescu n-a reusit sa le transmita tricolorilor energia necesara pentru a transa meciul, in schimb Dietmar Constantini a lansat imperativul "atac cu orice pret". Tricolorii au scapat ieftin la bilba lui Radoi din min. 69, cind Beichler n-a stiut ce sa faca cu mingea cadou primita la 6 metri de poarta, dar au fost egalati la un corner, pe finalul partidei si au terminat dominati cu autoritate de o echipa disperata sa faca un pas spre o nesperata calificare.

In privinta tricolorilor, ei au pierdut o sansa de a mai avansa pe urcusul coeficientilor pentru viitoarea tragere la sorti, iar Razvan Lucescu mai are de privit multe meciuri pina a gasi jucatorii ideali pentru formula cu care va trebui sa fie abordate preliminariile EURO 2012

Sirbii depind de noi!

Echipa Serbiei amina momentul sarbatoririi calificarii la Cupa Mondiala, dupa ce a remizat pe teren propriu cu Franta. Sirbii au inceput formidabil, au ratat o imensa ocazie prin Kacar, iar in min. 11, portarul Lloris l-a agatat in careu pe Zigic si a fost eliminat. Gignac a fost sacrificat pentru introducerea portarului de rezerva Mandanda, si Miljac a transformat lovitura de pedeapsa. In inferioritate, francezii au egalat prin Henry, dupa ce portarul sirb a respins in fata mingea sutata de Anelka, si au reusit sa pastreze egalul. In min. 90, egalitatea numerica s-a restabilit prin eliminarea lui Lazovic. Sirbii pot obtine calificarea daca inving in meciul cu Romania (10 octombrie, Belgrad). Tot atunci se mai disputa partidele Austria – Lituania si Franta – Feroe.

Rezultate: Feroe – Lituania 2-1 (!). S. Olsen (’15), A. Hansen (’35) / Danilevicius (’23); Serbia – Franta 1-1. Miljas (’13 – penalty)  / Henry (’30). 

Clasamentul grupei a VII-a

1. Serbia        8          6          1          1          16-6   19

2. Franta        8          4          3          1          10-8   15

3. Austria       8          3          2          3          11-11 11

4. Lituania      8          3          0          5          7-8     9

5. Romania    8          2          3          3          9-12   9

6. Feroe         8          1          1          6          4-12   4

Comentarii