Medeleanu si Andries, in coada de peste

vineri, 25 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Medeleanu si Andries, in coada de peste

Din cei 22 de jucatori care se pregatesc la ora actuala alaturi de FCM Poli, trei nu sint inca inregimentati sub culorile "alb-albastre". Liberoul Dorel Constantin, despre care cei din Copou spun ca a rupt relatia cu Gloria Buzau devenind jucator liber, va fi cu siguranta legitimat pina la startul sezonului (iesenii urmind sa plateasca grila) insa mari semne de intrebare planeaza inca asupra mijlocasului Victor Medeleanu si atacantului Mihai Andries. Ambii, desi tineri, au avut o cariera intortocheata pina acum, ei fiind plasati de patronul Corneliu Balta, cu care erau sub contract, pe la diferite echipe din tara, ultima fiind Poiana Cimpina. Aici, cei doi au devenit proprietatea divizionarei B, presedintele cimpinenilor Stefan Chitu reusind sa-i ia pe jucatori de sub tutela lui Balta. Daca Poli a tratat la inceput transferurile lor cu controversatul om de afaceri amintit, in ultima perioada negocierile au luat, firesc, alta directie, spre Cimpina. Din nefericire pentru buzunarul clubului iesean, prin care iarasi bate vintul, pretul cerut de Poiana pentru cei doi este multiplu de citeva ori fata de pretentiile initiale ale lui Balta, Chitu avansind la prima strigare o suma de 25 000 $ pentru ca iesenii sa-i obtina definitiv.
Cum cei din Copou nu se gindesc sa dea atitia bani (nici nu ar fi de unde), lucrurile se pot complica serios. Jucatorii au semnat deja contracte de joc cu Iasul, primind deja ceva bani, insa Chitu nu vrea nici el sa auda de a le da dezlegare fara suma amintita. Nu este exclus ca, in aceste conditii, Medeleanu si Andries sa nu joace in aceasta perioada a returului, Poli urmind sa-i cumpere la grila in vara atunci cind fotbalistilor le expira contractul cu Poiana. Aceasta varianta nu prea convine insa antrenorilor Leonida Nedelcu si Dorinel Toiu. Daca in atac sint destule variante (Onofras, Ionescu, Serban, Fieraru) care ar putea aduce la aminarea transferului lui Andries, doar improvizatii (Urdaru, F. Sandu) l-ar putea inlocui pe Medeleanu din postul de inchizator.
In incercarea de a clarifica situatia celor doi fotbalisti, presedintele gruparii din Copou, Costel Radeanu nu a reusit sa se intilneasca cu Stefan Chitu in cursul acestei saptamini, "summitul" decisiv pentru viitorul lui Medeleanu si Andries urmind a avea loc la inceputul saptaminii viitoare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii