Meci in pustiu, miza uriasa

vineri, 01 august 2008, 21:03
4 MIN
 Meci in pustiu, miza uriasa

Duminica, Politehnica Iasi va disputa primul meci pe teren propriu din sezonul actual al Ligii I, adversara fiind FC Vaslui. Din pacate, ceea ce ar fi trebuit sa fie un prilej de bucurie pentru mii de ieseni si citeva sute de vasluieni se rezuma la o partida banala, cu portile inchise, gesturile comise in sezonul trecut de o mina de huligani ieseni fiind platite scump.

Daca din punct de vedere al asistentei se poate folosi termenul "banal", nu la fel se poate vorbi despre punctele puse in joc. Desi este abia a doua runda, miza este uriasa in ambele tabere. Dupa startul ratat de la Craiova si cu Steaua batind la usa, "militarii" urmind sa urce saptamina viitoare in Copou, Poli nu-si poate permite sa risipeasca puncte daca vrea sa nu intre din start in hora din subsol.

De cealalata parte, startul foarte bun al vasluienilor, cu obtinerea vizei de Cupa UEFA si victorie in fata Stelei, a sporit imaginatia "galben-verzilor", care vorbesc pe la colturi nu numai de cupele europene ci si de titlul de campioana, lucru ce presupune continuarea startului lansat.

Intr-un astfel de peisaj, problemele aparute in tabara gazdelor pica cum nu se poate mai rau, antrenorul Ionut Popa anuntind ieri ca se confrunta cu grave necazuri de lot: "Pare incredibil, insa nu cred ca voi putea completa foaia de joc cu 18 jucatori intr-un meci din etapa a doua! Dintre accidentati, Buta, Onut si Ignatov lipsesc suta la suta iar Branet – 99%. In plus, Tanasa e suspendat iar lui Lamine nu i-a ajuns cartea verde".

Tehnicianul a mai afirmat ca nu numai problemele de lot ii dau batai de cap, aratind cu degetul si spre arbitri: "Sint ingrijorat pentru ca apelurile pe care le-am facut inaintea sezonului cu privire la arbitraj au fost in zadar. Din prima etapa am fost dezavantajati, la 0-0 cu Craiova neprimind un penalty pe care l-a vazut o tara intreaga. Nu sint vreun smecher sa spun ca puteam bate cu 3-0 daca primeam acel 11 metri si nu vreau sa diminuez meritele Universitatii, insa pot sa afirm ca jocul curgea altfel daca Berbecaru lua masura ce se impunea. In plus, acest arbitru nici macar nu a vrut sa stea de vorba cu presedintele nostru la pauza, pe teren, sa nu spun sa-si ceara scuze la final. Berbecaru ar trebui sa ne plateasca drumul, cazarea si primele pentru meciul de la Craiova! Sint curios ce masuri se vor lua impotriva lui. Am tot tacut, insa nu vrem sa fim luati de fraieri. Eu nu vreau decit sa fim arbitrati corect. Poate ca e prea mult in jungla care este acum Romania!"

Totusi, Popa nu s-a aratat dezarmat inaintea partidei de duminica: "Chiar daca avem atitea probleme, chiar daca e deranj mare pentru ca jucam fara al 12-lea jucator, publicul, chiar daca Vasluiul e o echipa puternica, putem obtine un rezultat pozitiv, printr-o mobilizare exemplara".

Dupa toate probabilitatile, formula de start a Politehnicii va fi decisa abia in dimineata partidei, in functie de modul in care se vor simti jucatorii care acuza probleme medicale, existind ipoteza fortarii lui Branet. Problemele cele mai serioase sint pe linia de fund, ce va fi remaniata in proportie de 50% fata de prima etapa, si in atac, in ipoteza in care lui Lamine nu-i ajunge cartea verde (presedintele Sorin Boca a estimat la 50% sansele de legitimare a ivorianului), singurul virf de careu raminind Bilba.

In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au avut ieri ca principala emotie tragerea la sorti pentru turul al doilea preliminar din Cupa UEFA, loterie care i-a multumit pe vasluieni, optimisti in privinta trecerii de letonii de la Liepajas.

Vasluienii, care au anuntat ca vor face un gest frumos, urmind a dona 30.000 de euro sinistratilor din Suceava, erau optimisti in privinta jocului de duminica. "Abordam meciul cu Iasul la victorie. Vreau continuitate, iar pentru asta ne dorim sa jucam cat mai bine", a spus antrenorul Viorel Hizo, care a apreciat ca lipsa spectatorilor poate constitui un avantaj pentru echipa sa.

La fel de optimisti erau si jucatorii vasluieni, Daniel Munteanu anuntind ca nu se gindeste decit la victorie iar Temwanjera la repetarea ispravei din sezonul trecut, cind a inscris unicul gol al disputei din Copou. Singura problema din lotul "galben-verzilor" este absenta lui P. Jovanovic, eliminat in meciul cu Steaua.

Formatiile probabile

Poli: Branet – Ilie, Ciobanu, L. Munteanu, Pecnik – Bratu, Bersnjak, Milea, Naidin, Miclea – Bilba.

Vaslui: Kuciak – Buhus, Cinu, D.Munteanu, Luz – Ljubinkovic, Ghencev, N’Doyé, Aliuta – Temwanjera, Burdujan.

Laude pentru Porumboiu

Finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a fost felicitat de Ionut Popa. "Il felicit pe domnul Porumboiu pentru ce a facut la Vaslui. La ce jucatori are Vasluiul si ce conditii, e normal sa se bata chiar la titlu. Imi pare rau ca nu exista si la Iasi un Porumboiu" a spus antrenorul Politehnicii Iasi.

Ionut Stancu, ultima achizitie la Poli

In conditiile accidentarii lui Buta si nerezolvarii revenirii lui Sergiu Homei de la Dinamo, Politehnica Iasi s-a vazut nevoita sa caute de urgenta un jucator capabil sa acopere flancul drept al defensivei. Solutia aleasa este Ionut Stancu, fotbalist care nu intra in vederile antrenorului José Peseiro la Rapid Bucuresti.

Jucatorul nascut in Craiova pe 17 ianuarie 1983, care a mai evoluat la Universitatea Craiova, Rocar si, in ultimii cinci ani, in Giulesti, a fost imprumutat gratuit un an in Copou, oficialii ieseni alegind aceasta solutie si din considerente financiare dar si datorita faptului ca Stancu poate evolua si fundas stinga.

Daca actele de transfer se vor rezolva in timp util, ultima achizitie a Politehnicii, care s-a si antrenat vineri in Copou, ar putea debuta chiar duminica, in partida cu FC Vaslui!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii