Meciul de la Negresti – un esec

luni, 01 aprilie 2002, 23:00
2 MIN
 Meciul de la Negresti – un esec

Chiar daca inainte de pauza a fost privata de validarea unui gol inscris perfect regulamentar, la scorul de 1-0 pentru Unirea Negresti, Poli Unirea nu poate pune semiesecul de simbata doar pe seama arbitrului. Dupa ce se limpezesc de acuzele aduse "justitiarilor" (care, sa nu se uite, ar fi putut acorda un penalty gazdelor in minutul 75) iesenii ar trebui sa caute si birna din ochii proprii si sa reunoasca: intre Poli care invingea cu 7-1 pe Rulmentul Birlad si cea care a remizat la Negresti a fost o distanta enorma.
Nerespectind zicala "echipa ce cistiga nu se schimba", Vasile Simionas a facut doua mutari fata de reteta victorioasa de etapa trecuta: l-a tinut pe banca pe fundasul de marcaj Petrache si l-a introdus pe Adrian Ilie, iar in postura de virf impins Brighiu a fost preferat lui Chiper. Ambele mutari s-au dovedit a fi neinspirate, prima fiind reparata in minutul 40 cind lentul libero Rus a fost schimbat, Adrian Ilie a revenit in postura sa obisnuita de ultim aparator, iar Petrache a intrat pe postul sau obisnuit, devenind stilpul apararii oaspetilor. O aparare care, simbatam, a scirtiit din toate incheieturile. Cimpeanu a incasat iarasi un gol parabil, la singurul sut ceva mai serios, Gheban a jucat catastrofal pe dreapta, Ilie a fost aerian iar Danut Munteanu mult sub cota lui. Nici Medeleanu (fara "obiectul muncii", de fundas la marcaj, in conditiile in care gazdele au avut un singur virf) nu si-a gasit tot timpul pasii, dinamizarea atacului oaspetilor fiind evidenta atunci cind acesta urca la mijlocul terenului, chiar si golul iesenilor aparind in urma unei astfel de faze. La mijloc, pe dreapta, Cristea si Marta au pornit bine dar s-au stins pe parcurs, ultimul avind atuul de a ramine permanent un pericol pentru poarta adversa datorita executiilor bune si foarte bune de la fazele fixe. In schimb, pe stinga, Florin Dan a fost constant la polul negativ, demonstrind inca o data ca tricoul de "senator" cu care a fost investit ii pica greu, evolutia sa fiind in ton cu toate celelalte de la inceputul returului, adica dezamagitoare. Si de la Dobrea se astepta mai mult, experimentatul atacant al lui Poli parind temator in multe faze iar Brighiu a fost neinspirat si asezat de prea multe ori cu spatele la poarta.
Introdusi pe final, Ancuta (in locul lui Gheban) si Serbanoiu (in locul lui Cristea) au adus ceva prospetime in jocul lui Poli insa doar atit, ultimul irosind o mare sansa de victorie cind a tintit bara. Per total, Poli a picat testul de la Negresti pentru care tot Iasul a facut eforturi desoebite. (Ovidiu MINEA)

Comentarii